Der jeg deler noen av de tegningene jeg har blitt mest fornøyd med under Inktober og sånt :)

Hei, det er lørdag, livet er fint (jo da, det er alltids ting å bekymre seg for, men livet inneholder kreative prosjekter og julebrus også, dessuten regner jeg med at ting ordner seg fordi ting har det med å ordne seg) og jeg gleder meg til november (selv om jeg bare har planlagt 10 av 24 dager på Nanowrimo-historien min som skal være en slags julekalender). Og jeg savner å spille Nintendo Switch (har enda ikke fått tak i nye joycon-kontroller, som jeg trenger for å kunne spille siden de jeg har er dust), men det er så mange ting jeg fyller dagene mine med at jeg uansett aldri kjeder meg. Dagene går i ett og det er greit, i kveld er det spillkveld og det er enda mer enn greit og utover det tar jeg ting som det kommer.

Her er en "jeg vet ikke om jeg vil få sett denne musikalen siden kjempemye er utsolgt og jeg er blakk og dessuten sparer jeg penger til andre ting som også er viktig for meg, men man kan i alle fall lytte til musikalcder fra utenlandske oppsetninger og kose seg med det"-deling av en sang fra musikalen Charlie og sjokoladefabrikken:


Denne sangen heter It must be believed to be seen og er egentlig ikke blant mine favoritter fra hverken den britiske eller Broadway-versjonen, men jeg er ganske glad i stemmen til Christian Borle så derfor.
*
Og nå tenkte jeg å dele seks Inktober-tegninger jeg har delt på Instagram, men som jeg kan poste her også om jeg vil det når jeg har lyst til å blogge og ikke har noe veldig spennende å blogge om. Dette er de seks tegningene jeg liker best av alt jeg har tegnet så langt.

God fornøyelse :)


Dette er et fugleskremsel jeg tegnet i går og en tegning jeg likte så godt at jeg nå vurderer å skrive et rimedikt til og så følge opp det med flere rimedikt med illustrasjoner til som kanskje kan kulminere i en av årets julegaver (for jeg har lyst til å kjøpe gaver til folk selv om jeg ikke vet hvordan jeg skal få råd til det, men jeg har også lyst til å gi ekstragaver som er ting jeg har laget selv, for at det liksom skal bli mer personlig og karolinsk). Uansett, liker jeg å finne ut at jeg klarer å tegne ting som jeg ikke har forsøkt å tegne før og jo da, da jeg tegnet denne brukte jeg ti minutter først til å google "cute scarecrow" og "kråke" på Google Images for å ha noe å se etter før jeg laget min egen tolkning, men det må da være lov.


I dag var utfordringen "Dark" på en liste og "Eyeball" på en annen så her er en tegning jeg har gitt teksten "Out of the dark an eyeball rises" fordi det høres mystisk og litt urovekkende ut. Øyeballen er for øvrig svært inspirert av disse fordi jeg har et veldig nostalgisk forhold til Super Mario 64 :)


Ordene "vill" og "slange" endte opp med en slange fra spillet "Snake" som rømmer fra en gammel Nokia-telefon. Og selv syns jeg dette antakelig var den mest originale besvarelsen min fordi jeg så mange tegninger på Instagram av ville ting og slanger, men lite "slange fra gammelt mobilspill som prøver å rømme" ;) 


Dette er et spøkelse som er trist fordi bøker går i gjennom ham og derfor så får han ikke lest. Min type humor er å gi ham navnet Filip. B. Ibliofil fordi B-en og Ibliofil sammen danner ordet "Bibliofil" som visstnok betyr at man virkelig elsker bøker. Og det er en sånn type humor som liksom understreker at jeg burde skrive med barn og unge som fremste målgruppe siden det er sånt barn sikkert finner mer morsomt enn voksne, hvis ikke de voksne er akkurat som meg.


Her er en barbiedukke med et egyptisk kostyme inspirert av ordene "doll" og "ancient" og det veldig praktiske her var at mine manglende "tegne fingre"-skills kom til sin rett siden Barbie-dukker skal se plastiske ut, dessuten spiller det liten rolle hvor historisk korrekt kjolen er i og med at en kjole som ville fulgt med "egyptisk Barbie" antakelig ville vært mer ideen om en gammel egyptisk kjole enn en tro kopi uansett. Så jeg kunne bare slå meg løs og lage min vri. 


Sist, men ikke minst tenkte jeg å poste min løsning på ordet "bait" fordi det virkelig hadde vært effektivt å bruke musikalbilletter som beit for å fange meg. Dessuten likte jeg forsøket mitt på å tegne en entusiastisk chibi-versjon av meg selv og nå har jeg lyst til en dag å tegne en litt større versjon av chibi-Karoline som jeg kan gjøre til profilbilde på Facebook etter hvert eller noe sånt. 
*
Og ellers har jeg funnet ut at jeg har som hovedfokus hver dag å tegne søte, sjarmerende tegninger. For om jeg hadde hatt som mål å tegne skikkelig realistiske eller detaljerte eller vakre tegninger så ville jeg blitt skuffet siden jeg ikke føler at jeg får slikt til. Med ting som er søtt og sjarmerende så er det annerledes, det føler jeg at jeg behersker. Og på en måte er jo dette litt likt som med skriving og hvordan jeg etter hvert har funnet ut at alle ikke kan skrive alt. Det er mange temaer jeg føler at jeg ikke kunne skrivet om fordi jeg ikke vet nok og ikke har den riktige dybden og respekten temaene fortjener og det er greit. Samtidig så føles det riktig når jeg prøver å skrive for barn for jo da, det er vanskelig og jeg trenger en del hjelp for å få det til helt i og med at jeg skriver lange setninger og bruker vanskelige ord og snakker meg bort og slikt, men det er mulig. Jeg tror man har kommet et stykke på vei uansett når man kjenner sine egne styrker og begrensninger og man kan jo sammenlikne det med hvordan det er på Stjernekamp. Det er ikke alltid den mest allsidige personen vinner, men vinnerne hvert år har alltid vært flink til å kjenne egne styrker. De har vært flinke til å velge sanger som får frem nerven i dem, sanger som viser personligheten og hvem de er som artister. Og utover det er det jo mye som er tilfeldig og jeg tror nok man har en større fordel om man er fra Nord-Norge enn Østlandet fordi det er noen steder i landet som er flinkere til å mobilisere for eksempel, men det føles alltid helhetsmessig sett likevel riktig hvem som vant og den personen kjente seg selv, visste hvem de ikke var ment til å være, så vel som hvem de var ment til å være. Og sånn er det med skriving og med tegning. Jeg kommer ikke til å skrive det mest såre og intellektuelle noen leser, men jeg kan skrive noe som får folk til å smile og jeg kan gjøre at folk ser en tegning og tenker "oi, dette var søtt og fornøyelig" og det er et fint mål i seg selv :)

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg