The seven husbands of Evelyn Hugo :)

Heisann! I helgen og forrige uke ble jeg litt for opptatt av kommentarer og ble minnet på at jeg har flere som leser og bryr seg og greit nok så gjenspeiles ikke alltid det på kommentarfronten, men likevel. Det er så unødvendig å bli for opptatt av kommentarer og slikt for det går bare utover meg selv, dessuten er det så mange fine ting jeg kunne fokusert på i stedet. For eksempel har jeg lest hele to(!) bøker som jeg har gitt terningkast 6 denne måneden (anmeldelse av den ene av dem kommer senere i dette innlegget), jeg har sett hele tre(!) musikaler på teater og to av dem ga jeg terningkast 6, jeg har hatt mye fint å fylle dagene med og mens jeg ideelt sett skulle hatt mer på konto enn jeg har så går det greit for tiden, det kunne vært mye verre. Det er liksom generelt sett slik at livet flyter ganske greit for tiden og i morgen er det Elvelangs og det blir stemningsfullt og så er det spillkveld på lørdag og i neste uke igjen skal mamma bort fra torsdag til lørdag sånn at jeg skal bo hos henne og være kattevakt for Luna så det er mye fint å se frem til og. Dessuten har jeg tenkt å kaste meg ut i ymse ambisiøse prosjekter i oktober, sånn i tillegg til å legge planer for Nanowrimo i november så yay :)
*
Her er et fint bilde som jeg tok for noen dager siden før jeg lekte meg med ymse effekter og slikt:

Jeg elsker høsten <3

Og her er en anmeldelse av denne boka:

God fornøyelse og så kommer neste innlegg på lørdag :)


The seven husbands of Evelyn Hugo av Taylor Jenkins Reid

Du vet de gangene du leser en bok og får lyst til å lese alt annet forfatteren noen gang har skrevet. Det var litt sånn med The seven husbands of Evelyn Hugo (som jeg nå skal kalle Evelyn Hugo for enkelhets skyld siden tittelen er ganske lang og hun føles så vesentlig at å fokusere på ektemennene i forenklingen virker feil). Uansett, her er et kort utdrag fra synopsiset på Goodreads:
From Taylor Jenkins Reid, "a genius when it comes to stories about life and love" (Redbook,), comes an unforgettable and sweeping novel about one classic film actress' relentless rise to the top - the risks she took, the loves she lost, and the long-held secrets the public could never imagine.

Aging and reclusive Hollywood movie icon Evelyn Hugo is finally ready to tell the truth about her glamorous and scandalous life. But when she chooses unknown magazine reporter Monique Grant for the job, no one in the journalism community is more astounded than Monique herself. Why her? Why now?
*
Og altså Evelyn Hugo var en bok som fenget meg skikkelig og som jeg ble veldig glad i og nå vil jeg at alle andre skal lese den og.
Det første jeg vil si er at dette er en av de voksneste bøkene jeg har lest antakelig. For jeg har jo lest mange bøker der målgruppen er voksne, det er ikke det, men denne boka føltes virkelig veldig moden, den føltes som en sånn bok jeg umulig kunne ha fått noe ut av om jeg hadde vært under 25 år for den krever en erfaren leser. Ikke fordi den er tung for denne boka er ikke tung å lese i det hele tatt, men på grunn av alt denne boka inneholder av temaer som fortsatt på mange måter er ganske kontroversielle. Dessuten tror jeg at jeg i yngre alder ville vært raskere med å dømme Evelyn der jeg nå forstår alle valgene hennes, selv når de ikke er valgene jeg ville tatt selv i samme scenario.
For grunnen til å lese denne boka ER Evelyn, en karakter som er en av de mest realistiske og nyanserte karakterene jeg har lest om. Evelyn føles ikke det spor oppdiktet, og jeg har hatt lyst til å lete opp filmene med henne noen ganger i ettertid for så å komme på at hun er fiktiv og dette handler så mye om hvor mangesidig hun er. Her har vi en blond filmstjerne med cubansk bakgrunn, vi har en dame som var gift med syv menn, men egentlig elsket en kvinne høyere enn dem alle, vi har en bifil person i en tid der hverken dette eller homofil var forstått eller akseptert og vi har en karakter som har mange, mange feil, men er fullt klar over alt sammen og står i det med hud og hår uansett.
Og jeg elsket å lese om Evelyn, elsket atmosfæren og fokuset på Hollywood på 50, 60 og 70-tallet og jeg syns denne boka var skikkelig interessant på den aller beste måten.
Videre liker jeg hvordan denne historien er fortalt som et intervju med journalisten Monique (som er en annen karakter som vi følger og blir glad i), det føles som en original og fin måte å ramme inn historien. Og jeg liker hvordan alle Evelyns tidligere ektemenn har sin egen historie og at de, som Evelyn, ikke er lette å kategorisere som gode eller onde for de har så mange lag.
Og som en bonus så er dette ikke bare et portrett av en uperfekt, men dypt fascinerende karakter kalt Evelyn Hugo eller et portrett av å leve midt i Hollywood-maskineriet. Det er like mye en virkelig medrivende kjærlighetshistorie om Evelyn og hennes forhold til skuespillerinnen Celia St. James, som var Evelyns store kjærleik. Man virkelig heier på Evelyn og Celias ofte umulige kjærlighet og mens jeg ikke gråt, er dette likevel veldig rørende og medrivende å lese om.
Så ja, smart, velskrevet og skikkelig underholdende er denne boka og jeg elsker hvordan det ikke er noen enkle løsninger og hvordan man blir så glad i Evelyn selv om hun lyver og manipulerer og ikke er like lett å elske hele veien.
Og det er vanskelig å skrive om denne boka, jeg vet ikke om jeg har de rette ordene for å få formulert hvorfor dette er en av de beste bøkene jeg har lest i år, men ja, denne boka er fantastisk.
Terningkast 6 og her er noen sitater:
People think that intimacy is about sex. But intimacy is about truth. When you realize you can tell someone your truth, when you can show yourself to them, when you stand in front of them bare and their response is 'you're safe with me'- that's intimacy.
*
Don't ignore half of me so you can fit me into a box. Don't do that.
*
Heartbreak is a loss. Divorce is a piece of paper.
*
“Do you think I'm a whore?” Harry pulled over to the side of the road and turned to me. “I think you're brilliant. I think you're tough. And I think the word whore is something ignorant people throw around when they have nothing else.

… “Isn't it awfully convenient,” Harry added, “that when men make the rules, the one thing that's looked down on the most is the one thing that would bear them the greatest threat? Imagine if every single woman on the planet wanted something in exchange when she gave up her body. You'd all be ruling the place. An armed populace. Only men like me would stand a chance against you. And that's the last thing those assholes want, a world run by people like you and me.”

I laughed, my eyes still puffy and tired from crying. “So am I a whore or not?” “Who knows?” he said. “We're all whores, really, in some way or another. At least in Hollywood.” … “But I like you this way. I like you impure and scrappy and formidable. I like the Evelyn Hugo who sees the world for what it is and then goes out there and wrestles what she wants out of it. So, you know, put whatever label you want on it, just don't change. That would be the real tragedy.”
*
Say to them, “Evelyn Hugo just wants to go home. It’s time for her to go to her daughter, and her lover, and her best friend, and her mother.” Tell them Evelyn Hugo says good-bye.

Kommentarer

  1. Vilket fint höstfoto! Jag har också varit på teater i måndags, det var jättehärligt! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult at du fikk vært på teater på mandag og at høstfotoet var fint :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg