Pelle Svansløs-film og ymse annet :)

Heisann! Det er tirsdag og en fin ting i dag er at veldig mange bøker jeg har bestilt for litt siden kom i dag. Nå venter jeg kun på to bøker som sikkert er rett rundt hjørnet og så har jeg masse fint å lese fremover, så vel som en ny fargeleggingsbok som er helt perfekt :) 

Ellers har jeg fått til et skikkelig fint kaféområde på Animal Crossing:


Jeg prøvde å lage en slags gjerde-labyrint med kaféområde med tikilampe, blomster og to bokhyller i midten. Og det er enda ikke helt perfekt, men det virker som et koselig sted så yay.

Ellers koser jeg meg med Zelda, jeg nyter været og selv takler jeg varmen godt, men med det sagt så regner jeg med at den vil svekkes utover uka og at det kanskje vil være nærmere 20 pluss enn 30 pluss i neste uke, noe som i så fall vil passe ypperlig. Om tolv dager har jeg bursdag og om jeg har 22 plussgrader, lettskyet og litt vind som vær den dagen vil alt være optimalt. Og ellers er det ikke så mye nytt å melde, men jeg var altså på kino i helgen og så denne filmen:


Nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne filmen og så kommer neste innlegg om noen dager så da bables vi :)

Pelle Svansløs


Jeg hørte første gang om denne filmen for et par måneder siden da jeg tilfeldigvis kom over traileren og straks ble interessert. For det var håndtegnet animasjon og musikalnumre og det minnet om de animasjonsfilmene jeg elsket på 90-tallet og jeg er ganske glad i nostalgi. Dessuten pleide jeg å lese en bok om Pelle Svansløs veldig ofte da jeg var liten og det var en videre grunn bak interessen. Og nå har jeg sett denne animasjonsfilmen og den er fin.

Det handler altså om den haleløse katten Pelle som kommer bort fra familien sin og havner i storbyen og så følger vi tingene han opplever der. Og man kan raskt innvende at denne filmen på ingen måte er særlig nyskapende, men på en rar måte var det akkurat det jeg likte best. Denne filmen føles som en film som ble laget på nittitallet, den føles gammeldags og det på en måte som føltes veldig riktig, en sånn «å, slike filmer som dette finnes fortsatt, så koselig»-film.

Og jeg liker at det er håndtegnet og at denne filmen har noen svært pene bakgrunner og slikt, jeg liker at det er musikalnumre underveis selv om ingen av sangene er særlig minneverdige i ettertid og jeg liker karakterene og stemningen generelt sett.

Med det sagt så kommer man likevel ikke bort i fra at denne filmen ikke er en film man virkelig husker i ettertid. Det er sympatisk, men litt for lett og jeg tror dessuten at denne filmen vil appellere mest til folk som vokste opp med bøkene og som faller for nostalgifaktoren fremfor barna som jo egentlig er målgruppen.

For min del var dette likevel en koselig filmopplevelse. Terningkast 4!


Kommentarer

  1. Härligt med nya böcker! :) Jag beställde också några alldeles nyss.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg