Påske og The Prom :)

Heisann! Det er lørdag, det er påskeaften og jeg har godteri mamma skal pakke i et påskeegg og gjemme etterpå fordi det er tradisjon. Og, sånn utenom å ha brukt litt for mye tid på å være misunnelig på en musikalskuespiller jeg følger på Instagram fordi hun har tilbrakt hele påsken i New York og sett flere musikaler og jeg antakelig aldri vil ha økonomien til å kunne gjøre slike ting, så har jeg i grunnen hatt en veldig fin påske. For først var det de to dagene i Gøteborg (bilder kan sees i mitt forrige innlegg) og så har det vært å titte rundt i Botanisk hage, slentre omkring på Majorstuen og titte i butikker i Oslo sentrum i dag og alt dette har vært ganske så trivelig og fint i grunnen :) Jeg har dessuten lest bøker, sett Buffy og Angel på Viaplay (som jeg tester gratis i to uker kun fordi jeg ville se igjen Buffy og Angel som dessverre ikke finnes på Netflix), spilt teite nettspill som unnskyldning for å lytte til Sara Bareilles og musikalcder på Spotify og tatt bilder av fine ting som blomster:og en fin småfugl:


I tillegg har jeg i dag kjøpt fire bøker selv om jeg egentlig kjøpte litt mye bøker i Gøteborg og, man kan jo aldri få for mye å lese på:


Til mitt forsvar er alle disse bøkene bøker som har stått på skrevne og ikke fullt så skrevne lister over bøker jeg på et eller annet tidspunkt har lyst til å lese. Dessuten er jeg streng så nå for eksempel har jeg i utgangspunktet ikke lov av meg selv til å kjøpe bøker før slutten av mai da jeg ideelt sett skal kunne bestille litt bøker på Book Depository som tidlig bursdagsgave fra meg selv til meg selv (det kan hende et ørlite unntak vil være Folk med ångest av Fredrik Backman, som kommer ut i Sverige om en uke, vi får se hva som skjer). Og utover det skal jeg på biblioteket om en uke og vips vil det være enda mer å lese på <3

Ellers har jeg igjen opplevd det med å lytte til en musikalcd på riktig tid for jeg har tenkt at i år er en litt teit sesong når det gjelder nye Broadway-musikaler. For det første er det mange musikaler som strengt talt interesserer meg litt for lite til at jeg har giddet å lytte gjennom cden enda (musikalen basert på filmen Pretty Woman og de to musikalene basert på musikken til henholdsvis Tina Turner og Cher er gode eksempler på dette) og for det andre er det musikaler der det finnes cd-er fra off-Broadway-produksjoner, men ikke fra Broadway-versjonen (Be more chill og Hadestown) og musikaler som enten nettopp hadde premiere eller snart har premiere der cd-en nok er noen måneder unna (Beetlejuice og Tootsie). Og det er ganske få av disse musikalene som har interessert meg skikkelig og musikalen The Prom som også er en ny musikal der cd-en imidlertid kom for noen måneder siden hørte også til listen over uinteressante musikaler for meg siden jeg lyttet litt til den da den var helt ny og ikke ble særlig overbevist. Men så lyttet jeg ved en tilfeldighet til The Prom-musikalcden igjen og da var det visst plutselig riktig tidspunkt for da likte jeg denne musikalen så godt at jeg nå har lyttet gjennom hele musikalcden to ganger i går kveld og en gang i morges.

Og The Prom er jo ikke noen storslagen og episk musikal, dessuten høres det ikke på papiret særlig interessant ut, men det er utrolig sympatisk og lett å like likevel. Her handler det om en tenåringsjente på et småsted i USA som får skoleballet sitt avlyst siden hun vil komme dit med sin med kjæresten og så er hun lesbisk og de er litt gammeldagse og uliberale der hun bor. Og så hører noen musikalartister som trenger god pr om denne saken og bestemmer seg for å hjelpe til. Og så skjer det jo mer, men det er vanskelig å summere opp føler jeg, dessuten så er The Prom et godt eksempel på en sånn musikal som ikke gir så godt inntrykk om man leser oppsummeringen på Wikipedia, men om man lytter og gir musikalcden et oppriktig og ordentlig forsøk så er det veldig fint.

Eksempelvis er denne sangen, You happened, veldig fengende og en sånn melodi man blir glad av å lytte til:
Mens sangen Alyssa Greene igjen er skikkelig sår og i grunnen utrolig deprimerende:
Og så er det den store, lesbiske kjærlighetsduetten som får hjerter til å blomstre litt og som man finner i sangen Dance with you:Og det er litt kjipt at The Prom muligens er den første Broadway-musikalen med et lesbisk par i sentrum for i historien samtidig som vi skriver 2019 (det har vært lesbiske par i musikaler før, men dette er den første der det lesbiske paret er hovedfokus), men samtidig så gjør ikke det at det er mindre fint å se det. Dessuten er det kult at denne musikalen skal bli adaptert til film på Netflix og jeg vet ikke om filmen også skal være musikal, men siden Ryan Murphy også var produsent bak Glee så kan en jo håpe på det. Utover det liker jeg The Prom-musikalcden fordi alle synger skikkelig bra og jeg liker også at den føles litt som en underdog i forhold til flere andre musikaler på Broadway i år som enten har blitt satt opp tidligere utenfor Broadway eller er basert på eksisterende materiale der The Prom er en søt liten original musikal som er helt ny og likevel overbeviser en hel del. Yay for nye musikaldiller :)

Og nå må jeg egentlig pakke og sånt siden jeg skal feire påskeaften hjemme hos moren min, men neste innlegg kommer om noen dager så da bables vi :)

Kommentarer

 1. Jeg syns det er så interessant dette med at man noen ganger må vente på riktig tidspunkt før det virkelig går opp for en hvor bra noe er. Jeg var så vidt innom det i et innlegg på min egen blogg for noen uker siden òg, og jeg syns rett og slett det er skikkelig fascinerende at det kan være sånn :)

  Den guilty pleasure-delen av meg som liker Glee (i væffal de første sesongene) skjønner veldig godt appellen denne musikalen har! Og er Beetlejuice-musikalen basert på Tim Burton-filmen? For i så fall trur jeg den kan funke VELDIG bra som musikal. Den er jo så teatralsk i utgangspunktet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fascinerende ja (og husker at du var inne på det på bloggen din) og selv føler jeg meg jo sjelden skyldig over å like noe, men jeg skjønner hva du mener med Glee-sammenlikningen for det er litt den samme appellen ved The Prom i grunnen. Og jeg har fortsatt til gode å se filmen Beetlejuice, men musikalen Beetlejuice skal være basert på Tim Burton-filmen ja. Godt å høre at det teatralske i filmen gir deg tro på Beetlejuice som musikal, det gjør at jeg bare gleder meg enda mer til det på et eller annet tidspunkt dukker opp musikalcd ;)

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg