Scrooge - A Christmas Carol og ymse annet :)

Heisann! Det er søndag og siden sist så har jeg kost meg med julekalendere og julekalenderkonkurranser (uten hell så langt, men det er nok av muligheter til flaks fortsatt), jeg har sett mye Boy meets World igjen og jeg har spilt tv-spill, lest, søkt jobber og skrevet bidrag til et godt utvalg skrivekonkurranser. Jeg har i tillegg bakt pepperkaker:


Og ellers så kjøpte jeg veldig mange av julegavene i går og har nå bare noen veldig få, så vel som å pakke inn det jeg har kjøpt igjen, noe som føles veldig greit. I det hele tatt så har jeg det ganske fint for tiden. Jeg veksler en del mellom masse energi og entusiasme og å være veldig sliten og trøtt, men jeg prøver å balansere det så godt jeg kan og jeg tror det går ganske greit. Jeg har prøvd å være litt flink til å ta pauser når jeg kan fordi jeg jobber mye og har mange ulike prosjekter og hodet fullt av tanker og ideer, men så finnes det kvelder da jeg ikke gjør noe annet enn å se Boy meets World mens jeg drikker te og det er fint å ha de stundene også. 

Ellers så har jeg en uskreven plan om å se ganske mye film denne måneden fordi noen av filmene jeg har gledet meg veldig til i år kommer denne måneden, men også fordi det finnes et par animasjonsfilmer som jeg ellers har vært nysgjerrig på og en av dem var denne:


Denne filmen dukket nylig opp på Netflix og siden jeg elsker "En julefortelling" så føltes det verdt å sjekke ut denne versjonen av historien. Noe jeg nå har, så nå tenkte jeg å dele min anmeldelse og så kommer neste innlegg om noen dager. Vi bables og god fornøyelse :)

Scrooge – A Christmas Carol


Fun fact: jeg elsker Charles Dickens «En julefortelling» og har gjort det så lenge jeg kan huske. Yndlingsjulefilmen min er «Muppetenes Julefortelling» og jeg blir liksom alltid litt rørt og glad av ulike versjoner av historien uansett om de er fantastiske, håpløse eller midt på treet, for historien er litt magisk uansett. Jeg liker ideen om at man kan forandre seg og at man kan gjøre en forskjell og det er et sånt budskap som er så julete at det ikke er det spor rart at stadig nye versjoner av «En Julefortelling» dukker opp og nå har jeg sett en til, nemlig «Scrooge – A Christmas Carol», som nylig dukket opp på Netflix.

Og mens dette ikke er en av de beste versjonene jeg har sett (den er ikke like koselig som Muppetenes versjon eller like original som den nye vrien musikalen «Spirited» presenterte), så er den slett ikke håpløs heller. Tross litt lunkne anmeldelser så koste jeg meg en hel del med denne versjonen; mye hjulpet av veldig god stemmegivning av alle involverte.

En del av meg var litt skeptisk til animasjonen i begynnelsen, men jeg vendte meg til den etter hvert for det er øyeblikk der den er veldig flott og med mange smarte detaljer. Likevel så føles det synd at akkurat denne filmen er dataanimert, for jeg tror den ville skilt seg mye mer ut og virket enda mer unik om den for eksempel var i en liknende håndtegnet animasjonsstil som f.eks «Klaus» som kom ut for noen år siden. Det føles som en film som egentlig vil være håndtegnet, men så er den ikke det og det er litt dumt.

Men jeg liker i hovedsak animasjonen ganske godt. Og jeg liker også veldig godt hvordan scener fra forskjellige perioder i Scrooge sitt liv sammenliknes og vi ser hvordan han reagerte på liknende situasjoner på ulike måter, det er et ganske smart grep som jeg ikke har sett løst akkurat slik som her før. Og det er mye iver i denne filmen for man merker at den er laget av folk som vil mye og som bryr seg om materialet og av og til blir det nesten litt for mye av det gode med scener som blir litt for melodramatiske og overdådige, men det føles så velment og det liker jeg.

Det er likevel ting som gjør at «Scrooge – A Christmas Carol» ikke hevder seg i teten når det gjelder tolkninger av Dickens julefortelling og en av dem er det at dette er en musikal, men uten noen sanger som jeg virkelig likte særlig godt. Sangene mangler det lille ekstra som gjør at man husker på dem og de føles tidvis litt i veien, noe som man ikke burde føle i en musikal. Og her må det riktignok presiseres at dette på ingen måte handler om de som synger for sangene fremføres veldig godt, men mer at sangene rett og slett ikke er så fengende og at de kommer i veien for handlingen, mer enn å føre handlingen videre, slik sanger i musikaler bør.

I tillegg så er det en del forsøk på humor som ikke treffer meg og jeg syns også denne filmen er en sånn film som prøver litt for hardt og som gjør litt for mye ut av mange scener, når det jo er snakk om en historie som etter min mening egentlig burde fortelles ganske enkelt og rett frem. Dessuten likte jeg virkelig ikke scenen der man går fra Ghost of Christmas Past til Ghost of Christmas Present i denne filmen, den syns jeg var veldig mye mer creepy enn jeg tror den nok var tenkt.

Og likevel så er dette fortsatt en helt ålreit versjon av en historie som alltid gir meg julestemning. Terningkast 4!


Kommentarer

Populære innlegg