Smallfoot og The Lion =D

Heisann! Det er onsdag, livet er fint og jeg er fornøyd med mye når det gjelder Tony Awards. Dessuten finnes det mange tv-serier å velge mellom nå som jeg har sett siste episode av Buffy igjen og må finne noe annet å se på (jeg har allerede en del ideer til ting jeg kan se som ikke krever for mye konsentrasjon sånn at jeg kan fargelegge samtidig). Og det er juni og under tre uker til ferie og ja, det er mye i livet som er ålreit =D

Ellers oppdaget jeg nylig Benjamin Scheuer's The Lion på Spotify og det er en fin oppdagelse. Den var der blant forslag og jeg lytta litt og har etter litt research funnet ut at dette er en en-mannsmusikal Benjamin Scheuer skrev om ting som forholdet til faren sin, kreften han fikk som 28-åring (han er frisk nå heldigvis), kjærlighet og ymse annet. Og sangene er fine, velskrevne og behagelige å lytte til, de fremføres godt og en episk ting er at Benjamin Scheuer endte opp med å samarbeide med animatoren og regissøren Peter Baynton om å lage animerte musikkvideoer til et knippe av sangene hans fra The Lion, noe dette for eksempel er et flott eksempel på:


Denne sangen heter "The Lion" og jeg kunne likt den kun basert på melodien og at jeg elsker sanger som føles litt som noveller og forteller en hel historie på denne måten, men det er så skjønt illustrert. Jeg elsker tegnestilen her, den er skikkelig super og ja, dette er veldig fint <3

En annen fin ting med Benjamin Scheuer er at han er gift med illustratøren Jemima Williams og at de skrev en bok sammen kalt "Hibernate with me" om bjørner som hibernerer sammen og så lagde de en musikkvideo med teksten til boka satt til melodi i kombinasjon med illustrasjoner fra boka og det er veldig skjønt:


Det er så himla søtt at hjertet mitt fryder seg for jeg liker sånne gjennomført koselige og naive ting, de er litt slik jeg skulle ønske livet og verden føltes oftere. Noen ganger er ting som dette og en kopp te alt man behøver :)
*
Nok om det. Det er sikkert masse jeg kunne bablet om her, men jeg tenkte i stedet å dele en sang fra filmen Smallfoot som jeg så i går kveld og deretter min anmeldelse av den nevnte filmen og så kommer neste innlegg lørdag antar jeg. Vi bables og god fornøyelse :)Smallfoot

Det var en gang en person som ikke visste helt hva hun skulle blogge om så derfor lette hun gjennom Viaplay etter en passende animasjonsfilm og se. Så fant hun Smallfoot, leide den for snaut 49 kr, så den en fin tirsdagskveld og nå er vi her. Og det er noen aspekter ved Smallfoot som jeg setter veldig stor pris på, noe som jo er ganske fint.
Uansett. Her handler det om en landsby på toppen av Himalaya der yetiene bor. Der har de en steinvokter som har skrevet en masse lover på ymse steiner; lover alle yetiene tror fullt og helt på og så tror de at det ikke er noe under skylaget og at menneskene (som de kaller «smallfoot») er en myte og slikt. Og så følger vi yetien Migo som møter på et menneske i naturfotografen Percy og dette blir til en animasjonsfilm som originalt nok handler om kritisk tenkning. Det viser seg at det er en historie rundt steinene til steinvokteren og at alt er mye mer sammensatt enn både menneskene og yetiene forventer og jeg liker dette, denne filmen er faktisk langt mer avansert og intellektuell enn man forventer.
For jo da, på en måte er det mye velkjent her. Det er mye med denne filmen som man har sett før i flere animasjonsfilmer og som til tider er gjort bedre før og, men at det i bunn og grunn handler om kritisk tenkning og at rammen rundt historien både er smart og religionskritisk ER en ny vri og denne filmen tør å ta dette mye lenger ut enn jeg forventet på forhånd, noe jeg er veldig imponert av.
Videre er det mye fint her. Mens det ikke er banebrytende på noe som helst vis, så er animasjonen veldig god. Det er en rap som ga meg Hamilton-vibber midt i som jeg likte skikkelig godt. Og det er fine karakterer og mye sjarm.
Med det sagt. Mens jeg elsker det denne filmen prøvde på og syns det er mye fint her, var det likevel litt for mye unødvendig. Jeg syns alltid at det er litt dumt når en animasjonsfilm viser potensiale til å være veldig smart og minneverdig, men så er det som om filmskaperne ikke tør å stole nok på materialet sitt så de har med en del scener og elementer som skal sikre at de minste er underholdt. Og det er ikke nødvendigvis noe galt med popkulturelle referanser, men man merker det veldig godt om det føles motivert eller ikke og i tilfellene med popkulturelle referanser og slapstick og slikt i denne filmen føltes det ikke motivert nok, men mer ting som var med for å sikre at de yngste var aktivisert.
I tillegg kan det ha vært meg som var trøtt, men det var elementer ved oppbyggingen av historien som gjorde at jeg ikke var like engasjert hele veien, jeg tror historien kunne vært bedre fortalt. Og som en siste ting å klage over så kunne det musikalsk sett vært løst bedre for det er noen sanger i denne filmen, men litt for få til at jeg vil regne det helt som en animert musikal, dessuten var det ingen av sangene utenom den nevnte rappen som jeg likte og jeg syns også det var forvirrende at alle sangene var originale og nyskrevne utenom én sang som basically var en omskrivning av Queens sang «Under Pressure».
Og likevel. Mens det absolutt er ting å kommentere på med Smallfoot så liker jeg mye av det den forsøker på og jeg har stor respekt for at den tar opp kritisk tenkning og har øyeblikk der den er veldig smart. Det er dette jeg har lyst til å ta med meg videre og huske denne filmen for og jeg er i hovedsak altså ganske positiv.
Terningkast 4!

Kommentarer

 1. Jeg har funnet ut at jeg elsker algoritmene til Spotify, for på grunn av dem har jeg blitt introdusert for flere band jeg ikke bare har endt opp med å like, men virkelig elske. Det er kult når teknologien og tilfeldighetene samarbeider og man ender opp med å finne musikk man kanskje ikke ville funnet på egen hånd, og som attpåtil faller skikkelig i smak :)

  Jeg trur nok ikke Smallfoot er en film jeg kommer til å prioritere å se, men jeg kjenner igjen den helt spesielle følelsen når man merker hvor stort uutnytta potensiale noe har. Man blir liksom både gira og skuffa på én gang. Jeg har det sånn med en del sci-fi-filmer, blant annet.

  SvarSlett
 2. Ser också fram emot semestern i sommar! :) Hoppas du får en bra helg!

  SvarSlett
 3. Håper du får en fin helg du og, Vargnatt :) Ellers ja, algoritmene til Spotify er fine dyr, Kristine ;) Og ja, det er giraskuffa man blir, god beskrivelse.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg