Der jeg tar for meg sangene som ville vært med på semifinale 1 av Eurovision :)

Heisann! Det er tirsdag og livet er fint fordi jeg har mye fint å lese på, dessuten har jeg tenkt å gi meg hen til naiv optimisme igjen fordi jeg henga meg til mer pessimisme på vegne av fremtiden i forrige uke og det var ikke noe bra for meg. Og egentlig tror jeg mye i tiden fremover kan bli ganske fint til tross for pandemien, selv er målet mitt å følge retningslinjene, men utover det leve noe som ligger så nært opptil normalen som mulig. Mye handler om å se etter muligheter fremfor begrensninger, så vel som å glede seg over alle skritt nærmere hverdagen. Og kanskje kan jeg snart ta lunsj på Peppes på lørdager, kanskje kan biblioteker åpne før sommeren, det er mye man kan håpe på og utover det er det bare å ta ting som det kommer :)

Uansett, i dag er det to uker til det som ville vært julaften og bursdag samtidig-uken for meg, nemlig Eurovision. Og som kjent er jo det avlyst (men de skal sende et alternativt program den dagen det ville vært Eurovision og om jeg spiser en ekstra god middag sammen med moren min og vi ser på det alternative programmet sammen så kan vi nok få det ganske trivelig), men jeg tenkte at det fortsatt ikke er noe i veien for å skrive slike innlegg jeg pleier å skrive der jeg kommenterer sanger og gir terningkast. For jeg syns slike innlegg er veldig gøy å skrive og jeg syns sangene fra 2020 fortjener min oppmerksomhet vel så mye som sanger fra andre år. Så i dag tar jeg for meg sangene som ville vært med i semifinale 1, i neste uke kommer et oppfølgende innlegg med sanger fra semifinale 2 og i uka etter det igjen kommer et siste innlegg der jeg kommenterer sanger som ville gått direkte til finalen. Jeg satser på at dette blir like underholdende lesning som alltid og setter herved i gang. Og neste blogginnlegg kommer ellers om noen dager så da bables vi :)


Kommentarer angående sangene som skulle vært med i den første semifinalen i kvasi-alfabetisk rekkefølge (sangtitlene er link til sangene på Youtube)

Australia - Don't break me 

Den spastiske dansinga til Montaigne er ikke helt min greie om sant skal sies og jeg syns heller ikke at hun synger spesielt bra, samtidig som sistnevnte i grunnen føles ganske bevisst og på sett og vis kler låta. For det er en desperasjon ved denne sangen som bidrar til å gi den en egenart som jeg liker. Og jeg syns denne sangen har noe interessant ved seg og at det er litt fengende selv om jeg også finner en viss monotoni her og sangen helhetsmessig ikke er helt min greie. Terningkast 4.

Azerbadsjan - Cleopatra 

Det er nok en viss sjanse for at denne sangen kunne blitt anmeldt for cultural appropriation, men jeg syns mest at dette bare er veldig stilig. Og i begynnelsen ser det litt mer porno ut enn strengt talt nødvendig, men denne sangen ER kul og føles original, dessuten liker jeg at Efendi gir alt, hun har virkelig attituden som løfter noe som kunne vært ganske generisk pop med kvasi-egyptiske rytmer til noe jeg faktisk liker veldig godt. Terningkast 5!

Hvite-Russland - Da Vidna

Jeg aner ikke hva denne sangen handler om, men jeg liker hvordan det fremføres. Det er en modenhet ved selve opptredenen her og jeg liker vokalistens look og stemme godt i tillegg. Med det sagt så tror jeg denne sangen nok er litt forglemmelig i lengden og jeg tror også dette er en sånn sang som en del ville undervurdert, noe som er litt synd. For dette er fint og har en del gode kvaliteter ved seg. Terningkast 4!

Belgia - Release Me

Belgia har de siste årene tendensert mot å ha oppriktig gode, suggerende låter som strengt talt er alt for gode for Eurovision og i år er intet unntak. Med snev av James Bond og kjølig eleganse, er dette en låt jeg kunne likt godt utenfor ESC-konseptet også for dette er godt fremført, det er en sterk melodi og mens dette for noen kanskje blir litt kjedelig og stillestående, så syns jeg dette er skikkelig bra. Terningkast 5!

Kroatia - Divlji Vjetre 

Selve melodien her føles ikke særlig nyskapende, men Damir skal ha at han virkelig tror på det han synger, man merker at det er viktig for ham og da blir det viktig for oss som lyttere også, hvor enn lite man forstår av kroatisk. Og jeg liker hvor personlig med en gang det blir når noen synger på sitt eget språk, dessuten synger Damir godt ja, dette er fint. Ikke så veldig minneverdig i lengden nødvendigvis og jeg tror ikke det ville ha vunnet, men det er likevel mest fint. Terningkast 4!

Kypros - Running

Kypros har den kuleste musikkvideoen jeg har sett så langt og jeg syns ellers at dette er veldig radiovennlig og fengende, dessuten er Sandro flink og han gjør en overbevisende opptreden, sånn i tillegg til å være absolutt kjekk nok. Minuset her er at denne låta mangler en del på originalitet og at der noen sanger vokser for hver gang man hører den, tror jeg denne låta ville blitt mindre interessant for hver gang. Men enn så lenge er dette godt nok. Terningkast 4!

Irland - Story of my life

Fengende pop med smak av sent 90-tall, tidlig 2000-tall og en passelig dose sjarm, er gode beskrivelser for årets irske bidrag. Og jeg liker dette. Det er som mye annet jeg har lyttet til ikke nødvendigvis særlig nyskapende, men det er radiovennlig, det er godt fremført og Lesley Roy koser seg åpenbart en hel del mens hun synger denne låta. Og jeg tror ikke denne sangen ville hatt store vinnersjanser, men det gjør liksom ingenting. Terningkast 4!

Israel - Feker Libi

Først, Eden her har et så flott smil og en så god energi at man blir revet med av dette nesten uansett. Men så er dette også veldig lett å like. Med en blanding av afrikanske og arabiske rytmer så er dette en sang som er noe helt for seg selv og som man blir skikkelig glad av. Dette er fengende, det er godt fremført, det er kule antrekk og kjekke dansere og ja, jeg fryder meg over denne sangen. Terningkast 6!

Litauen - On Fire 

Litauen har en skikkelig kul musikkvideo, en godt over gjennomsnittet kjekk hovedvokalist og en sang som i det hele tatt er veldig super. For jeg liker grooven i denne låta, jeg syns melodien er virkelig flott og det er innmari godt fremført i tillegg. Og dette er en typisk sånn låt jeg tror jeg vil like bare mer og mer for hver gang jeg hører den så hurra for det. Terningkast 5!

Malta - All Of My Love

Det er litt deprimerende å se hvordan denne musikkvideoen var forut for sin tid på en måte ingen av oss hadde ønsket oss med at det er folk med munnbind og sånt. Men mer seriøst, jeg liker ofte sangene Malta tilbyr og i år er intet unntak. Destiny synger skikkelig bra og tror virkelig på det hun synger, denne melodien er veldig fengende og ja, dette tror jeg kunne gjort det ganske bra i år rett og slett. Terningkast 5!

Nord-Makedonia - YOU

Med en melodi som minner meg om tango, en stil som er gjennomført intens og insisterende og en moden atmosfære som virkelig appellerer til meg så liker jeg virkelig denne låta. Og det er dans, det er en vokalist som synger skikkelig bra og det er rett og slett suggerende og elegant og sofistikert så yay. Me like! Terningkast 5!

Norge - Attention 

Jeg syntes virkelig synd på Ulrikke da Eurovision ble avlyst, ikke minst fordi det også var stemmeproblemer under den norske finalen. For jeg heiet på henne under Stjernekamp og jeg syns hun virker veldig sympatisk og hun hadde virkelig fortjent bedre. Ellers så er jo ikke dette en låt som i utgangspunktet er så veldig interessant, men den fremføres såpass overbevisende at det funker likevel. Det er godt sunget, elegant og fint og ja, dette har mye flott ved seg. Terningkast 5!

Romania - Alcohol You 

Kul musikkvideo, en tekst som er dyp og tankevekkende til tross for en litt rar tittel og overbevisende fremføring av Roxen, så er dette veldig bra. Jeg syns ikke Roxen har den sterkeste vokalen nødvendigvis, men hun er så god på formidlingen og gjør dette til en veldig fin sang med en tidvis riktig nydelig melodi. Terningkast 5!

Russland - Uno

En ting jeg liker med Russland er at de ofte under Eurovision beviser at de ikke bare er hjernevaskede Putin-fans alle mann, de har andre sider ved seg og. Som denne låta som er utrolig fengende og sjarmerende. Dette er en sånn skikkelig sær og fornøyelig ESC-sang av den sorten som lett kunne vunnet eller i alle fall kommet blant topp 3. Jeg liker looken her, jeg liker danseren i lyseblått og ja, dette er gøy. Terningkast 5!

Slovenia - Voda 

På den negative stemmen har ikke Ana helt min type stemme. Hun synger skikkelig bra og stemmen hennes er dyp og fyldig, den er bare ikke helt min smak. Utover det så er dette fint på mange måter. Jeg liker at det synges på slovensk, jeg liker atmosfæren i låta og jeg liker at dette føles episk. Og det føles kanskje også litt kjedelig og stillestående, men ja, det funker. Terningkast 4!

Sverige - Move

Typisk: for første gang på evigheter sender Sverige IKKE kjekk mannlig vokalist med irriterende fengende pop, men girlpower i stedet, nærmere bestemt musene fra Disney's Hercules med sjelfull RnB. Og DA dukker teite pandemier opp og avlyser Eurovision og det meste annet. Det er rett og slett ikke rettferdig. Nok om det, fin ting, dette er veldig radiovennlig og kult og jeg liker dette. Og jeg tror dette er en sånn sang som vokser på en for hver gang, noe som er en fin ting. Terningkast 5!

Ukraina - Solovey

Mens det skal sies at jeg syns måten denne sangen synges er mest slitsom å lytte til, så er dette en sang som gjør mye annet riktig. Jeg liker fløytespillingen, jeg liker looken til vokalisten, jeg liker rytmene og jeg liker at dette føles unikt på en veldig god måte. Og jeg orker likevel ikke å lytte lenge til dette, men det handler mer om personlige preferanser. Terningkast 4
*
Kommentarer

  1. Å lese dine kommentarer til ESC-sangene har jo blitt en årlig tradisjon, nesten i større grad enn sjølve ESC for min del :) Og jeg er fortsatt ikke like opptatt av Eurovision som det du er, men jeg har likevel blitt mye mer interessert i det etter at jeg begynte å lese bloggen din, for entusiasmen din er skikkelig smittsom! Og der Malta liksom er ditt land i ESC-sammenheng, har jeg de siste åra utvikla en forkjærlighet for bidraga til Belgia. Jeg er enig i det du sier om at sangene deres nesten er for gode for ESC. Det er noe med at det fins et distinkt Eurovision-sound, og Belgia har i stor grad unngått dette soundet de siste åra. Mange ESC-sanger ville føltes rare å høre på radioen, men jeg hadde ikke stussa om en av Belgias sanger hadde dukka opp i en av mine daily mixer på Spotify, liksom. Likte sangen deres i år òg, men likte nok fjorårets sang hakket bedre, og Blanches City Lights fra 2018 (trur jeg?) likte jeg enda bedre enn den igjen :) Ofte har vi jo ganske forskjellig musikksmak, men jeg likte også Israel sitt bidrag i år godt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for en fin kommentar og bra at å lese kommentarene mine til ESC-sanger har blitt en tradisjon, dessuten syns jeg det er kult at jeg har gjort deg mer interessert i Eurovision enn du var i utgangspunktet. Yay! Kult at du også likte Israel og det du sier om Belgias bidrag er ganske riktig. Og City Lights er faktisk en av de ESC-sangene som jeg husker skikkelig godt, melodien begynte å spille oppi hodet mitt med en gang du nevnte den.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg