Ting og tang som jeg tenker på :)

Heisann! Fin ting: jobb og praksis denne uka har gått veldig greit og jeg tror nok det er ting jeg fort vil venne meg til å drive med igjen. Dessuten betyr å komme tilbake til hverdagen at jeg kan begynne nedtellingen til september for jeg har veldig mange kule planer i september:

- se Bienes Historie og Jersey Boys på teater
- endeligvis se live-action Mulan på kino (Disney har funnet en løsning der de lanserer Mulan på Disney + fjerde september for en ekstra sum og så kommer den på kino steder som ikke har Disney + enda da, noe jeg satser på at betyr at den kommer på kino i Norge 4. september siden vi ikke får Disney + her før 11 dager senere), en film jeg har gledet meg leeeenge til
- å gå et par lange spaserturer langs Akerselva som jeg later som at er Elvelangs i Fakkellys (for Elvelangs ble dessverre avlyst fordi det samler for mange mennesker, men å gå turer er alltid mulig og man kan gjøre det både trivelig og stemningsfullt)
- bursdagen til mamma og konfirmasjonen til fetteren min
- å endelig kunne få tak i Disney + der jeg blant annet kan se Hamilton, Newsies og denne dokumentaren om Howard Ashman:


Og i det siste har jeg falt litt tilbake til gamle synder og lest litt for mye nyheter og det er litt dumt for det er ikke så mye trivelig i nyhetene for tiden og nå leste jeg sist om at det kunne bli et par nye innstramminger fordi det har vært økende smitte i det siste. Noe som gjør at jeg på ingen måte tar det for gitt at alle septemberplanene mine blir noe av.

Men å håpe på det går an og å krysse fingrene og fortsette å være flink selv går også an. Og i verste fall så er det noen av planene mine som uansett kommer til å bli noe av. Som å skaffe Disney + med en gang det blir mulig. Og å gå turer langs Akerselva.

Og hva angår turer forresten viser det seg at jeg tydeligvis har gått ned i vekt de siste månedene uten å prøve på det bare fordi jeg slutta med spinning på treningsstudio da treningsstudioene stengte ned i mars og begynte å gå masse mer tur i stedet. Det viser seg at spaserturer er mye mer effektiv trening enn spinning i en halvtime mens man leser samtidig ;) 

Ellers googler jeg "ways to make masks comfortable on the ears" fordi ting kan tyde på at munnbind vil bli mer brukt utover høsten og jeg har funnet ut at om eller når jeg skal bruke munnbind så skal de være i tøy, de skal være vaskbare, de skal ha kult design og ikke være kjedelige og blå og jeg må gjøre et eller annet for at de skal bli behagelige for ørene mine (jeg får veldig lett vondt i ørene av høretelefoner, luer, hårbånd og alt som føles stramt der og det hadde da vært lite hensiktsmessig hvis munnbind ga meg vondt i ørene også). For hvis munnbind blir påbudt på f.eks. kollektivtrafikk vil ikke jeg være vanskelig, hvor enn mye en del av meg er skeptisk til munnbind fordi jeg egentlig har mest lyst til å late som verden er normal og at det bare er vanlig å holde en meter avstand og være kjempeflink med hygiene og jeg tror å late som verden er normal blir vanskeligere om munnbind overalt minner en om pandemien hele tiden, jeg vil være hun som føyer seg og gjør mitt for at vi ikke skal trenge å stenge ned for mange ting (som teatre, jeg blir veldig trist om jeg ikke får dratt på teater denne høsten, jeg har savnet teater så mye at jeg har begynt å gråte hver gang jeg har sett et publikum på en film fordi jeg har så lyst til å være del av et publikum på et teater igjen). Alt jeg trenger er lunsj på Peppes, å kunne lese aviser på biblioteket og å kunne dra på teater og kino denne høsten og så er jeg tilfreds nok.

Her er en kul sang fra Glee:


Fordi Naya Rivera døde i sommer besluttet jeg for et par dager siden å se Glee igjen (har aldri sett alt, har sett hele første sesong og litt episoder og sanger her og der fra de andre sesongene) og nå er jeg nesten ferdig med første sesong og jeg koser meg mye. Og denne mashupen av Rumour has it/Someone like you er en av favorittnummerne mine fra de sesongene jeg ikke har sett alt av og er et godt eksempel på hvor flink Naya Rivera var så ja, dette er fantastisk. 

Å se igjen Glee minner meg ellers på hvor mye jeg liker Rachel Berry som karakter for man skal på en måte mislike henne, men det er en del av meg som blir veldig glad i de karakterene som har noe de vil så mye at det gjør dem usympatiske, samtidig som man skjønner at mye bunner ut i usikkerhet og sårhet og redselen for ikke å lykkes med det eneste de føler at de kan. Jeg tror egentlig mange kunstnersjeler kan relatere seg mer til karakterer som Rachel Berry enn de vil gå med på selv.

Av annet interessant så gleder jeg meg til endelig å få brukt billetter jeg vant til Dyreparken i Kristiansand til helgen, jeg liker at jeg har fått nytt bankkort nå og brukt det på henholdsvis Little Women 2019 på dvd og boka Loveless av Alice Oseman (som er en ungdomsbok som visstnok skal handle om en jente som finner ut at hun er aseksuell, noe jeg selv har tenkt at det burde skrives mer om å være siden jeg er det selv og jeg da jeg var yngre ofte følte litt på at jeg burde bli interessert i et romantisk forhold og så dukket ønsket om det aldri opp og jeg følte meg sær) og jeg liker at livet inneholder Nintendo og musikalmusikk som man kan rømme inn i når virkeligheten er for håpløs.

Og i hovedsak har jeg det ganske bra for tiden. Jeg bekymrer meg for en del ting (deriblant hvordan det går med folks psykiske helse når man får inntrykk av at det aldri skjer noe bra i verden for man trenger håp også, det er generelt sett litt for mye alvor i år og vi fortjener en balanse eller troen på at ting kan gå bra også syns jeg) og det er mye å tenke på, men jeg har mange øyeblikk der jeg koser meg med fine bøker og Netflix og ja, livet kan være fint også. 

Og jeg vet ikke om jeg skrev noe fornuftig i dette innlegget, men om det er noe jeg vil folk skal hente med seg så er det at livet kan være fint også. Og hvis det er å kose med en katt eller å kjøpe norske bringebær som du spiser på balkongen som du trenger for liksom å huske at livet kan være fint også, så håper jeg du gjør det (spiser bringebær eller koser med katt altså). Klem <3 

Kommentarer

  1. Så sorgligt med Naya Rivera :( Hoppades verkligen hon skulle hittas i livet. Tyckte väldigt mycket om Glee när jag såg den för några år sedan.

    SvarSlett
    Svar
    1. Trist med Naya Rivera ja. Og Glee er kult :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg