En velkomst og en bokanmeldelse :)

Heisann og velkommen. Jeg er Karoline og hadde egentlig en blogg på blogg.no frem til tirsdag da jeg fant ut at blogg.no tydeligvis har mistet eller rotet bort alle innleggene mine fra etter september 2014. Dette skyldes sånn jeg har skjønt det at de driver med å legge over til et nytt bloggsystem og i følge mailer fra blogg.no så jobber de med saken og vil finne igjen innleggene. Imidlertid har det nå gått over to døgn uten at noe har endret seg så derfor har jeg nå laget en reserveblogg (der du er nå) som vil være bloggen min for tiden siden jeg har mye å skrive om. Antakelig er denne bloggen et midlertidig alternativ, men det kan også hende jeg rett og slett bytter over til denne helt og, det kommer helt an på om alle innleggene som er borte blir funnet igjen eller ikke. Sånn ståa er nå føler jeg meg likevel ikke helt trygg på at blogg.no og da må man tenke alternativt.

Nok om det. Ellers er livet ganske fint for tiden. Jeg har masse forskjellig å drive med, jeg jobber noen dager i uka (og fikk første lønnsslippen på mandag), jeg skriver og leser og spiller Nintendo og jeg gleder meg over at alle bøkene jeg bestilte i slutten av november omsider har kommet, deriblant disse tre som jeg vet at jeg vil elske:


Dette er bøkene "G'morning G'night" der tweets signert Lin-Manuel Miranda er samlet og så er de illustrert av Jonny Sun i svart-hvitt illustrasjoner som kan fargelegges. Så det er inspirerende morgen- og kveldsmeldinger signert Lin-Manuel Miranda OG jeg kan fargelegge og være kreativ i tillegg, det ER jo ganske ypperlig =D Og så er boka "What if it's us" av Becky Albertalli og Adam Silvera gay love møter musikalreferanser i New York så det vil nok passe meg ganske godt bokmessig sett og "The Lady's Guide to Petticoats and Piracy" er oppfølger til "The Gentleman's Guide to Vice and Virtue" som basically var den aller mest fornøyelige boka jeg leste i 2017 så yay!

Denne julereklamen er for øvrig elsk:Men nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne boka:

Goodreads sin side om denne boka der dette bildet er funnet
Ivy Aberdeen’s letter to the world av Ashley Herring Blake

When a tornado rips through town, twelve-year-old Ivy Aberdeen's house is destroyed and her family of five is displaced. Ivy feels invisible and ignored in the aftermath of the storm--and what's worse, her notebook filled with secret drawings of girls holding hands has gone missing.

Mysteriously, Ivy's drawings begin to reappear in her locker with notes from someone telling her to open up about her identity. Ivy thinks--and hopes--that this someone might be her classmate, another girl for whom Ivy has begun to develop a crush. Will Ivy find the strength and courage to follow her true feelings?

I sommer leste jeg «Girl made of stars» av Ashley Herring Blake og syntes den boka var helt fantastisk, noe som ga meg lyst til å lese mer av forfatteren. Og så ga hun i år også ut en bok med barn på rundt 12 år som målgruppe og den har jeg nå lest og kost meg med. For denne boka er veldig søt. Den er sår også og tidvis rørende, men det jeg aller mest satt igjen var følelsen av å ha lest noe veldig adorabelt og ikke på en sukkersøt måte, men heller på en måte som rett og slett var veldig sjarmerende.
Og så er denne boka viktig sånn jeg ser det fordi det ikke nødvendigvis er så mange bøker ment for barn som handler om homofili. Ungdomsbøker er det jo flere av, men hvis man er kanskje elleve, tolv år og har følelser man ikke helt forstår og også mangler følelsene som det virker som andre har, så tenker jeg at denne boka kunne vært som et trøstende kjærtegn, den forteller at det vil gå bra og at det ikke er noen normal, men at alle følelser er lov og sånt.
Det jeg likte aller best var likevel karakterene og hvordan det handler så mye om kunst (Ivy som er hovedpersonen elsker å tegne og det er et viktig aspekt i historien). Og jeg liker hvordan det her skapes karakterer som på ingen måte er perfekte, men man forstår dem og heier på dem.
Så det er mye fint ved denne boka. For meg var det likevel noe ved denne boka som gjorde at jeg ikke greide å gi meg helt hen til den og kanskje var det litt det at dette var et av de tilfelle der tredjepersons synsvinkel ikke føltes helt riktig siden vi uansett er så nært inne på Ivy som karakter at det i grunnen like gjerne kunne vært hennes karakter som forteller og. I tillegg ble denne boka litt for lett og det var noen steder jeg ønsket meg litt mer dybde, samtidig som jeg tror mye av dette handlet om at dette er Ashley Herring Blakes første bok som ikke har tenåringer som målgruppe, noe som jo kan ha vært med på å påvirke fortellerstilen.
Og likevel, hovedsakelig likte jeg virkelig denne boka; en bok som tidvis er sår og full av følelser og ettertenksomhet, men i bunn og grunn aller mest føles håpefull. Jeg tror dette er en bok som mange trenger at finnes og det er jo et veldig godt aspekt ved en bok uansett.
Terningkast 5!


Neste innlegg kommer ellers på søndag antar jeg så da bables vi og ha en fortsatt fin torsdag :)

Og hvis blogg.no ikke får ordnet opp i ting og dette blir min nye blogg i stedet så skal jeg glede meg over en ny start der jeg f.eks. kan være flinkere til å bruke etiketter og slikt. Så alt ordner seg jo uansett =D

Kommentarer

  1. Jeg ble glad du da skreiv til meg og fortalte at denne bloggen finnes, men det er naturligvis frustrerende at blogg.no har rota med gamlebloggen. Vi som har fulgt det er veldig glade i den :)

    SvarSlett
  2. G'morning G'nigh låter intressant! :)

    SvarSlett
  3. G'morning, G'night er absolutt interessant og fin, verdt en titt :) Og takk Unknown (som ikke er ukjent fordi jeg nå vet hvem du er), koselig å høre =D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg