Ting som er verdt å sjekke ut :)

Heisann! Det er torsdag, livet er fint og jeg gleder meg til flere ting for tiden; deriblant Hand to God nå på lørdag, Musikkteaterprisen på mandag, Fuglane på torsdag 11. april og to dagers Gøteborgtur helt i begynnelsen av påsken. Sistnevnte er neste gang jeg får lov til å kjøpe bøker og jeg håper jeg da finner noe av dette (som igjen bare er noen få av bøkene på den stadig voksende listen over bøker jeg har veldig lyst til å få lest).

Her er ellers en veldig fin sang av Ben Platt som er med på lista over ting jeg lytter masse til mens jeg gleder meg til nytt Sara Bareilles-album i morgen:
Denne sangen heter Run Away og jeg liker melodien og hvor nydelig fremført det er veldig godt. Om jeg skal kommentere på noe så er det nok det at denne sangen og veldig mange andre sanger fra Ben Platts cd er litt for opplagte budskapsmessig sett. Han har for eksempel en sang som heter Older der han synger om hvordan man som ung vil bli eldre og når man er eldre vil være yngre og det stemmer jo gjerne, men det er også et budskap som er litt for selvfølgelig. Og også Run Away er litt sånn at den forteller en fin historie, nærmest en novelle i musikalsk form, men så er det en historie man har hørt så mange ganger før. Så helhetsinntrykket av cd-en hans etter at jeg har lytta gjennom den på Spotify er at det blir litt for banalt, noe som ikke gjør så mye når det er fine melodier som er skikkelig godt sunget, men som likevel er verdt å kommentere på.

Og siden vi er inne på musikk så kan jeg jo nevne noen andre ting jeg spiller for mye nettspill for tiden bare for å ha en unnskyldning for å lytte til det. For eksempel har jeg fått veldig sansen for musikken i den nye musikalen Six (britisk musikal om de seks konene til Henry VIII som forteller sine historier i en popkonsertform) der alle sangene er innmari fengende, men mine to favoritter er I don't need your love:
Denne sangen er superflott sunget av Izuka Hoyle, dessuten er melodien himla radiovennlig og kul og jeg elsker det.

En annen særlig super sang er Heart of Stone:
Natalie Paris fortsetter her Six sin trend med vokalister som har stålkontroll og synger skikkelig bra og ellers så er også denne sangen en sånn sang som man kunne forventet å finne på radioen som en sår popballade med RnB-elementer som man kunne bli rørt av og slikt.

Sånn utenom musikk så skriver jeg videre på påskekrim 2 for i år, jeg har fått en ide til lengre historie om skrivefeer og musikaler og forskjellig som jeg ikke aner når jeg skal få skrevet og jeg skriver aldri nok, men jeg har i alle fall nok av ideer og ting jeg kan skrive på når jeg finner ut hvordan jeg skal gå frem. Utover det leser jeg fine bøker, jeg fargelegger og jeg nyter at det er vår :)

Sånn før jeg avslutter dette innlegget tenkte jeg å tipse om tre kanaler på Youtube som jeg syns alle burde sjekke ut. Den første av disse er Girlfriend Reviews der en dame anmelder tv-spill ut i fra hvor gøy det er å se på når kjæresten hennes spiller dem. Og dette høres kanskje ikke så brilliant ut, men disse videoene er utrolig underholdende, sjarmerende og kule og de har herlige popkulturelle referanser som bare gjør ting enda bedre. Et høydepunkt på denne kanalen er videoen hennes om Zelda: Breath of the Wild:
Den andre kanalen jeg anbefaler veldig er Lindsay Ellis som har skikkelig smarte videoer med filmkritikk og slikt. Jeg liker særlig denne meget kritiske videoen hennes om live-action Beauty and the Beast:Og på en måte er det litt rart at jeg liker dette så godt for jeg er ikke i nærheten av like kritisk til live-action Beauty and the Beast selv, men samtidig forstår jeg kritikken veldig godt og siden jeg er ganske diplomatisk klarer jeg å kombinere å være enig i all kritikken her og likevel sette pris på filmen av andre grunner igjen.

Den tredje kanalen jeg vil trekke frem i dag er Zeltik, selv om den er for litt mer spesielt interesserte siden alt her basically dreier seg om Zelda-spillene på en eller annen måte. Her klarer jeg ikke å finne en spesifikk video å trekke frem, men jeg elsker hvor intellektuelt og engasjert Zeltik tar opp alt fra lister til teorier angående Zelda-spillene. Dessuten elsker jeg Zelda-universet generelt sett. Selv om jeg bare har rundet to, tre Zelda-spill og generelt sett er håpløs på bosser og liknende så er det noe med stemningen, musikken og eventyrligheten som gjør at jeg elsker alt av videoer og artikler og fanfiction og det meste annet som har med Zelda å gjøre på en eller annen måte, sånn i tillegg til at jeg liker å utforske spillene selv.

Og da har jeg delt ymse finheter i dag så god fornøyelse og så bables vi på søndag :)

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg