Smakebit på søndag, en liten dose overtenking og Detective Pikachu :)

Heisann, livet er fint, på fredag tok jeg for meg sangene fra semifinale 2 av ESC og utover det liker jeg at jeg i morgen setter i gang den uka hvert år som jeg liker aller best pga. Eurovision Song Contest og slikt =D

Ellers så er en ting jeg har tenkt på i det siste hvor vanskelig verden er. For jeg prøver å være bevisst og politisk korrekt og jeg prøver å føle de rette tingene og tenke de rette tingene og å være åpen for andres meninger og alt slikt, men samtidig så går det en grense også for hvor politisk korrekt man kan være. Eksempelvis leste jeg nettopp en artikkel som mente at spillet Legend of Zelda: Breath of the wild er transfobisk fordi det har en scene der Link møter en mann som er utkledd som kvinne og så blir Link overrasket. Og så må Link kle seg ut som en kvinne selv for å komme inn i Gerudo Town der menn er forbudt. Sånn jeg oppfattet scenen der Link traff mannen som var utkledd som kvinne så var ikke Link negativ til det, bare overrasket fordi Link er en ganske naiv karakter. Jeg oppfattet det på ingen måte som om det var ment transfobisk og jeg tror ikke Nintendo mente å støte noen heller. Og så har vi ESC som mange oppfordrer oss til å boikotte fordi Israel er ganske fæle og jeg vil ikke støtte Israel, men tanken på å boikotte ESC som er noe av det aller beste jeg vet og som jeg har gledet meg til i hele år kunne aldri falt meg inn og så føler jeg at det igjen gjør meg overfladisk og selvopptatt og altså hvor politisk korrekt må man være? Skal man aldri kunne like noe fordi noen kan finne noe med det som er krenkende, skal man være ambivalent til alt fordi man ikke vil virke som man ikke er empatisk og velmenende? For noen ganger er det å ønske å være et bevisst og godt menneske så vanskelig siden man ikke kan ta hensyn til alle og alt. Det er litt som med været; jeg har brukt masse tid til å lure på hvordan vær jeg skal ønske meg til sommeren fordi jeg vil ha oppholdsvær i hovedsak, jeg vil ikke at det skal være kaldt og jeg vil at det skal være regn om nettene, men mer sjelden på dagen. Samtidig vil jeg ikke at det skal være for tørt sånn at det blir skogbrannfare og går utover bøndene. Og jeg skulle ønske jeg visste hvordan vær som man kan ønske seg som ikke vil gå utover noen sånn at man kan ønske seg det uten det minste snev av ambivalens. Og det er litt av den samme greia, det med at jeg overtenker alt og jeg vil bare like ting. Jeg vil glede meg til ESC uten å føle at det gjør meg litt slem at jeg gleder meg det, jeg vil kunne nyte det når været er fint uten å bekymre meg for det klimamessig sett, jeg vil bare like ting uten ambivalens igjen sånn som da jeg var liten. Og jeg vet at det er bra å være bevisst, men er det ikke av og til lov å like ting uten å tenke at man ikke burde like det fordi det går utover noen for ingenting gagner absolutt alle i hele verden og det er litt som med den ene Nemi-stripen jeg leste der en person dør fordi hun prøver å følge absolutt alle kostholdsrådene hun leser i avisene, det er ikke mulig å være helt perfekt, man kan bare gjøre så godt man kan og håpe at det er nok.

Og det var en lang digresjon, sorry.

Her er et bilde av boka jeg leser nå:

 Off to be the wizard

Her er synopsis fra Goodreads:

Martin Banks is just a normal guy who has made an abnormal discovery: he can manipulate reality, thanks to reality being nothing more than a computer program. With every use of this ability, though, Martin finds his little “tweaks” have not escaped notice. Rather than face prosecution, he decides instead to travel back in time to the Middle Ages and pose as a wizard.

What could possibly go wrong?


*
Og jeg liker denne boka. Riktignok er den ikke like fengende hele veien og det føles som om denne boka kunne vært bedre redigert for den har et artig og originalt premiss, men det kunne vært bedre fortalt. Med det sagt så er det fortsatt underholdende og tidvis morsomt og det er uansett fornøyelig nok. Jeg tror ikke dette vil være en av de bøkene jeg kommer til å tenke noe særlig på når den er lest ut, men for øyeblikket ser jeg frem til å finne ut hva som skjer videre. 

Her er noen smakebiter:

He had spent a lot of time thinking about himself, and had come to the conclusion that he was definitely not self-absorbed.
*
It’s amazing how quickly we get used to weirdness when it’s our own weirdness.
*
The advantage that religion has over magic or science is that man’s inability to understand is built into the system, so if an explanation is confusing or unsatisfying, it strengthens the point.
*
Flere smakebiter finnes hos Grønne Skoger :)
*
Her er en trailer for Detective Pikachu:

Og nå skal jeg straks dele min anmeldelse av denne filmen (og avslutte dette innlegget med den anmeldelsen før neste innlegg kommer om noen dager), men først skal jeg dele noen tanker om filmen som ikke er med i anmeldelsen:

- Psyduck er awesome
- Jeg skal ikke spoile noe, jeg vil bare si ordene Deus Ex MewTwochina og love at det vil gi mening etter at man har sett filmen
- Pikachu er så fluffy, jeg vil ha en Pikachu selv, helt på ekte
- Denne filmen er skikkelig spennende og engasjerende og bare yay!
- Historien her handler om ting som fedre som har forsvunnet og Pokémon som har mistet hukommelsen og genetisk forskning og slike aspekter, men den gir egentlig ikke mening så man trenger egentlig bare å vite at Pikachu er detektiv og at han samarbeider med unggutten Tim for å løse et mysterium

Og her kommer anmeldelsen som går enda mer i dybden, god fornøyelse =D


POKÉMON: Detective Pikachu

Fun fact: jeg elsker Pikachu <3 Jeg liker Pokémon også, jeg har spilt flere av spillene, jeg så en del på animeserien helt i begynnelsen, jeg så de tre første helaftens tegnefilmene (og var eksepsjonelt uenig i de negative anmeldelsene), jeg hadde dilla på Pokémon Go i tre måneders tid (så ble jeg lei av at det brukte opp batteriet på mobilen min for fort og sluttet) og jeg syns fortsatt at det av og til kan være fin nostalgi med å lytte til Pokémon-cder på Spotify i ny og ne. Men Pikachu særlig er jeg fan av og utenom nevøen min og mammas katt syns jeg helt oppriktig at Pikachu er verdens søteste figur.
Med andre ord så kunne jeg valgt å se denne filmen kun for Pikachus del. Og med det sagt så var det mange andre grunner til at jeg gledet meg til denne filmen som veldig god markedsføring, skikkelig supre trailere og en historie som appellerte til den delen av meg som liker denne typen detektivhistorier ganske godt.
Det som da er fint er at det ER mye Detective Pikachu-filmen gjør riktig. Og det som gjøres aller best er å vise et realistisk univers der Pokémon og mennesker lever sammen og det med Pokémon-figurer som ser imponerende realistiske ut helt uten at det tipper over i ubehagelig realistisk á Polarekspressen-filmen og slikt. Ryan Reynolds er dessuten fantastisk som Detective Pikachu og hadde stemmeskuespill og en sjarm i rollen som ga meg lyst til å se Deadpool-filmene og generelt sett mer med Ryan Reynolds generelt sett. Videre liker jeg musikken, resten av skuespillet og igjen, hvis man har Pikachu som sin definitive Pokémon-favoritt så er dette en film som er veldig tilfredsstillende.
Det er likevel noen problemer. Et problem, som ikke hadde noe med filmen å gjøre riktignok, men som likevel ødela filmopplevelsen delvis, var de jeg satt ved siden av i kinosalen. Det var en dame og fire barn og de barna var ekstremt rastløse og skiftet plasser og var i aktivitet hele tiden slik at man ble sprø. Og noen ganger har jeg øyeblikk der jeg tenker på hvor mye mer behagelig det hadde vært om man bare kunne sendt alle andre folk til en annen dimensjon fordi folk er så slitsomme og i går på kino var en av de gangene.
Hva angår filmen selv så var det største problemet storyen; mer spesifikt at i og med at markedsføringen var veldig smart så tenkte jeg naivt nok at filmen ville være det også, men nei. Jeg forutså for eksempel skurken fort og det var en del logiske brister. Et annet litt rart problem er at filmen var for god uten å være fantastisk. For de fleste film-adapsjoner er ikke spesielt gode. Vi har for eksempel et godt eksempel med Super Mario live action-filmen fra nittitallet som jeg liker veldig godt av nostalgiske grunner, men som er en usedvanlig dårlig film egentlig. Og samtidig så er den dårlig på den beste måten; det er så dårlig at det blir bra. Med Detective Pikachu så er filmen så definitivt ikke så dårlig at den blir god siden den er en ganske god film allerede, men den er heller ikke så god at den er «å hei film, jeg elsker deg»-fantastisk. Og jeg skulle litt ønske at den enten hadde en enda bedre story og karakterutvikling og slikt sånn at den ble brilliant eller at den var enda teitere sånn at man kunne elske den for dens teithet liksom om det gir mening.
Hovedinntrykket av Detective Pikachu er likevel svært positivt og jeg koste meg skikkelig, godt hjulpet av at denne filmen både er innmari underholdende og usedvanlig tilfredsstillende. Dessuten trenger man ikke å være en ekspert på Pokémon for å kose seg med denne filmen, man trenger bare å syns Pikachu er søt og å ha lyst til å kose seg på kino og så er det nok.
Velg dog IKKE Saga midt på ettermiddagen på en lørdag. Velg Ringen eller Symra der det ofte er færre folk og litt roligere, velg gjerne å se filmen på kvelden eller en ukedag midt på dagen om muligheten byr seg og ja, dette er bare noen råd for å få en bedre kinoopplevelse for ja, denne filmen er absolutt verdt å se på et stort lerret.
Terningkast 5!

Kommentarer

 1. Jeg forstår tanken din. Selv er jeg lettet når det regner noe i mai, tørken begynte da og som bondedatter er jeg opptatt av tjenelig vær. Vi plukka blåbær, eller skulle, for de var tørka inn. Men jeg tror alle gjør noe feil, og det er ikke lett, jeg var i et fly i mai. Det skal man jo ikke, men jeg har denne trangen til å reise. :)

  Ellers god anmeldelse av Pikachufilmen. Vi må nok kjøpe den når den kommer på dvd.

  God søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en fin kommentar og fint at du forstår tankene mine. Ellers bra at anmeldelsen av Detective Pikachu falt i smak og ha en fin dag selv :)

   Slett
 2. tack för smakbitar, ha en skön vårsöndag

  SvarSlett
 3. Tack för en annorlunda smakbit Trevlig söndag.

  SvarSlett
 4. Boken låter ju verkligen som om den har en ganska unik premiss.

  SvarSlett
 5. Låter som en annorlunda bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 6. Vær så god angående smakebitene :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg