Oppsummeringsinnlegg for februar (krydret med et ønske om at folk kunne bytte ut kriging med bollebaking) :)

Heisann! Det er mandag, men enda mer viktig, det er nesten vår! I morgen starter første vårmåneden og jeg gleder meg siden jeg allerede har flere ting jeg gleder meg til i mars. Utover det så har det ikke skjedd så mye spennende i det siste. Jeg har spilt litt for mye tv-spill, jeg koser meg mye med kryssord og lesestoff og jeg prøver å unngå nyheter fordi det er mest sunt for hjernen min, særlig tatt i betraktning hvor lite jeg kan gjøre med alt som er dritt ute i verden fordi det finnes folk som tenker sånn "hm, skal jeg starte krig eller skal jeg kose med en katt eller bake boller" og velge førstnevnte, noe som for meg virker helt irrasjonelt fordi boller og katter er så mye bedre. Dessuten setter jeg ekstra pris på små finheter for tida fordi krig er en sånn ting som i likhet med pandemier minner meg på hvor heldig jeg er og hvor mye man ikke kan ta ting som god helse, fred eller å kunne dra på teater for gitt. Med det sagt syns jeg fortsatt at å bake boller er en mye bedre ting å drive med enn kriging.

Her er en video jeg fant på Youtube om Zelda-serien; som er enda en ting som gir titusen ganger mer mening enn krig (selv så er min største skrekk med krigen at den skal gjøre at Eurovision i mai avlyses, fordi jeg er en teit person med håpløse prioriteringer, unnskyld):


Uansett så er det altså nesten slutt på februar og derfor skal jeg straks i gang med å oppsummere måneden; en måned som faktisk har inneholdt ganske mye fint. Noen finheter i februar er A Monster's Expedition, som er spillet jeg har spilt alt for mye i det siste, natten på et hotell der jeg spiste den desidert beste hotellfrokosten jeg har spist noensinne, Rådebank der jeg litt ut i første sesong plutselig fikk litt dilla og deretter så resten av sesong 1 og de neste to sesongene på et par dager og at jeg både skrev en novelle og en dikt til Pendelens månedlige skrivekonkurranse og håper de faller i smak. Novellen kommer jeg til å poste her om litt hvis jeg ikke vinner, for jeg ble ganske fornøyd med den. Yay!

Nå skal jeg oppsummere februar bok- og filmmessig sett. God fornøyelse :)

Oppsummeringsinnlegg for februar 2022 (oppdaget først nå at jeg tydeligvis skrev desember 2021 og ikke januar 2022 da jeg oppsummerte januar, så nå skriver jeg like godt riktig med en gang)

BØKER

- Oppfinneren: Jakten på Evighetsmaskinen av Lars Henrik Eriksen 

Flott tegnet grafisk roman med supre nerdete detaljer og en god historie. Terningkast 5!

- Beyond the Clouds vol. 1 av Nicke

En nydelig fortalt manga som var eventyrlig og stemningsfull. Terningkast 5!

- The past is red av Catherynne M. Valente

En forbausende optimistisk dystopi fordi den var ganske realistisk om en verden etter at ting har gått til helvete, men så var hovedpersonen ganske positiv likevel og stemningen var tross alt ganske håpefull på en fascinerende måte. Terningkast 5!

- The Lucky List av Rachel Lippincott

Fin ungdomsbok om savn, kjærlighet, å utforske  nye ting sammen med noen og å finne ut av seg selv. Terningkast 5!

- Katie the Catsitter av Colleen A.F. Venable 

En sær, fornøyelig og herlig karolinsk grafisk roman om katter og superhelter som var akkurat det jeg ønsket meg og som var en fryd å lese. Terningkast 6!

- The 22 Murders of Madison May av Max Barry

Original mix av krim og sci-fi der det jaktes på en morder i stadig nye parallelle verdener. Jeg likte ideen veldig godt og jeg syns det var engasjerende hele veien. Terningkast 5!

- Hell of a book av Jason Mott 

En veldig viktig bok som var både unik og original og tidvis dessuten skikkelig godt skrevet i tillegg. Svært interessant og minneverdig rett og slett. Terningkast 5!

- Buffy By er eventyrlysten av Ingeborg Arvola 

Sjarmerende, engasjerende og med en hovedperson som er skikkelig lett å like. Ganske trivelig bok som jeg likte en hel del. Terningkast 5!

FILMER

- Lise og Snøpels

Finurlig og interessant dukkefilm om en rev og en mus som blir venner i dyrehimmelen. Terningkast 4!

- Back to the Outback

Søt og fornøyelig animasjonsfilm med en sympatisk historie og flere fine øyeblikk. Terningkast 4!

- Walk, ride, rodeo

Sympatisk og veldig amerikansk dramafilm om å kjempe seg tilbake på hesteryggen igjen etter en bilulykke. Terningkast 4!

- Syng 2

Skikkelig tilfredsstillende animasjonsfilm med kule karakterer, god musikk og veldig mange sånne ting jeg liker selv om det er klisjé. Terningkast 5!



Kommentarer

  1. En del av meg er litt misunnelig på at din største skrekk med krigen er at Eurovision skal avlyses, jeg skjønner at Eurovision er veldig viktig for deg, samtidig som jeg syns det virker litt behagelig at det "bare" er det som er ditt worst case scenario. Jeg sliter veldig med å klare å være optimistisk om dagen, og helt ærlig syns jeg Russlands invasjon av Ukraina er sinnssykt skummel.

    Syns en forbausende optimistisk dystopi hørtes ut som et interessant konsept (som minner meg om noe annet, nemlig ideen om at sci-fi-forfattere de siste femti åra eller deromkring stort sett har skrevet veldig dystre dommedagsprofetier, og nå ser spådommene deres ut til å gå i oppfyllelse, derfor er det mange av samtidas sci-fi-forfattere som heller prøver å skrive mer håpefulle bøker for å manifestere ei bedre framtid).

    SvarSlett
  2. Klem. Skjønner at det er vanskelig å være optimist og det skal jo sies at jeg egentlig ikke har latt meg selv begynne å bekymre meg for de langt verre konsekvensene krigen kan ha, det er bedre å bekymre seg for små kjipheter som jeg vet jeg kan takle greit. Og det du skriver om at samtidas sci fi-forfattere skriver mer håpefulle bøker nå gir mye mening.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg