En Litteraturguide for sommeren 2019 =D

Heisann! Det er søndag, livet er fint og jeg har brukt dagen til skriving, Supergirl og fargelegging. Og ellers så var livet fint fordi jeg så på Pride-paraden i går og fordi det er juni og endelig finvær.

I dette innlegget tenkte jeg å dele litt tips til bøker man kan lese denne sommeren. I tillegg hadde jeg i utgangspunktet tenkt å være med på smakebit på søndag, men nå kan jeg ikke finne et innlegg for det hverken på Grønne Skoger eller hos Astrid Terese så det får jeg visst ikke gjort. Noe som er teit fordi det er de eneste innleggene der jeg er garantert minst én kommentar, men ja, kanskje det har blitt smakebit-ferie uten at jeg har fått det med meg. Og det kan jo hende jeg er heldig nok til å få en og annen kommentar helt uten smakebitdeling :)

Her er et bilde med litt effekter jeg har funnet av noe av lesestoffet jeg kanskje vil lese denne sommeren:


Og så har jeg altså skrevet en litteraturguide for sommeren der jeg har tatt utgangspunkt i et par bøker jeg selv har ganske lyst til å lese denne sommeren og anbefalt dem og noen andre titler. Jeg håper denne guiden er behjelpelig og faller i smak og ønsker dere god fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager :)

Bøker jeg ikke har lest som er verdt å lese denne sommeren – en litteraturguide

En av hovedplanene mine for sommeren er å lese og jeg har her tatt utgangspunkt i de syv bøkene jeg har aller mest lyst til å lese denne sommeren og skal her lage en guide for andre lesere angående hvem jeg tror de passer best for og sånt. Jeg håper dette er behjelpelig. 

 • Du har lyst til å lese en bok mange på nettet babler om som serverer homofil kjærlighet mellom en prins og en presidentsønn og har et så herlig rosa cover at du gleder deg til å lese i vei på offentlige plasser.


Les «Red, White & Royal Blue» av Casey McQuiston.

Dette er en bok jeg gleder meg veldig til å lese fordi jeg digger coveret og konseptet, dessuten bare vet jeg at dette er en sånn bok som vil være innmari romantisk og tilfredsstillende og det virker rett og slett som virkelig super sommerlesning.

Andre romantiske bøker med homofil kjærlighet som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue» av Mackenzi Lee og «Heartstopper» av Alice Oseman.

 •       Du har lyst til å lese en tykk Fantasy-roman inspirert av kinesisk historie med militære elementer som er veldig mørk og engasjerende.


Les «The Poppy war» av R.F. Kuang.

Dette er den boka jeg har eid i et halvt år og enda ikke lest fordi den er over 500 sider lang og jeg har så mange bøker jeg har lyst til å rekke å lese at jeg alt for sjelden tar meg tid til de tykkere bøkene. Og det er dumt for jeg har hørt veldig mye bra om denne boka og jeg syns militær-Fantasy inspirert av kinesisk historie høres ut som en ny vri som kan være veldig fascinerende om jeg gir det en sjanse.

Andre originale vrier på Fantasy-sjangeren som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «Fairyland»-bøkene til Catherynne M. Valente og «Uprooted» av Naomi Novik.

 •       Du har lyst til å lese en skikkelig søt liten grafisk roman som er barnlig og herlig illustrert.


Les «Pilu of the Woods» av Mai K. Nguyen

Denne boka handler om en jente som elsker skogene der hun bor og så finner hun en treånd hun må hjelpe hjem og jeg har bladd litt i den og elsker illustrasjonsstilen for det er så himla søtt. Det er finurlig, barnlig og uskyldig og jeg tror denne boka vil føles litt som å spise smågodt på den beste måten.

Andre søte og ikke så søte litt korte grafiske romaner som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «Through the woods» av Emily Carroll og «Phoebe and her Unicorn»-bøkene til Dana S. Simpson.

 •       Du har lyst til å lese en bok som har blitt sammenliknet med «Stranger Things» og som ideelt sett kan gi deg litt den samme følelsen.


Les «One word kill» av Mark Lawrence.

Denne boka har jeg lest ekstremt positive omtaler av og med 80talls-settingen, en kreftsyk gutt, en nerdete vennegjeng og tidsreiser så er det mange elementer ved denne boka som virker lovende. Det eneste som er litt dumt er at denne boka kun har litt over 200 sider, men jeg fant nylig ut at det allerede finnes en like lang oppfølger tilgjengelig på Outland og at det kommer en bok 3 alt i november så det er ganske imponerende med at man dermed kan lese en hel trilogi der alle bøkene gis ut i løpet av året og dette vil jeg veldig gjerne være med på.

Andre litt sære, korte bøker som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «Every heart a doorway» av Seanan McGuire og «The Boy Detective Fails» av Joe Meno.

 •       Du har lyst til å lese en viktig ungdomsbok som gir deg perspektiv og engasjerer deg.


Les «On the come up» av Angie Thomas.

Dette er en ungdomsbok om hip hop og en bok om å være fattig, ung og svart i dagens USA og hvor vanskelig det kan være. Og det er en bok jeg trenger å lese fordi «The Hate U Give» av samme forfatter muligens var den boka jeg leste i 2017 som føltes viktigst og fordi det er en sånn bok som jeg vet vil være full av følelser og som jeg vil bli litt sint og engasjert av å lese og man trenger det.

Andre viktige ungdomsbøker som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «The Hate U Give» (se filmen også) og «Please Ignore Vera Dietz» av A.S. King (omtrent alle ungdomsbøkene til A.S. King er undervurderte og viktige ungdomsbøker som burde selges i norske bokhandler).

 •       Du har lyst til å lese en grafisk roman på over 300 sider om kjærlighet og matlaging i duse blåtoner.


Les «Bloom» av Kevin Panetta og Savanna Ganucheau. Her handler det om ungdomstid, forelskelse, matlaging og sommer og jeg syns denne boka rett og slett ser veldig behagelig ut å bli borte i. Dessuten er det noe med papiret som gjør denne boka svært behagelig å bla i.

Andre tykkere grafiske romaner som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «Pinocchio, Vampire Slayer» av Van Jensen og Dusty Higgins og «Blankets» av Craig Thompson.

 •       Du vil lese en ungdomsbok som tar opp temaer som vennskap og psykisk helse og som du tror vil oppleve som både rørende og interessant.


Les «Darius the great is not okay» av Adib Khorram.

Denne boka har et rødt og flott cover og handler om en klinisk deprimert tenåringsgutt som drar til Iran der han får sin første virkelig gode venn. Og så handler det om familie og te og referanser til Star Trek og Ringenes Herre sånn jeg har forstått det. Og jeg vet ikke så mye om denne boka, men den har fått god omtale og noen ganger får man en god følelse av bøker, noen bøker bare vet man at man vil like liksom.

Andre ungdomsbøker om blant annet psykisk helse som jeg har lest og som jeg syns er verdt å lese i sommer: «Girl made of stars» av Ashley Herring Blake (en av de såreste og nydeligste bøkene jeg leste i hele 2018) og «Eliza and her monsters» av Fransesca Zappia.
*

Her er noen titler jeg ikke har lest og litt forskjellig sånt som jeg håper kan være en god samling lesetips for sommeren. God fornøyelse!

Kommentarer

 1. Poppy War har jag hört väldigt mycket bra om! One word kill och Pilu of the Woods ska jag kolla upp! :) Tack för tipsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vær så god angående boktipsene :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg