Wreck-it Ralph 2 og sånt :)

Heisann! Sist jeg blogget oppsummerte jeg januar og i dag skal jeg anmelde en film. Før vi kommer så langt dog kan jeg jo bable om andre ting. Som hvor mye jeg gleder meg over teaterplaner til helgen eller hvor mye jeg koser meg med å utforske universet i Zelda: Breath of the Wild (der jeg ikke slås med noen bosser eller gjør noe som progresserer spillet, men bare reiser rundt og finner interessante steder og koser meg med det). Og jeg er mer i fargeleggingsmodus enn skrivemodus for tiden riktignok, men slikt går i perioder, dessuten har jeg det veldig fint med å fargelegge. Hva angår fargelegging har jeg for øvrig bestilt en ny bok, nemlig "Adorable Circle of Life":
Det er en samling veldig søte illustrasjoner av dyr som spiser andre dyr og så kan man fargelegge det og på en måte er det jo litt fælt, men det er også innmari sjarmerende og det appellerer til den delen av meg som hadde Bunny Suicides-kalender for en del år tilbake og sånt. Gleder meg til boka kommer i posten og jeg kan fargelegge i vei ;)

Men nå tenkte jeg å dele noen fine scener fra Wreck-it Ralph 2. Den første er den fantastiske scenen der Vanellope synger sin prinsessesang om spillet hun drømmer om å være en del av:
Jeg elsker hvordan dette er en klassisk prinsessesang samtidig som det også er en parodi på prinsessesanger. I tillegg er det kult at melodien er komponert av Alan Menken og ved senere ettertanke er det egentlig ganske teit at denne sangen ikke var nominert til beste sang under Oscar for dette er bedre enn noen av de faktisk nominerte.

Den andre scenen jeg vil dele er scenen der Vanellope møter Disney-prinsessene for den er helt awesome!Jeg digger den scenen <3

Og nå kunne jeg delt traileren og, men det finnes flere forskjellige og jeg klarte ikke å velge hvem som fristet mest å dele så derfor tenkte jeg bare å poste min anmeldelse av denne filmen. Det er jo kjekt det og. Ellers kommer neste innlegg om noen dager så da bables vi :)

Wreck-it Ralph 2

For noen år siden kom Wreck-it Ralph, en animasjonsfilm som kanskje ikke er blant Disneys aller beste filmer, men som likevel er verdt å se for alle som liker tv-spill grunnet alle de brilliante referansene. Og nå har oppfølgeren kommet og mens dette på sett og vis er en noe overflødig film som man egentlig ikke hadde noe behov for, er det også en film som er innmari sjarmerende og til tider så er det alt man trenger.
I Wreck-it Ralph 2 gjør Ralph et forsøk på å gjøre Vanellopes spillverden mer spennende, med det resultat at han setter hele spillet hennes i fare. Heldigvis finnes det en løsning på internett og slik går det til at Ralph og Vanellope drar til internettets verden for å finne et ratt til Vanellopes spill, noe som fører dem ut på et skikkelig eventyr som ender opp med å handle om vennskap og å finne nye drømmer og ymse annet.
Og greia er jo at selve storyen her er jo ikke så veldig sterk, den funker greit nok, men i bunn og grunn er det ting vi har sett før. Grunnen til at det likevel funker er hvor sjarmerende karakterer denne filmen har. Både Ralph og Vanellope er karakterer det er lett å like og som man får sympati med og det er en veldig super ting.
For min del var høydepunktet likevel ikke dette, men to spesifikke scener. Den ene er scenen der Vanellope treffer Disney-prinsessene; en scene som er helt brilliant om man ikke overtenker den for mye, men bare gir seg hen. Et annet høydepunkt er under rulleteksten der Disney basically leste tankene mine for det var en scene som var med i traileren for Wreck-it Ralph 2 som ikke var med i filmen og jeg satt og tenkte «ok, den scenen fra traileren var visst ikke med i filmen, ja, ja» da det kom en scene som gled over i den scenen som manglet i filmen, men var med i traileren. Dette, i tillegg til de mange referansene til memes og annen internettkultur, var eksempler på hvordan Disney her viste en nærmest skummelt god innsikt i hvordan publikum tenker.
For det er det som er greia med denne filmen, den kjenner publikummet sitt og på den måten er det jo en ganske tilfredsstillende film, man får akkurat de vitsene man ønsker seg og referanser som appellerer en hel del om man er en geeky Disney-elsker. Samtidig er faren ved internett-temaet i filmen at dette kanskje ikke er en film som vil være aktuell særlig lenge. Og en del av meg føler et snev av ambivalens over det at Disney de siste årene i denne filmen og en del andre animasjonsfilmer har gjort en del narr av seg selv og jeg klarer ikke å forklare grunnen bak ambivalensen, jeg bare tenker at det begynner å bli litt oppbrukt.
Og det er vanskelig å skrive denne anmeldelsen på en måte som får folk til å tenke «å, denne filmen MÅ jeg se» rett og slett fordi dette på ingen måte er en film som man trenger å se. Den er en veldig fornøyelig film om man ser den, godt hjulpet av å være fint animert og full av scener som er helt elsk, men den er også uvesentlig i det store og det hele. I tillegg er det litt mindre tv-spill-referanser her og det er litt synd.
Jeg koste meg dog skikkelig, nok til at jeg gir terningkast 5 i og med at om referansene her treffer, om man er en person som er mye på internett og elsker Disney så har man det veldig, veldig gøy.

Yay!


Kommentarer

 1. Jeg har faktisk ikke oppdatert linken hos meg til denne bloggen. Lover å rydde i dag. :) Ellers merker jeg at jeg lever ut mitt savn etter teater og gode filmer gjennom deg. På øya er det ofte mangel på slike kulturelle krumspring. Takk :)

  Jeg har ikke sett Wreck-it Ralph, men liker godt anmeldelsene dine, og at de er så spesifikke og ærlige.

  Ønsker deg en finfin lørdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kommentaren (og det er bare å oppdatere linken for den gamle bloggen er mulig å besøke nå, men jeg vil gjerne bli værende her). Og vær så god, så gøy at du får levd ut savnet etter teater og gode filmer gjennom meg. Fint at anmeldelsene mine faller i smak og håper du hadde en finfin lørdag selv =D

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg