Der jeg deler bilder fra 17. mai og tar for meg sangene som går direkte til finalen av ESC :)

Heisann og gratulerer med dagen! Det er 17. mai, livet er fint og jeg er litt misunnelig på andre steder i landet der det er spådd bedre vær de neste dagene mens det er spådd gråvær i Oslo.

(Og ja, jeg vet at vi trenger regn og at vi i alle fall ikke trenger tørke igjen, men er det slik at fjorårets sommer gjør at man aldri lenger kan irritere seg når det er spådd regn bare fordi man kjenner konsekvensene av mangel på det? Dessuten var den første uka i mai ganske kjølig, mens forrige uke var ganske grå med regn og til og med litt snø, i Oslo er det basically kun fem dager denne måneden som har inneholdt finvær og da er det lov å syns det føles litt urettferdig at man igjen skal ha flere dager med gråvær da man igjen må finne frem jakker og slikt mens det mange andre steder i landet skal være sol og mye finvær. Og jo da, vi er generelt heldigere i Oslo enn f.eks. i Nordland eller Trøndelag som for tiden har mye finvær og som skal ha det fineste været de kommende dagene og jeg unner dem finvær, dessuten vil jeg heller at det skal være grått vær nå enn f.eks. bursdagen min eller de to ukene i juli når jeg er på Stavern, sånn i tillegg til at de fleste planene mine fremover i mai uansett foregår innendørs, men likevel. Jeg vil ha en litt lenger periode uten regn eller kulde, jeg trenger ikke mange og tyve plussgrader, men sånn to uker med oppholdsvær og 15 pluss hadde vært ganske fint. Og jeg innser at å klage over været hjelper akkurat like lite som å klage over å ikke vinne nettkonkurranser, men ja. Jeg vil ikke ha flere dager med regn og gråvær nå, det er da lov å ikke ville ha.)

Nok om det. I dette innlegget skal jeg ta for meg sangene i ESC som gikk direkte til finalen, men først tenkte jeg å dele noen bilder fra 17 mai. God fornøyelse :)

Bilder fra 17. maiEtter en natt hos moren min, fordi vi måtte dra tidlig i morges for 17 mai-frokost, gikk turen til Olavsgaard der de hadde en veldig fin lysekrone. 


De hadde også innmari god buffet med mye god frokostkos og det var det vi var der for; mamma og jeg, broren min med samboer og vesle O og foreldrene og søstra til broren min sin samboer. Vi koste oss sammen, spiste godt og var alle skjønt enige om at det var en innmari fin start på 17. mai.


Som selskap til dette bildet kan jeg ha med en kommentar om hvor lettet jeg er over at Norge gikk videre fra gårsdagens semifinale av ESC siden hovedfinaler uten Norge er ganske mye mindre gøy. Personlig tror jeg for øvrig ikke at vi vinner, men jeg tror vi kan komme blant topp 10 og det er jo det ideelle (å gjøre det bra nok til at vi kan være godt fornøyde uten å måtte ta betalingen året etter). Selv heier jeg mest på Tsjekkia, men en del av meg har skikkelig lyst til at Australia skal vinne ;)


Olavsgaard er pent, særlig på solfylte maidager. Jeg elsker hus med klatreplanter <3


Fint tre :) Og jeg tok egentlig bilde av en fin gatelykt, men jeg glemte å laste den opp til data samtidig med de andre bildene og er for lat til å ordne det nå så dere får eventuelt se det bildet en annen gang.
Etter frokostsammenkomsten dro jeg og mamma hjem til mamma og spilte Maxi Yatzy. Dessuten tok jeg bilde av Luna som feiret 17. mai med å ligge på ymse senger og slappe av mens hun var skikkelig søt <3


Jeg dro deretter videre til Teglverket Skole på Hasle for is og kake og popcorn og annen kos og der hadde jeg det ganske fint. Dessuten konkluderte jeg at denne gymsalen hadde vært perfekt om noen skulle laget en norsk versjon av "Stick to the status quo"-scenen i High School Musical fordi det var en sånn altan á den Ryan og Sharpay står på ovenfor basketballnettet, dessuten var det bord plassert rundt omkring og slikt. Det kunne funket veldig godt. Ja, jeg er geeky og sær ;)


Jeg fikk spist popcorn. 17. mai og kino er ikke henholdsvis 17. mai og kino uten popcorn, det er noe som hører med. 
*

Etter to timer på Hasle dro jeg hjem til mamma, vi spilte en runde yatzy til og spiste middag. Jeg nøt solskinnet på verdens fineste balkong og så dro jeg hjem og så en Buffy-episode. Og nå sitter jeg her og skal i gang med å kommentere sangene som går direkte til finalen så da skal jeg sette i gang. God fornøyelse og så kommer neste innlegg på mandag da jeg, med glede kan skrive om ting som Lazarus på Det Norske Teatret, så vel som litt tanker etter ESC-finalen og resultatet der er klart.

Kommentarer angående sangene som går direkte til finalen i kvasi-alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)


Frankrike - Roi

For det første: jeg liker umiddelbart Bilal, som er et pent og talentfullt individ som virker ganske sympatisk. Dessuten liker jeg hvordan denne sangen med letthet veksler mellom engelsk og fransk om hverandre på naturlig vis. Og det fine med denne sangen er at jeg har lyst til å like den fordi det er så velment og oppriktig, dessuten er det godt fremført og har en god melodi. Det dumme er at det likevel aldri blir mer enn bare fint og det mangler det lille ekstra, som man riktignok kan håpe på å finne i sceneshowet. Terningkast 4!

Israel - Home 

Fin ting: Kobi er attraktiv og kan definitivt synge, dessuten liker jeg atmosfæren i denne musikkvideoen. Dessuten har denne sangen absolutt en smule musikalfaktor. Med det sagt så er dette ellers temmelig kjedelig. Melodien tar aldri av, den kommer ikke en gang ordentlig i gang. Dessuten er det litt for seriøst syns jeg og om ikke Israel vant i fjor sånn at dette gikk direkte til finalen, så tror jeg ikke dette ville gått videre fra første semifinalen. Terningkast 3!

Italia - Soldi

Jeg vet så lite om rap (sånn utenom i musikaler som Hamilton og In the heights) at jeg ikke vet om dette kan defineres som rap eller bare ganske rask synging på italiensk, men uansett definisjon så er det et faktum at dette er ganske kult. Jeg skjønner ikke noe særlig av dette, men jeg forstår det man trenger å forstå; som for eksempel at dette er både fengende, godt fremført og med en beat som kommer i gang med en gang sånn at man ikke rekker å kjede seg det spor. Om man skal kommentere på noe så er dette en av de sangene som nesten er for god for Eurovision, dette kunne vært en hit når som helst egentlig, dessuten har jeg personlig andre sanger som appellerer mer til meg og min musikksmak spesifikt og jeg føler at det lille ekstra mangler her og. Men likevel, dette ER en veldig god låt og jeg blir ikke overrasket om den gjør det veldig bra. Terningkast 5!

Spania - La Venda 

Dansbar, fengende, sprudlende og glad så prøver Spania her å skape årets sommerhit, noe det godt kan hende at de har fått til. For dette er musikk som gir energi og som man vil groove og danse til. Videre er Miki søt og det synges heldigvis på spansk siden dette hadde funket mye dårligere på engelsk. Personlig syns jeg likevel at dette blir litt masete i lengden og det blir heller aldri særlig interessant. Dessuten får Sveits mye mer ut av konseptet latinopop enn denne sangen. Terningkast 3!

Storbritannia - Bigger than us

Jeg tror ganske mange vil kjede seg med Storbritannia (som er noe jeg aldri skriver riktig med en gang, jeg skriver alltid Storbrittania først og så retter jeg det) i år, men jeg liker dette. Spesielt interessant blir det jo aldri, men Michael har en stemme som får veldig mye ut av en på mange måter ganske ordinær melodi, dessuten liker jeg stemningen her og hvor mye "rulletekst på slutten av en Disney-film"-vennlig det er. Terningkast 4!

Tyskland - Sisters

Dette syns jeg er en av de kjedeligste og dårligste sangene i år. Jo da, det er sympatisk for så vidt og det er øyeblikk der jeg nesten liker melodien litt, men jeg syns ingen av de to vokalistene synger spesielt godt, jeg syns dette generelt sett er litt for banalt på feil måte for meg og jeg liker heller ikke sceneshowet her særlig godt (og det kan jo være bedre i morgen, men ja). For å være litt positiv så er det jo ikke sånn at dette gjør så mange ting galt, det bare appellerer veldig lite til meg, for noen kan dette sikkert funke fett. Terningkast 2.
***Kommentarer

 1. Har aldri hørt om Olavsgaard før, hvor er det? Det så veldig fint ut :)

  Jeg endte opp med å ikke se på finalen i går, men jeg er generelt skuffa over at et så kjedelig bidrag som Nederland vant. Altså, jeg syntes ikke det var forferdelig, bare litt intetsigende. Hadde vært mye morsommere om Australia eller Island hadde vunnet :) Ellers gjorde omtalen din av Italia sin sang meg ganske nysgjerrig, så jeg klikka meg inn på den, og jeg er i utgangspunktet ikke noen stor fan av rap, men jeg likte det likevel overraskende godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Olavsgaard ligger på Skjetten i Lillestrøm, jeg hadde ikke hørt om det før selv, men ja, det var veldig fint :)

   Ellers syntes jeg selv at Nederland var ganske kjedelig og jeg ville selv likt det bedre om f.eks. Australia eller Island vant. Gøy at du likte Italia sin sang du og. For øvrig er jeg jo superfornøyd med Norges plassering da, å vinne seerstemmene, men ikke vinne konkurransen er jo perfekt for da kan vi føle oss som folkets vinner helt uten å trenge å betale for arrangementet neste år ;)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg