Opposite of Always og ymse annet :)

Heisann! Siden sist har det ikke skjedd så mye spennende rent utover at jeg har sørget for at perioden mellom 14-20 mai blir eksepsjonelt awesome. For neste uke ville jo blitt super uansett for ESC, men nå har jeg i tillegg anskaffet en billett til Lazarus fordi jeg ville se den før sommeren (dessuten trenger jeg å se både Sound of Music, Charlie og Sjokoladefabrikken, Dogfight (dette er en ny oppdagelse som gleder meg fordi musikken fra denne musikalen er seriøst undervurdert) og Legally Blonde på teater til høsten og hvis jeg til høsten skal ha råd til alt dette så kan rett og slett ikke Lazarus OG være med på lista over ting jeg trenger å se til høsten) selv om jeg egentlig ikke kan finne det økonomisk forsvarlig å bruke hele 590 kr på teater for tiden. Så da skal jeg se Lazarus 16:00 søndag 19. mai og det vil føles himla verdt det når jeg sitter der i salen og gir meg hen til teater. I tillegg har jeg anskaffet billett til Everybody's talking 'bout Jamie på Gimle Kino mandag 20. mai 17:30 så hurra, jeg har mange fine planer nå.

I tillegg har jeg endeligvis kinobillett til Detective Pikachu på lørdag, men der hadde jeg nok kinopluss-poeng til at det ble gratis heldigvis. Så ja, tiden fremover vil inneholde mye gøy <3

Og ellers handler livet om å se Buffy på Viaplay, skrive på ymse prosjekter, fargelegge i vei og å dagdrømme om å vinne en eller annen konkurranse som på et eller annet vis kan føre nye Switch-joycon-kontroller inn i livet mitt. Og det er jobb og praksis og lite tid til å kjede seg og det er jo fint.

Men da skal jeg straks dra, men først tenkte jeg å nevne at neste innlegg kommer på fredag da jeg skal ta for meg sangene fra semifinale 2 av ESC. Nå derimot tenkte jeg å avslutte dette innlegget med å anmelde denne boka, så god fornøyelse:

 *


Opposite of always av Justin A. Reynolds

When Jack and Kate meet at a party, bonding until sunrise over their mutual love of Froot Loops and their favorite flicks, Jack knows he’s falling—hard. Soon she’s meeting his best friends, Jillian and Franny, and Kate wins them over as easily as she did Jack.
But then Kate dies. And their story should end there.
Yet Kate’s death sends Jack back to the beginning, the moment they first meet, and Kate’s there again. Healthy, happy, and charming as ever. Jack isn’t sure if he’s losing his mind.
Still, if he has a chance to prevent Kate’s death, he’ll take it. Even if that means believing in time travel. However, Jack will learn that his actions are not without consequences. And when one choice turns deadly for someone else close to him, he has to figure out what he’s willing to do to save the people he loves.
*
Over er synopsis for denne ungdomsboken, en bok jeg likte skikkelig godt. Og greit nok så var det et godt utgangspunkt i at jeg hørte om denne boka først for noen måneder siden og allerede da tenkte at den var en bok jeg på et eller annet tidspunkt trengte å lese, ikke minst fordi jeg likte coveret veldig godt, men det er noen ganger bøker bare treffer veldig godt og Opposite of always var en slik bok.
Det handler altså om Jack King (her kan det nevnes at det jeg liker minst ved denne boka er at siste bokstaven i fornavnet og første bokstaven i etternavnet her er det samme sånn at om man sier Jack King høyt så vil det antakelig høres ut som Jacking og det irriterer meg) som går sisteåret på videregående og er forelsket i Jillian, som er en av hans to bestevenner og ikke tilgjengelig siden hun er sammen med den andre av Jacks bestevenner. Så er han på et party i forbindelse med en visitt på Colleget han har tenkt å begynne på og treffer Kate som han raskt blir dypt betatt av. Og så har de et halvt år sammen før Kate dør av en sjelden blodsykdom og det kunne vært slutten på historien, bare at det heller på mange måter er en ny begynnelse for dermed blir Jack sendt tilbake i tid til hans første møte med Kate. Med andre ord er dette en ungdomsbok som kombinerer en kjærlighetshistorie med tidsreiser, noe man ikke ser så ofte. Og det funker faktisk veldig godt for premisset er jo litt Groundhog Day-aktig, men det er fortsatt nok elementer som er forskjellig hver av de flere gangene Jack lever gjennom de samme fire månedene til at det ikke føles for repetitivt. Dessuten liker jeg at tidsreiseaspektet aldri blir forklart, man må bare godta premissene og det er greit for meg.
Hovedgrunnen til at jeg likte denne boka var likevel andre elementer som språket og karakterene. Og her vil jeg først berømme denne boka for hvordan både Jack, Jillian og Kate er afro-amerikanske, mens Franny (som er den andre bestevennen til Jack) har latinamerikansk bakgrunn. I tillegg kommer karakterene fra ulike sosialøkonomiske bakgrunner og særlig dette ser man egentlig ikke så ofte i amerikanske ungdomsbøker. Og samtidig gjøres det så selvfølgelig i Opposite of always at man vil at andre forfattere skal bli inspirert av det.
Ellers liker jeg karakterene og da særlig Jack som forteller historien og er en hovedperson som man hele tiden heier på selv om han gjør mange dumme beslutninger til tider. Og jeg liker utover det hvor levende karakterene er, noe som understrekes av at denne boka har helt fremragende dialoger. Selv er jeg ofte opptatt av andre ting mer enn jeg er opptatt av dialoger (og dialoger er generelt sett noe jeg sliter en del med å skrive) og da føler jeg det sier noe at jeg virkelig elsket dialogene i denne boka. Og nå har jeg ikke boka foran meg og har derfor ingen eksempler, men tro meg når jeg sier at det funker optimalt, på samme måte som språket i denne boka i det hele tatt er veldig fint. Og problemet er at jeg kan egentlig ikke vise eksempler for jeg hadde lyst til å sitere fryktelig mye da jeg leste denne boka, men jeg vet ikke hva jeg liker best og kan uansett ikke sitere alt så dere må bare ta det jeg sier for god fisk, men ja.
Dette er en bok som fenger og forteller en engasjerende, sår og tidvis veldig søt historie. Det er en bok som har skikkelig gode dialoger, karakterer og språk generelt sett. Og det er en bok som rett og slett hadde en utrolig fin flyt; noe som også jo er et pluss.
Om man skal kommentere på noe så funket ikke slutten like godt som begynnelsen og midtdelen og siden det ble fortalt fra synsvinkelen til Jack ble Kate som karakter litt for perfekt. Utover det så var det også noe diffust som gjør at jeg bare liker denne boka skikkelig godt og ikke elsker den. Men ja, jeg likte denne boka og jeg er veldig imponert over at dette er Justin A. Reynolds debut for det lover veldig godt.
Terningkast 5!

Kommentarer

 1. Veldig fint innlegg. Jeg skjønner argumentene med økonomisk ansvarlig, men samtidig er det god stimulanse i gode forestillinger. Dogfight hat jeg ikke hørt om, så det må undersøkes med en eneste gang. Jeg elsker at denne bloggen gir meg gode tips :)

  Fin bokanmeldelse også. Må lese mer om denne og se om den blir kjøpt inn hos oss :)

  SvarSlett
 2. Jeg skal se Lazarus helga etter deg, så jeg kommer nok til å være fryktelig spent på hva du syns!

  Jeg er generelt veldig gira på tidsreiser i fiksjon av ymse slag (og forøvrig ellers, men altså, foreløpig tilhører det vel utelukkende fiksjonen...) og syntes dette hørtes ut som ei interessant og annerledes ungdomsbok! Og jeg merker jeg har såååå lyst til at du skal spille Life Is Strange, for ut fra denne anmeldelsen høres det jo omtrent ut som at det er spillversjonen av denne boka.

  SvarSlett
 3. Fint at du sjekker ut Dogfight Susanne, det er en veldig fin musikal og håper biblioteket ditt får lyst til å kjøpe inn denne boka for den er veldig fin :) Og anmeldelse av Lazarus kommer garantert, Kristine =D For øvrig syns jeg tidsreiser kan være riktig fascinerende selv så lenge jeg ikke tenker for mye på det for da blir jeg sprø og fint at dette hørtes ut som en interessant og annerledes ungdomsbok. For øvrig høres Life is strange interessant ut, men jeg tror ikke muligheten til å spille det vil by seg med det første.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg