Hvilken del av høsten er du? (der jeg deler en nyskrevet personlighetstest) =D

Heisann, det er 28 august, livet er fint fordi jeg holder på med månedens tiende bok og denne fine videoen om gode I want songs finnes:


Og ellers spiller jeg Nintendo, driver med ymse kreative prosjekter og utover det lager jeg personlighetstester. Jeg har mer spesifikt laget en test der man finner ut hvilken av tre elementer ved høsten som man er og den tenkte jeg nå å dele her. Jeg har for variasjons skyld latt testens spørsmål ha en slags narrativ mye av tiden, noe som jeg håper gjør testen særlig lesverdig og engasjerende og det er ellers tolv spørsmål. Håper testen faller i smak og så bables vi om noen dager :) 

Hvilken del av høsten er du? 

 

Det nærmer seg høst og hvor enn mye man kanskje kan ta seg i å savne sommeren, så er slett ikke høsten helt håpløs den heller. Og denne testen handler om tre aspekter ved høsten som hver på sin måte er noe litt magisk og så kan man ende opp som en av disse tre aspektene. I den forbindelse vil jeg ønske lykke til og god fornøyelse og jeg håper denne testen underholder og oppmuntrer i like stor grad. 

 

1 – Vi starter likevel med sommeren og hva er det du tror du kommer til å savne mest med sommertida? 

  1. a Fridagene. De dagene som føles uendelige og fulle av muligheter og frihetsfølelsen sommeren gir, det at alt føles mulig på en måte som ellers ikke er tilfelle. Dager man kan glemme hverdagens strev og gi seg hen til sommerhygge og avslapning. 

  1. b Sola. Varme solfylte sommerdager som føles berikende og livgivende i like stor grad og som gjør at alt føles lett og behagelig. Glemt er frosten, de mange månedene med snø og i stedet finnes varmen som gjør at man holder ut alt som kommer etterpå desto bedre. 

  1. c Bær og blomster. Å plukke blomster og finne nye bær er sånne ting som gjør sommeren fin og som en forlengelse av det, hvordan det er som om naturen er ekstra tilgjengelig. Man kan gå ned til sjøen på sene sommerkvelder eller gå i fjellet, uansett hva man vil så finnes sommernaturen der for å ta deg imot. 

 

2 – Vi fortsetter med høsten og hvilke aktiviteter i høsten ser du mest frem til å kose deg med? 

  1. a Kreative prosjekter. Om det så er å skrive, strikke, tegne eller fargelegge, så er høsten uansett en tid for skapertrang. En sånn tid der alt inspirerer litt ekstra mye og der det føles riktig å kaste seg ut i nye prosjekter mens alt sammen utvikler og engasjerer i like stor grad. 

  1. b Kulturelle aktiviteter. Om det er quiz, spillkveld, teater eller konsert så er høsten uansett en tid der det er mye å finne på. Det er noe fint med å fange alle disse øyeblikkene så godt man kan, og merke hvor mye glede man kan få av den rette sangen eller det rette spørsmålet eller å forsvinne inn i teaterpublikummet mens alt annet svinner hen. 

  1. c Tv-spill, bøker og strømmetjenester. Like mye som høsten kan være en historie om et prosjekt eller en teaterplan, kan den og være en tid for å puste ut og en tid for å glede seg over nye spill som kommer, nye bøker som gir sterke og flotte leseropplevelser og nye serier som kan underholde underveis.  

 

3 – En av tingene høsten byr på er nye tv-spill. Hva slags spillopplevelse ønsker du deg mest i høst? 

  1. a Et spill som handler om mye utforskning og å oppleve en hel verden full av fine utsikter og besnærende hemmeligheter. Du vil forsvinne inn i et spill i mange timer og det er bare fint om det spillet lar deg føle på en frihetsfølelse som er noe helt for seg selv. Noe som kan minne om spill i Zelda-serien og Outer Wilds.  

  1. b Et spill med bra gameplay. Du kan kose deg med både utforskning og vibes, men det viktigste for deg er at spillet er gøy å spille. Du liker flytfølelsen og når et spill fenger og gjør at du føler at du får det til. Spill som engasjerer og underholder og som du tenker tilbake på med et smil. Noe som Hades eller et av de mange kule Mario-spillene. 

  1. c Et univers som er fint bare å være i. Det kan være stort og episk eller lite og intimt, det viktigste er stemningen. At musikken, looken og historien skaper et spill som er følelsesladet, inspirerende og personlig fordi du føler at det som spillet gir deg kanskje er noe helt annet enn det som det gir andre igjen. Noe som kan minne om spill som Spiritfarer eller Ori-spillene. 

 

4 – La oss tenke på noe som strengt talt ikke har så mye med høsten å gjøre, nemlig påskekrim. La oss se for oss at du er en av de tre mistenkte i en kreativ påskekrim med krim noir-stemning. Hvilken av disse tre mistenkte tror du at du ville vært? 

  1. a Alfred Arkimedes Almestad. Du er en professor i botanikk som kan mye om både planter og da særlig flueetende og andre planter med særlig god appetitt.  

  1. b Margarita Flottenfeier. Du er en operasanger og diva som selv med et sukk kan nå såpass høye toner at det kan knuse vinglass og kanskje et og annet hjerte i samme slengen.  

  1. c Konstantinopel Opel. Du er en fotograf som ønsker å fange øyeblikk, store som små, øyeblikk der noen ligger død i en pol med blod eller der solnedgangen er særlig vakker.  

 

5 – Like mye som det finnes påskekrim, så finnes det eventyr og som en forlengelse av det folk som har skrevet eventyr selv eller samlet dem. Hvilken eventyrforfatter eller eventyrsamlere liker du best? 

  1. a Brødrene Grimm. Du fascineres av eventyr som føles hjemmekoselige nettopp fordi de er så kjente. Det er sånne eventyr som føles trygge, men også fornøyelige og som kan være en smak av Disney eller det ganske mye mørkere eventyrene opprinnelig var og du koser deg med begge deler. 

  1. b Asbjørnsen og Moe. Du liker norske folkeeventyr fordi du føler de har en egen sjarm ved seg og de er både nostalgiske og engasjerende. Eventyr som føles lekne og koselige på en finfin måte.  

  1. c H.C. Andersen. Du elsker eventyr som gjerne er litt triste og rørende og som på samme tid er veldig vakre. Eventyr som føles melankolske og ettertenksomme i en elegant blanding.  

 

6 - Fra eventyr drar vi hen til filmens verden. Hvilken filmkomponist skulle ideelt sett stått bak musikken om det ble laget en film om deg og ditt liv og levned?  

a) Alan Menken eller Michael Giacchino. En film om deg skulle hatt musikk som føltes sjarmerende og kanskje litt barnlig fordi den hadde en smak av eventyrstøv og magi.  

b) John Williams eller Hans Zimmer. En film om deg skulle hatt musikk som som var full av eventyr og spenning, men også kunne være storslått og rørende 

c) Yann Tiersen eller Danny Elfman. En film om deg skulle hatt musikk som føltes unik og finurlig og som føltes elegant og besnærende i like stor grad.  

 

7Om denne filmen om livet ditt hadde vært en musikal, hvem ville ideelt sett stått bak musikk og sangtekster? 

  1. a Stephen Sondheim fordi han med samme naturlighet kan røre som underholde, fordi tekstene hans er så smarte og kloke og fordi melodiene hans er så intrikate. 

  1. b Lin-Manuel Miranda fordi han skaper musikk som er så gjennomført fengende og som er fylt med liv og energi, i tillegg til å ha smarte rim underveis og mye sjarm. 

  1. c Jason Robert Brown fordi han er så ekstremt musikalsk at han skaper musikk som er like mye utfordrende som tilgjengelig, med tekster som er interessante og besnærende og melodier som inspirerer.  

 

8 – La oss forlate filmene og musikalenes verden og vie en tanke til superkrefter. Hvilken av disse superkreftene skulle du aller mest ønske at du hadde? 

  1. a Evnen til å teleportere. Å bare dra hvor du ville i verden hadde vært i verden, dessuten ville det gjort at veien hjem alltid ble uendelig mye raskere og kortere.  

  1. b Evnen til å fly. Du skulle så gjerne fløyet over lappeteppeåkre, over hustak, sett ned på mennesker som liknet maur mer og bare følt deg helt fri på den måten man nok gjør når man flyr.  

  1. c Evnen til å stoppe tiden. Å bare få alt kaoset rundt deg til å stoppe litt, men også muligheten til å ha all tid i verden til alt du vil fordi tiden ikke stresser videre, men står stille mens du kan kjenne på en hel masse ro. 

 

9 – Det finnes mye man kan drømme om og en av disse tingene er et drømmehus der bare fantasien setter grenser. Hvilke av disse tingene skulle ditt drømmehus aller helst ha? 

  1. a En takterrasse med Jacuzzi, et eget rom til å se film og spille tv-spill og et eget bibliotek. 

  1. b En labyrint som huset var i midten av, en lekeplass med huskestativ rett ved siden av huset og et og annet hemmelig rom bak bokhyllene.  

  1. c En vollgrav som gjerne hadde hai eller krokodiller, et atelier med masse kunstmateriale og et eget rom som var fylt med puter og kosedyr som kunne brukes til avslapning og yoga. 

 

10 – I en verden der du hadde drømmehuset og inviterte familie eller venner på besøk, hva ville du ideelt sett servert? 

  1. a Pizza som middag og skoleboller til dessert. 

  1. b Taco som middag og brownies til dessert. 

  1. c Sushi som middag og iskrem som dessert.  

 

11 – Tenk deg at du er en kjent forfatter. Hva slags bøker ville du skrevet i all hovedsak? 

 

  1. a Fantasy og Science Fiction-bøker med masse interessante ideer og store doser fantasi som ideelt sett fikk noen til å glemme virkeligheten for en stund. 

  1. b Skjønnlitteratur for barn og unge som i en ideell verden fungerte som grunnen til at noen ble glad i litteratur fordi det viste dem magien i en god historie.  

  1. c Noveller eller dikt for voksne om alt fra kjærlighet til hvor vanskelig det kan være å være et menneske i verden. Helst en bok som fikk noen til å føle seg mindre alene.  

 

12 – Hvilken Disney-helt skulle du helst hatt for deg selv? 

  1. a Simba fra Lion King, Quasimodo fra Hunchback of Notre Dame eller Hercules fra Hercules 

  1. b Kuzco fra Emperor’s New Groove, Aladdin fra Aladdin eller Flynn Rider/Eugene Fitzherbert fra Tangled 

  1. c Jim Hawkins fra Treasure Planet, John Smith fra Pocahontas eller Erik fra The Little Mermaid 

 

Og nå finnes de tre tingene man kan ende opp som etter 12 spørsmål og en hel del tankespill. Yay! 

 

Flest a) Kopper med varm drikke 

 

Du er den delen av høsten som handler om innekos; den som er å sitte under et pledd med en ny bok eller parat med tv-spill. Og selvsagt lastet med en kopp varm drikke, uansett om det er snakk om varm sjokolade, te eller kaffe. Du er en person som liker de små øyeblikkene, en som vil gi deg hen og forsvinne inn i ting og kun noe motvillig stikke hodet frem for en liten dose virkelighet i ny og ne. Noe i deg syns livet tidvis er litt for slitsomt og overveldende og at du ikke har bruksanvisningen for å få til livet tilgjengelig, men du har lett for å finne små gleder som tross alt føles ganske trøstende. Noe folk liker med deg er rausheten din og hvor omsorgsfull, empatisk og genuin du er. Du er en sånn person som utstråler varme og som kanskje minner folk på at uansett hvor vanskelig livet er så finnes det øyeblikk med magi. Kanskje et snev av den samme magien som eksempelvis kanskje finnes i en kopp med varm sjokolade. 

 

Flest b) Løvblader og alle høstfargene 

 

Du er den delen av høsten da verden er malt frem med sterke varme farger og akvarell. Løvblader som danser på vinden og alle nyansene av rødt, oransje og gult som minner om at høsten kanskje er kald og mørk, men den er også en fest. Du er en person som tar plass, en som føler sterkt og mye og som sliter med å gli naturlig inn i mengden. Og noen ganger tenker du at livet kanskje hadde vært lettere om du klarte det, men de som kjenner deg liker iveren og entusiasmen din, så vel som hvordan man alltid kan være trygg på hvor du står. Du er en person som vil mye og som tidvis blir skuffet over verden fordi du så godt ser hva den kunne vært i stedet og som aldri slutter å håpe at den blir bedre. At den blir like strålende som dansende høstløv i vinden i herlig fargespill. 

 

Flest c) Kjølig vind og frost som maler i gresset.  

 

Noen ganger føler man snev av vinter selv om det er høsten; det kan være et kjølig drag i luften eller når frosten har malt rim på gresset som glitrer når lyset treffer akkurat slik. Det er den delen av høst du er, høsten når den minner oss på hva som kommer når den er forbi. Som person er du stille og full av hemmeligheter, men du er også observant og et av de menneskene som utstråler klokskap. Antakelig er du svært kunstnerisk og med en selsom eleganse som andre beundrer litt. Antakelig er du nok litt for streng med deg selv og du er også litt tilbakeholden og forsiktig, samtidig som du innerst inne gjerne skulle vært litt tøffere. Andre ser likevel mye bra i deg; de ser noen som virker som de har skjønt noe mer enn folk flest og noen som er en god lytter som gir gode råd. For kanskje vet de frosne vindene og rimet i gresset noe eget, noe som på sin måte er vel så eventyrlig som du. 

 

Kommentarer

  1. Jeg fikk flest B og syntes beskrivelsen i og for seg passa meg bra, men jeg syns på et vis også de andre beskrivelsene også kunne passa meg bra, så jeg er vel en god blanding av alle sånn egentlig :) Jeg har blitt betraktelig mindre glad i høsten etter at strømprisene plutselig blei vesentlig høyere enn tidligere, men jeg håper at det i år ikke når de samme høydene for noen år siden, for da var det virkelig vanskelig for meg. Egentlig elsker jeg jo å kose meg innendørs og kan syns at sommeren kan bli litt slitsom til tider (dog ikke i år…), så det er kjedelig å få ei årstid jeg egentlig liker ødelagt av økonomiske bekymringer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Merker ikke så mye til strømprisene (er ganske sikker på at det er inkludert i leien her) selv heldigvis, men skjønner at det kan gjøre høsten mindre kos selvfølgelig, synd at det skal ødelegge. Og gøy at du tok testen. Selv så fikk jeg mest a og nest mest b, med forbehold om at det var litt konstruert sånn fra min side siden jeg laget testen selv.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg