Smakebit, Dragetreneren 3 og ymse annet :)

Heisann! Håper alle har en fin søndag, husk at det bare er å lese og kommentere ett eller begge av de to foregående innleggene (som er irriterende kommentarløse dessverre) og velkommen til et blogginnlegg som skal dreie seg om en film og en bok temmelig snart.

Innen den tid tenkte jeg dog å bable om noen andre ting. Som for eksempel hvor fint det er at jeg i alle fall har et behov for å skrive hver dag, jeg klarer ikke å skrive mye hver dag, men noe i hvert fall er bedre enn ikke noe. Eller hvor mye jeg gruer meg til i over i morgen da det er den årlige tannlegeundersøkelsen og jeg som vanlig er hemmelig overbevisst om at dette er året der alt går til helvete selv om det burde være ganske liten sannsynlighet for at det skjer, ikke minst fordi hypokonderiske tendenser førte meg til å dra til tannlegen i midten av oktober og når ingenting var galt da så burde det være grenser til hvor mye som kan ha dukket opp på tre måneder.

Ellers har jeg kommet så langt på Smash Bros. Ultimate at jeg vurderer å starte en ny fil på Breath of the Wild og spille det i stedet fordi jeg ikke vil fullføre World of Light på Smash Bros, men vi får se. Uansett er Nintendo noe av det fineste i livet mitt og jeg tror det snart vil komme et innlegg om Switch-spill som jeg gleder meg til i 2019 :)

Nå har jeg forresten kommet over et BBC-konsept som jeg håper det lages en norsk versjon av kalt "The Greatest Dancer" der dansere i alle aldere kan melde seg på og så danser de i et studio mens det er et helt publikum som stemmer på om de skal gå videre med å ta opp skilt om de liker det de ser. Hvis 75% av salen tar opp skilt går sceneteppet opp og danseren går videre og så skal det siles ut til slutt sånn at tre dommere velger tre dansere hver til live-show der ni dansere skal bli til en vinner som vinner opptreden på britisk versjon av Skal vi danse i tillegg til masse penger. Siden publikum stemmer og mange i publikum er idioter er det jo frustrerende fordi noen som er skikkelig flinke ikke går videre, men det er også engasjerende og jeg vil veldig gjerne se en norsk versjon.

Og fra BBC-versjonen likte jeg veldig godt Chris Fonseca som er døv, men føler musikken så godt at han danser fantastisk:Dette var veldig fint, dessuten ser han så snill og søt ut :)
*
Nå blir det smakebit og så blir det filmanmeldelse og smakebiten i dag er fra:
The train to impossible paces av P.G. BellDet er egentlig et annet cover på omslagsbladet, men om man tar det av finner man dette bildet på omslaget og jeg elsker det. Og boka her er altså "The train to impossible places" av P.G. Bell som er en skikkelig fantasifull barnebok om Suzy som jeg vil tippe at er rundt 11 år, som våkner en natt og finner togskinner i stua si. Så dukker et tog opp og hun blir med det selv om det egentlig ikke er lov og dette er begynnelsen på en reise til umulige plasser fulle av troll og pirater og fæle hekser og mye mer.

Og jeg har lest ca 100 sider så langt, men jeg liker denne boka fordi den er fornøyelig og fantasifull og gir meg lyst til å skrive noe liknende (jeg tror det bor en barnebok i Fantasy-sjangeren i meg et sted som jeg en dag vil finne, jeg håper i alle fall det). Dessuten er det tog og kule karakterer og flotte illustrasjoner underveis som gjør meg glad for at jeg så ofte velger å lese bøker som har barn og unge som målgruppe siden det mye oftere er illustrasjoner der enn i voksenbøker.

Her er en smakebit:


Flere smakebiter fra ymse bøker er på menyen hos Astrid Terese :)
*

Her er trailer for Dragetreneren 3Og da skal jeg avslutte dette innlegget med min anmeldelse. God fornøyelse :)


Dragetreneren 3

Fortsettelsen på eventyret til Hikken og dragen hans, Tannløs. Hikken er blitt sjef for stammen, og har fullført drømmen sin om å lage et lite samfunn der drager og mennesker kan leve sammen side om side. Men farer truer landsbyen deres, og Hikken og resten av dragetrenerne blir tvunget til å sette kursen mot et nytt hjem. Da han var liten, fortalte faren hans historier om en myteomspunnet, hemmelig verden hvor dragene bor, og Hikken bestemmer seg for å finne ut av om dette stedet faktisk eksisterer.

Synopsisen over er hentet fra Filmweb og er i grunnen alt man trenger å vite om en film og en avslutning som jeg finner det ganske vanskelig å bedømme. For dramaturgisk sett ser jeg en del problemer med hvordan historien i denne filmen er fortalt, samtidig som det egentlig ikke er noe problem heller i og med at det føles ganske realistisk hvor lite rett frem jeg føler denne historien er fortalt. Og aller mest er det en del av meg som elsket denne filmen selv om den ikke er perfekt.
Men la oss starte med den episke storslagne historien om hvor mye tid jeg kastet bort på å frustreres over at det er satt opp så få forestillinger av denne filmen på engelsk. For jeg foretrekker originalspråket, men fortvilte da jeg så at alternativet lørdag da enten var Odeon på kvelden eller litt over to på ettermiddagen på Ringen, men da i Supreme-sal slik at det ville koste femti kroner mer enn å se den på norsk. Og jeg kan jo starte underskriftskampanje for flere oppsetninger av animasjonsfilmene jeg vil se på engelsk, men jeg tror kanskje det vil være lettere og mer praktisk om jeg bare begynner å akseptere å se ting på norsk oftere selv om det ikke er ideelt for noen ganger blir man til og med positivt overrasket. Noe av det beste med Dragetreneren 3 var jo faktisk dubbingen, mye hjulpet av at det er brukt en del dialekt som gir karakterene mer personlighet. Dessuten er det bare to år til nevøen min er gammel nok til at jeg kan ta ham med på kino og jeg ser ikke for meg å ta med ham på familiefilmer på kino på originalspråket før han er minst syv år sånn at det er mulig for ham å henge med uten at jeg forklarer underveis, ergo må jeg øve på å se filmer på norsk oftere, det er jo forholdsvis logisk 😉
Nok om det, den største styrken ved Dragetreneren 3 handler for så vidt ikke om hverken stemmer eller historie, men rett og slett hvor flott animasjonen er her. Denne filmen er så himla pen, alle detaljer, scenene med forelskede drager som flyr rundt sammen, alt her er så vakkert at uansett om man har sett de foregående filmene i trilogien (noe man jo burde) eller ikke så bør man se treeren bare for estetikkens skyld. Det er jo bare januar, men jeg tror det skal veldig mye til for at noen animasjonsfilmer i år skal være penere ren animasjonsmessig sett enn Dragetreneren 3.
Videre er slutten super og dette er dessuten en film som er svært rørende og har gode karakterskildringer. Dessuten har jeg en teori om at alle dyr i filmer er inspirert av enten katter eller hunder eller begge deler til en viss grad, noe som bidrar til noe av sjarmen hos dragene her og å så mye jeg liker dragen Tannløs, han er fantastisk. Drager er kult!
Om jeg skal kommentere på noe så er det altså dramaturgien og også det at skurken var alt for lite utviklet for min del, jeg glemte liksom litt at det var en skurk en gang før vi så ham igjen og jeg var «å han ja, han va’kke særlig grei».
Likevel er dette en virkelig flott film som også har super musikk og stemning og ja, dette er en fantastisk avslutning på en trilogi som alle burde se og som altså funker minst like godt på norsk som engelsk.
Og når jeg likevel gir terningkast 5 fremfor sekseren så er det ment som en ekstremt sterk femmer fordi ja, jeg vil at alle skal se denne filmen og om det er én animasjonsfilm i år som virkelig er verdt å se i 3D så er det denne. Yay!

Kommentarer

 1. Takk for smakebiten, og jeg trur nok det bor opptil flere barnebøker i fantasysjangeren i deg ;)

  Jeg har ikke sett noen av Dragetreneren-filmene, men jeg har hørt mye fint om dem, så kanskje jeg gir dem et forsøk en gang, selv om jeg generelt ofte syns dataanimerte filmer er ganske masete. Mener å ha lest et sted at vokalisten i yndlingsbandet mitt har en sang til en av filmene òg, hvilket jo egentlig burde være grunn nok til å se dem for min del.

  SvarSlett
 2. Det låter som en bra bok, tack för smakbiten!

  SvarSlett
 3. tack för smakbit, trevlig söndagkväll

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten! Draktränaren 3 kommer nog mina barn att vilja se.

  SvarSlett
 5. Åh, Draktränaren gillade jag ju!

  SvarSlett
 6. Vær så god angående smakebiten og Dragetreneren er super og Kristine, Dragetreneren-filmene er faktisk veldig lite masete og utrolig atmosfæriske, dessuten gjorde jeg nettopp research og fant ut at Jónsi har sang med i alle filmene i trilogien faktisk. Og kult at du tror det bor barnebøker i meg, jeg må bare finne ut hva som skal være mitt hovedprosjekt, det er litt for mange muligheter.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg