Spider-Man: Far from home og ymse annet :)

Heisann! Det er lørdag, jeg har nettopp blitt litt lei meg av den nest siste episoden av siste sesong av Orange is the Black (den episoden var litt ekstra bra, den hadde ekstra flott soundtrack og den var seriøs sår og vond og med en slutt som virkelig deprimerer) og ellers har dagen handlet om ting som å lese og fargelegge.

En fin ting er ellers at jeg har spart penger og dermed kunne ta meg råd til å kjøpe teaterbillett til henholdsvis Dogfight OG Legally Blonde forleden dag. Dessuten var jeg med på en konkurranse i juli der man ble utfordret til å spille inn sin versjon av Postgirobyggets Idyll så jeg skrev en ny tekst til melodien med fokus på musikaler og sang den inn og sendte inn og i går fant jeg ut at jeg derfor vant to billetter til premiere på musikalen Idyll på Lillestrøm Kultursenter på bursdagen til moren min i september. Det var utrolig artig og tilfredsstillende og dermed har jeg plutselig minst tre teaterplaner for høsten. Her er forresten teksten min, god fornøyelse:

Idyll - ny tekst med musikaltema

Salen fylles opp
Stemningen er topp
Og jeg sitter klar
med hjertebank som svar
Orkesteret setter i gang
Det er snart klart for dans og sang
For en herlig tid
En musikal begynner 
og får meg på gli

Annie sang om "I morgen" for meg
Hamilton fant sin egen vei 
Spelemann på et tak
Elle Woods trygg i sin sak
Musikal tjo hei
Det er min kjærlighet
Min musikalkjærlighet
Publikum som er glad
Dette er alt jeg vil ha, idyll

Pause og brus på gang
Snart mer spill og sang
Salen fylles opp på ny
så andre akt kan gry
Jeg gir meg hen til eventyr
og spenningen dette her betyr
Musikalkos på en to tre
er en oppskrift på glede og kjempesuksess

Annie sang om "I morgen" for meg
Hamilton fant sin egen vei
Spelemann på et tak
Elle Woods trygg i sin sak
Musikal tjo hei

Vi sees til høsten, tro du meg
Teateret kaller og da kommer jo jeg
Med tryllestøv mellom hver replikk
og åpent sinn og åpent blikk

Annie sang om "I morgen" for meg
Hamilton fant sin egen vei 
Spelemann på et tak
Elle Woods trygg i sin sak
Musikal tjo hei
Det er min kjærlighet
Min musikalkjærlighet
Publikum som er glad
Dette er alt jeg vil ha, idyll
Musikaler er paradis
Like flott som en dag i Paris
Og like godt som en sommeris, idyll
*
Og så var jeg altså på kino i går og så den nyeste Spider-Man-filmen og nå tenkte jeg først å poste en trailer:Her min anmeldelse og så kommer neste innlegg om noen dager :)


Spider-Man – Far from home

Det er en scene på slutten av denne filmen som fikk meg til å utbryte «oi, jeg visste ikke at han var med» høyt i kinosalen i geeky entusiasme før jeg forlot Odeon Kino fnisende og veldig tilfreds og noen ganger gjør slike øyeblikk deg litt ekstra positivt stilt overfor en film. Og utover det så er dette generelt sett en fin og sympatisk superhelt-film som passer perfekt sammen med en passelig dose popcorn og en brus.
Fun fact: jeg hadde i utgangspunktet ingen store planer om å se denne filmen. Men så hadde jeg fri og ingen planer og da ble det et kinobesøk likevel og ja, dette er absolutt tilfredsstillende greier om man, som meg, har Spider-Man som sin definitive favorittsuperhelt.
Og greit nok, storyen er nok ikke den beste (Peter Parker er på klassetur og ser for seg en pause fra superheltvirksomhet, men så dukker det opp utfordringer som gjør at han må ta på superheltdrakta likevel), dessuten er det litt vel opplagt hvem som er skurken i denne omgang selv før vi får vite det. I tillegg var fokuset særlig i begynnelsen på etterdønningene av den siste Avengers-filmen og for meg, som bare har sett en av Avengers-filmene, ble det derfor litt forvirrende. Jeg syns også det var litt klisjéoverdose å starte filmen med Whitney Houston’s «I will always love you» og at det var en klisjé var riktignok litt av poenget, men likevel. Det er noen sanger man må være veldig forsiktig med å bruke.
Samtidig så er hovedinntrykket ganske positivt, mye på grunn av Tom Holland som Peter Parker/Spider-Man. Av alle som har spilt denne rollen er Tom Holland den som funker desidert best, mye fordi han kler både rappkjeftede og spreke Spider-Man og den supersmarte, men noe keitete Peter Parker like godt der Tobey Maguire overbeviste mer som Peter Parker og Andrew Garfield overbeviste mest som Spider-Man. Det er på mange måter en dobbeltrolle og Tom Holland mestrer begge delene formidabelt.
Videre er det veldig underholdende og actionfylt på den måten der selv jeg, som generelt sett ikke er særlig into action, liker det veldig godt. Det er generelt sett godt skuespill og fine karakterer. Og det er kanskje ikke den mest minneverdige filmen jeg kommer til å se i år, men det spiller liksom ingen rolle.
Denne filmen er veldig tilfredsstillende og underholdende og derfor gir jeg den terningkast 5!

Kommentarer

 1. Gratulerer som vinner av sang- og tekstforfatterkonkurranse! Så stas! Jeg hadde litt problemer med å høre for meg teksten på melodien til Idyll da jeg bare leste den, så jeg vil gjerne at du poster at du sanger den òg – men jeg skjønner godt om du ikke vil, altså, sjøl hadde jeg aldri i verden turt å poste noe jeg synger noe sted som helst, haha. Nå trur jeg riktignok at du er en bedre sanger enn meg, altså, men likevel.

  Sjøl merker jeg at jeg irriterer meg litt over hele Marvel/Avengers-greia. Det er så enormt mange filmer, og for meg gir det lite mening å blande superheltene sammen. Dessuten, som du er litt inne på i anmeldelsen òg, legger filmene til en viss grad opp til at man har bør ha sett de andre filmene òg. Jeg merker jeg rett og slett ikke helt orker å sette meg inn i det, det virker liksom litt uoverkommelig. Med dét sagt har en overfladisk del av meg litt lyst til å se de nye Spider-man-filmene bare fordi jeg syns Tom Holland er så innmari søt, men vi får se hva det blir til etter hvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gratulasjonen (og jeg skal vurdere å poste video senere, vi får se), det var stas ja. Og jeg skjønner Marvel/Avengers-frustrasjonen, det er så mye at det kan virke litt uoverkommelig ja. Men Spider-Man-filmene med Tom Holland er verdt og se, om ikke annet fordi Tom Holland ja er ganske søt.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg