Free Guy eller Truman Show møter The Lego Movie i en teit, men fornøyelig film som jeg her babler litt om =D

 Heisann! Det er torsdag og siden sist har det ikke skjedd så mye spennende utover at jeg endelig har greid å slå første bossen på Hades-spillet mitt, noe jeg jublet over i formiddag. Ellers så gleder jeg meg til neste uke da jeg har veldig fine kulturelle planer og mens jeg venter utålmodig på det søker jeg jobber, spiller tv-spill, leser og løser kryssord og i dag var jeg på kino. 

Filmen jeg så var denne:


Nå tenkte jeg å poste min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg søndag. God fornøyelse :)

Free Guy


Det virker som de filmene jeg koser meg mest med for tiden er de som er mer underholdning enn dybde og Free Guy er intet unntak. Med det sagt så gjør ikke det noe og jeg vil i det hele tatt absolutt anbefale Free Guy. Noe jeg skal forklare litt i denne anmeldelsen.

Anyway, plottet i Free Guy er smart, men ikke det mest originale i verden. Guy lever i en verden der han gjør det samme hver dag og trives skikkelig med det, men så ser han drømmedama og dette kulminerer i at han finner ut at han er en ikke-spillbar karakter i et dataspill supermange i vår verden har dilla på. Og Guys verden viser seg å være i fare, så han må redde den i et samarbeid mellom to personer i vår verden. Dette blir til et engasjerende og spennende kappløp mot klokka i en film som jeg vil beskrive som The Truman Show møter The Lego Movie, bare at tv-spill.

Selv koste jeg meg en hel del med denne filmen. Jeg likte ideen, jeg likte karakterene og jeg begynner å lære at jeg har skikkelig sansen for Ryan Reynolds som skuespiller for nei, han har ikke den største bredden som skuespiller, men han er så flink til å velge roller der han passer helt optimalt og her er han super. De andre skuespillerne er også gode og har det åpenbart veldig gøy med å skape denne finfine filmen.

Utover det er Free Guy super om man er glad i tv-spill (det er til og med litt obligatorisk at man må være det for å få noe ut av Free Guy i det hele tatt), det er en film som engasjerer hele veien og som har gode popkulturelle referanser og det er aller mest en film som jeg liker fordi den vet så veldig godt hva den er og føler ikke noe behov for å være noe mer.

Akkurat som Jungle Cruise er dette lett underholdning med glimt i øyet. Intet mer, intet mindre. Og noen vil kanskje ønske seg en film med mer på hjertet, men for meg så var dette akkurat det jeg hadde lyst på og jeg er i det hele tatt glad jeg dro og så Free Guy på kino.

Teit, sjarmerende og fornøyelig er konklusjonen, så vel som terningkast 5. Yay!


Kommentarer

  1. Har ingen store planer om å se denne filmen, for selv om jeg syns den har en kul idé, merka jeg at interessen min med én gang dalte da jeg leste "Og Guys verden viser seg å være i fare." Det aner meg at filmstudioene trenger en sånn konflikt for å i det hele tatt gidde å produsere filmen, men veldig ofte er jeg mer interessert i premisset enn i konflikten. For meg hadde dette nok vært en mye mer interessant film hvis det egentlig ikke hadde vært noe mål om redde verden i det hele tatt, men at den heller bare hadde gravd seg dypere ned i simulert virkelighet-tematikken. Men da blir det vel kanskje en helt annen type film…

    SvarSlett
    Svar
    1. Det du skriver om premisset minner meg litt om hvordan jeg irriterte meg litt over filmene Yesterday og Groundhog Day, som begge hadde et fantastisk brilliant premiss og skusla det bort på en romantisk historie, som jeg brydde meg mye mindre om. Forøvrig handlet det ikke så mye om å redde verdenen nødvendigvis i Free Guy, synopsiset mitt er litt misvisende, jeg bare klarte ikke å beskrive filmen på en mer presis måte der jeg ikke også spoilet for mye. For øvrig er jeg enig i at premisset er mer interessant enn konflikten, men samtidig så hadde jeg bare lyst på en teit og underholdende popcorn-film og jeg fikk akkurat det, så jeg er happy :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg