Smakebit på søndag og Hand to God :)

Heisann! Det er søndag og livet er fint fordi veldig mange ting ordner seg for tiden. Jeg vinner konkurranser på nettet, jeg fant ut at jeg får en ekstra utbetaling fra Husbanken av ymse grunner og det kommer godt med og aller best av alt: Pendelen har månedlige skrivekonkurranser, temaet for konkurransen med frist 1. april var krim og jeg sendte inn en redigert versjon av "Dødsannonsemorderen" (som er en av novellene jeg har skrevet som jeg er aller mest fornøyd med) og den vant og vil altså publiseres på nettsiden til Pendelen i morgen (sånn i tillegg til at jeg får 1000 kr som premie)! Det er så tøft!

Utover det handler livet om å lese, skrive på påskekrim-prosjekt (som skal postes her neste lørdag om alt går etter planen), fargelegge og å spille nettspill som en unnskyldning for å lytte i vei til Sara Bareilles sin nye cd på Spotify :) Og altså, jeg har tenkt å anmelde denne cd-en etter hvert, men altså, jeg tror dette kanskje er det mest organiske albumet Sara Bareilles har gitt ut. For noen av de tidligere albumene hennes har kanskje hatt flere spesifikke sanger jeg virkelig har elsket enn hennes nye cd "Amidst the Chaos" ser ut til å ha, men det er mer flyt på den nye cd-en og en mer jordnær og rå tilnærming der sangene har en mindre gjennomprodusert sound, noe som også gjør at albumet som helhet blir bedre enn de tidligere. Og jeg tror virkelig at om noen enda ikke er fan av Sara Bareilles, så er dette albumet det beste for å bli det.

Og nå pratet jeg om at jeg likte at dette albumet er mer organisk og mindre perfeksjonert og da er det litt ironisk at sangen jeg liker best antakelig er den mest gjennomproduserte sangen på albumet, men jeg elsker hvor leken denne melodien er og siden det er færre pianobaserte sanger på dette albumet enn på Sara Bareilles tidligere album, blir det desto mer effektivt med de sangene som lener seg på lette pianotoner:Denne sangen heter "Poetry by dead men" og jeg elsker melodien her og hvordan teksten nesten flyter ut over kantene sine. Det er litt som om denne sangen er fargelagt av noen som ikke greier å holde seg innenfor strekene og jeg elsker det <3

Jeg skal snart anmelde noe, men først tenkte jeg å være med på smakebit på søndag og boka jeg leser nå er Happy Girl Lucky av Holly Smale:


Holly Smale skrev tidligere Geek Girl-serien (som jeg koste meg veldig med siden det var veldig fornøyelige og smarte ungdomsbøker) og dette er bok 1 i hennes nye serie som handler om søstrene Hope, Faith og Mercy som hører til familien Valentine, en familie av rike og berømte skuespillere. Bok 1 fokuserer på Hope som er den yngste av søstrene og som har som mål å finne kjærligheten. Og mens det hele høres ganske overfladisk ut, så er det en ganske underholdende form for overfladisk der det også blir fornøyelig og fengende nok. Med det sagt så er Hope så langt så håpløst naiv at jeg selv blir ganske frustrert. I og med at jeg selv er ganske positiv av meg så har jeg mye tålmodighet med optimistiske og lette karakterer, men jeg håper inderlig at jeg ikke fremstår som like naiv som Hope for det hadde vært litt urovekkende. Samtidig så stoler jeg på at Holly Smale vil utvikle karakteren mer etter hvert og for øyeblikket koser jeg meg med denne boka i langt større grad enn jeg irriteres.

Her er en smakebit:


Flere smakebiter finnes hos Astrid Terese :)
*
Nå tenkte jeg å poste en anmeldelse av stykket Hand to God og så kommer neste innlegg om noen dager. God fornøyelse :)

Hand to God

Jeg hørte første gang om Hand to God da den for noen år siden var blant de nominerte til beste teaterstykke under Tony Awards. Den gang konkluderte jeg at dette stykket definitivt var med på den uskrevne listen over teaterstykker jeg ønsket at noen skulle sette opp i Norge, men så glemte jeg det litt frem til jeg nylig fant ut at Hand to God skulle settes opp i teaterkjelleren til Oslo Nye Teater og jeg var sånn Yay! Og så fikk jeg tak i billett og så stykket i går og det var antakelig de mest underholdende 75 minuttene jeg har opplevd på lenge.
Kort oppsummert handler Hand to God om en teatergruppe som skal sette opp et teaterstykke med hånd-dukker i en kirke og så viser det seg at den ene av disse hånd-dukkene tydeligvis er besatt av Djevelen og så ligger dette til grunn for et herlig blasfemisk stykke med skikkelig mørk humor.
Og jeg koste meg så mye. Personlig syns jeg ofte det er litt vanskelig med ting som er ment til å være morsomme fordi jeg ofte har en litt sær humor og sjelden ler av de samme tingene som folk flest, men jeg lo faktisk flere ganger under Hand to God og humoren traff i det hele tatt generelt sett veldig godt. Og kanskje handler det om det absurde med det for hånd-dukker er generelt sett ikke noe man forbinder med mørk komedie eller djevelsk besettelse for den saks skyld, men det funker ypperlig.
Noe som igjen også skyldes usedvanlig godt skuespill. Kristian Winther særlig overbeviser som Jonas og den besatte hånd-dukken Tormod. Han skaper to svært forskjellige karakterer i den keitete Jonas og den fæle hånd-dukken Tormod og gjør dette så overbevisende at det i grunnen er ganske så fascinerende. Videre er resten av skuespillet flott og Hilde Lyrån for eksempel gjør en av de beste rollene jeg har sett henne i sånn i det hele tatt.
Og utover å være mørkt og morsomt og sært, så har det faktisk noe dypere ved seg og, det er et budskap oppe i all galskapen og dette gjør at man også har noe å tenke på og over når man forlater teaterkjelleren etterpå.
Så ja, dette er veldig verdt å få med seg og det settes kun opp fire forestillinger til så man bør være rask. Personlig er jeg i alle fall veldig glad for en time og et kvarter uten pause med det teaterstykket jeg har likt best så langt i år.

Terningkast 5!

Kommentarer

 1. Ah, så knall at ting faller mer og mer på plass. Heia deg. Ellers hver gang jeg leser anmendelsene dine så tenker jeg at flere burde lese dem ettersom de gir meg lyst til å se forestillingene,samtidig som de er kritiske der hvor de bør være det.Du er skikkelig dyktig på å amnmelde,rett og slett, og det er en fryd hver gang.

  Ønsker deg en god søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Utrolig koselig kommentar, tusen takk =D Så bra at jeg er flink til å anmelde og takk for gratulasjonen :)

   Slett
 2. Tack för smakbitarna. Och grattis till att få en novell publicerad!

  SvarSlett
 3. Og gratulerer med novellen, jeg er ikke overraska. :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så mye med novellen. Som Susanne er jeg ikke overrasket over at du vant <3
  Ha en riktig fin søndag!

  SvarSlett
 5. kul att få publicering, tack för smakbiten.

  SvarSlett
 6. Feelgood är inte min genre, däremot stämmer jag in i gratulationskören, roligt att få bli publicerad. Trevlig söndag

  SvarSlett
 7. Grattis till publiceringen av novellen! Tack för smakbiten! Jag har läst Geek Girlböckerna men inte den här.

  SvarSlett
 8. Grattis till framgångarna! Ingen författare - eller titel - jag känner till. Trevlig söndagskväll!

  SvarSlett
 9. Tack för smakbiten och stort grattis till publicerad novell. Ja, just det Snart dags för påskekrim.

  SvarSlett
 10. Grattis till publiceringen och tack för smakbiten!

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten och grattis till publiceringen.

  SvarSlett
 12. Takk for gratulasjoner angående publiseringen og vær så god angående smakebit :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg