Baba is you og ymse annet :)

Heisann! Det er lørdag, det er fint vær (endelig) og jeg skal på kino for å se Mysteriet Herr Link etterpå (selv om det irriterer meg at den kun settes opp på norsk så jeg sendte en sint, men likevel høflig mail til Norsk Film Distribusjon for noen dager siden som dog ikke har blitt besvart) fordi det er Laika som står bak og de lager magiske stop-motion-filmer. Det er en del av meg som syns det er synd at jeg valgte Odeon fordi jeg sparte 30 kr på å velge den fremfor Ringen Kino det klokkeslettet som passet meg best i dag, siden jeg har lyst til å samle kinoplusspoeng i håp om å oppnå en gratis billett eller meny, men Odeon er egentlig veldig fin, dessuten har de Djungelvrål og hvis man heller det oppi begeret med popcorn øker man sannsynligheten for at popcornet holder seg så salt som jeg foretrekker den.

Ellers har moren min HBO nå som jeg har passord til, noe jeg så langt har brukt til å se en episode av Fosse/Verdon og tre episoder av Supergirl og jeg tror sistnevnte vil bli min neste dille fordi det har mange elementer jeg liker og er lett nok til at det går veldig fint å fargelegge mens man ser på. Utover dette så handler livet om å lese, skrive, fargelegge altså og å glede meg over at vi tross alt er i gang med yndlingsmåneden min (selv om jeg foretrekker når yndlingsmåneden min inneholder mer sol enn regn, noe som definitivt ikke har vært tilfelle i denne omgang). Og en fin ting er at alle problemene i livet mitt for tiden er ikke-problemer. Det er sånne småting man irriterer seg over når man egentlig har det ganske fint og føler at mye ordner seg og så er hjernen dum så man finner et eller annet å henge seg opp i likevel (som været eller mangel på flaks på konkurranser eller at animasjonsfilmer ikke settes opp på engelsk).

Her er en fin sommerfugl jeg fant i Botanisk Hage for noen dager siden:


Ellers så har to av de åtte bestilte bøkene mine kommet (deriblant den boka jeg har nest mest lyst til å få lest i løpet av sommeren) og jeg har oppdaget Baba is you, som jeg nå skal skrive litt om.

Baba is you er et tv-spill jeg lastet ned på Switch for noen dager siden (jeg spiller egentlig ikke så mye Switch for tiden som jeg skulle ønske fordi jeg trenger å fikse noen greier med kontrollene eller få råd til nye kontroller som koster mye, men å spille litt går fint) og jeg har allerede blitt veldig glad i det.

Her er en trailer:Og nå tenkte jeg å poste en anmeldelse jeg har skrevet av spillet og deretter en video der man kan se Stephen Plays (som er en av Let's Play-folka jeg følger på Youtube) spille Baba is you litt og så kommer neste innlegg igjen om noen dager. God fornøyelse :)

Baba is you

Fun fact: jeg liker hjernetrim veldig godt. Ikke alt, men jeg har et ordspill jeg spiller på mobilen hver dag, jeg elsker nonogrammer (og har lyst til at alle andre skal elske det og, men det er en sånn ting som er umulig å forklare på en måte som får det til å virke appellerende), jeg prøver av og til å bli til et sånt menneske som liker kryssord (fordi jeg leste at musikalkomponist Stephen Sondheim er veldig glad i det og jeg vil være som ham) uten hell og jeg har spilt haugevis med Tetris, Professor Layton-spill og point & click/Escape the room-spill på nettet og som tv-spill opp i gjennom. Med andre ord var det mye som lå til rette for at Baba is you kunne passe for meg, men jeg har fått mer dilla enn forventet.
Baba is you er et forholdsvis nytt spill som jeg lasta ned til Switch for 115 kr cirka, men det fins også på Steam sånn at det kan spilles på Mac eller Pc temmelig rimelig. Og det er litt vanskelig å forklare, men du spiller altså Baba mesteparten av tiden og så står reglene for hver bane skrevet på banen. Det unike grepet her er dog at du kan manipulere reglene og det er også det du er nødt til for å løse hver gåte.
Og hvis du leser dette og fortsatt er litt «hæ» så forstår jeg det så etter denne anmeldelsen skal jeg legge til en video der man kan se spillet i aksjon for det er lett å komme inn i når man prøver det.
Personlig liker jeg dette spillet fordi det er lett å lære og vanskelig å beherske (og jeg liker den kombinasjonen). Dessuten er det herlig når man løser en gåte og har et sånt «Eureka»-øyeblikk der alt plutselig gir mening. Andre fine ting med Baba is you er stemningen, at musikken er behagelig og aldri for overveldende og jeg liker looken som er veldig funksjonell og aldri for kaotisk. Det er jo ikke pent, men det er sjarmerende og passende for et spill som uansett ikke handler om grafikk, men å trimme hjernen.
Med det sagt så eksemplifiserer dette spillet veldig hvordan jeg har et tålmodighetsproblem når det gjelder hjernetrim for jeg er alt for rask til å tenke «jeg skal bare se om det går an å finne et hint for denne banen på nettet» og så ender jeg opp med å jukse. Og jeg blir så sur på meg selv for Baba is you er laget slik at hvis man står fast på en bane så er det mange andre man kan forsøke seg på, dessuten er det bare å komme igjen senere med nytt blikk, det hjelper en hel del. Og likevel ender jeg opp med å google etter løsninger alt for fort når det gjelder hjernetrim fordi jeg har så lyst til å finne ut hva jeg skal gjøre og ikke liker å føle meg dum. Dessuten er jeg litt redd for at jeg er dum siden jeg aldri var spesielt skoleflink og fordi jeg har lyst til å være en smart person, med å jukse risikerer jeg bare å føle meg dum fordi jeg ødelegger for meg selv og ikke fordi jeg rett og slett ikke får til noe. Så jeg kan forklare tankegangen min litt, men dette spillet viser likevel hvor flink jeg er til å ødelegge moroa for meg selv og det er noe jeg trenger å jobbe med.
Med Baba is you er det dog lite å klage på. Det er fengende, det er underholdende og det er lett å komme inn i og det er kanskje ikke et spill jeg elsker på samme måte som Super Mario og Zelda-spill og sånt der det er magisk musikk og masse ting å utforske, men det er en fin måte å tilbringe alt fra et kvarter til halvannen time om man så vil.
Så hvis man har litt tålmodighet og liker hjernetrim så er det altså verdt å sjekke ut Baba is you. Yay!

Terningkast 5!  

Kommentarer

  1. Min pojkvän har spelat en hel del av Baba is You, jag har alldeles för lite tålamod för sådana spel men jag tycker att det är mysigt att titta när han spelar det :)

    SvarSlett
  2. Jeg likte den visuelle stilen og musikken veldig godt ut fra traileren, i væffal! Ellers trur jeg nok at jeg ikke helt har tålmodighet eller konsentrasjon nok til hjernetrimspill av denne typen (selv om jeg merkelig nok er ganske glad i kryssord), men jeg skal merke meg tittelen likevel, for det var noe nesten litt meditasjonsaktig over den enkle grafikken og den behagelige musikken.

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer og ja, det krever en del tålmodighet og konsentrasjon, dessuten er det best å spille i små doser uansett. Men det er fint :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg