Der jeg oppsummerer april og gleder meg over noen fine ting :)

Heisann! Det er nesten mai og livet er ålreit nok, dessuten var jeg på Musikalpub i går og det var såååå kos <3 Ellers hadde jeg tenkt å anmelde Legally Blonde på Chateau Neuf, men det føles liksom ikke som jeg har så mye å si, i tillegg til at jeg syns det føles litt feil å anmelde noe der de aller fleste er glade amatører. Jeg kan si at jeg er imponert over hvordan scenografien var løst med enkle, men effektive grep og jeg syns de fleste var skikkelig flinke, men at miksingen eller et eller annet med lydbildet gjorde at teksten noen ganger ikke kom så godt frem som ønskelig. Jeg tror Legally Blonde kanskje er den musikalen basert på en film som jeg liker best, for den gir bare en så god følelse, den gjør at man føler seg som kongen av verden litt (og hvis noen er interessert så finnes det en filmet proshot av Broadway-versjonen på Youtube som jeg har sett litt for mange ganger) og siden jeg kjenner musikalen så godt fra før så var noe av det fineste på lørdag å oppleve reaksjonen til alle som var mer ukjent med materialet. Noen ganger så handler gleden med å se en musikal på teater nesten like mye om å være en del av et publikum og å merke stemningen fra de andre i publikum som selve musikalen i seg selv og lørdag var en sånn gang, det var veldig fint. 

Ellers så er jeg fornærmet på de som stemmer på American Idol fordi de liker Country så mye bedre enn å stemme på de som faktisk synger best eller er mest underholdende å se på, noe som nylig bidro til at min favoritt i år, Kayko, gikk ut. Heldigvis er Kayko såpass god til å skrive sanger, i tillegg til at han har en skikkelig "kommer en gang til å skrive en musikal som jeg får dilla på"-vibe at han faktisk er den jeg virkelig kommer til å lytte til videre og her er min favorittopptreden med ham på American Idol i år. Likte veldig godt denne sangen han hadde skrevet, gitarsoloen og hvor mye han virkelig koser seg på scenen:


Men det er altså siste dagen av april og dermed klart for å oppsummere måneden (og å fryde alle som ikke er interessert i Eurovision siden de neste tre blogginnleggene mine nok blir de der innleggene der jeg kommenterer årets bidrag). Og mai ble bokmessig sett strålende (les: leste ni bøker). Jeg så mye mindre film, men sånn kan det gå. Da setter jeg uansett i gang med oppsummering og så kommer neste innlegg om noen dager :) 

Oppsummeringsinnlegg for april 2024


BØKER


- Vill av Dina Norlund

Dina Norlund døde i ung alder av kreft, men rakk å få til mye innen den tid, deriblant å skrive et fint utvalg kortere historier som familien etter hennes død fikk samlet i denne grafiske romanen. Selv likte jeg mange av disse historiene godt, men det beste med denne boka er tegningene som er utrolig fine og som virkelig viste hvor mye fantasi og skaperglede som bodde i Dina. Terningkast 5!

- Wynd (Book One: Flight of the Prince) av James Tynion IV 

Fint tegnet grafisk roman som jeg likevel må innrømme at ikke akkurat har gitt så sterkt inntrykk, for jeg husker veldig lite av denne boka nå noen uker senere. Jeg husker likevel at jeg syntes hovedpersonen var kul og sympatisk og det var absolutt en fin leseropplevelse underveis. Terningkast 4!

- The boy who fell from the sky av Benjamin Dean 

En spennende og engasjerende bok som jeg føler minnet meg veldig mye om How to train your dragon, bare at bytt ut drager med demoner. Heller ikke en bok som var så veldig minneverdig sånn i ettertid og det er absolutt elementer her som kunne vært bedre utviklet, men det var veldig engasjerende og nok en bok jeg hadde likt desto bedre om jeg var i målgruppen for den. Terningkast 4! 

- Fifty beasts to break your hearts av GennaRose Nethercott

Tidvis en ganske så nydelig novellesamling der de beste novellene var veldig herlige og fascinerende, sånn i tillegg til å være skrevet i en poetisk skrivestil som jeg likte veldig godt. Det var noen noveller her jeg ikke likte like godt, men selv da så var det likevel godt skrevet og originalt tenkt. Terningkast 5!

- Eight Billion Genies av Charles Soule og Ryan Browne 

I denne boka så får alle i verden en egen ånd som oppfyller ét ønske for dem og så følger vi et utvalg karakterer og hvordan ønskene påvirker både dem og resten av verden der alt blir kaos fordi ikke alle bruker ønsket sitt særlig fornuftig akkurat. Jeg elsket premisset i denne boka og jeg virkelig koste meg med denne boka selv om tegnestilen ikke var helt min greie. Den var bare så fengende og underholdende og interessant og den fikk meg til å tenke på hvordan jeg ville brukt mitt eget ønske om jeg bare fikk et. Terningkast 5!

- The Perfect Guy doesn't exist av Sophie Gonzales 

En søt og underholdende ungdomsbok der eks-venner som nå er fiender må samarbeide om å redde situasjonen når en karakter fra den enes fan fiction-historier plutselig blir levende og viser seg å være mye mer perfekt på papiret enn han er i levende live og så oppstår det kjærlighet mellom eks-vennene som blir venner igjen og litt forskjellig sånt. Litt lett og overfladisk, men sjarmerende fordi det virka som forfatteren hadde kost seg så mye med å skrive denne boka. Terningkast 5!

- The Whisperwicks: The Labyrinth of Lost and Found av Jordan Lees

En tykk murstein av en bok som det tok litt tid å komme inn i, men så ble denne boka liksom bare bedre og bedre etter hvert. Veldig flott skrevet, gode karakterer som man brydde seg om, fine illustrasjoner og en bok jeg også likte fordi jeg liker når bøker er skrevet for barn, men fortsatt er kloke og såre og har noen veldig smarte øyeblikk som endrer konteksten rundt mye som skjedde tidligere. Terningkast 6! 

- Charlotte Illes is not a detective av Katie Siegel

Mens selve mysteriet ikke er det mest engasjerende jeg har vært borte i, så likte jeg denne boka veldig godt. Mye fordi hovedpersonen var veldig relaterbar (hun var detektiv som barn og nå er hun en rådløs 25-åring som ikke vet helt hva hun er ment til å gjøre med livet sitt som voksen) og fordi skrivestilen var litt barnlig på en måte jeg personlig likte. Og det er flere gode karakterer, det var engasjerende mye av tiden og jeg likte humoren i tillegg. Terningkast 5!

- Alone av Megan E. Freeman 

En flott bok for barn og unge om en jente på nesten 13 som ender opp med å bli igjen når alle evakueres fra byen hennes grunnet en ukjent fare. Så må hun overleve alene i over tre år sammen med en hund hun finner mens hun opplever ymse farer og sånt og så fortelles alt sammen i diktiform. Denne boka var en skikkelig positiv overraskelse for den var bare noe jeg lånte randomly på biblioteket, men den var utrolig engasjerende, innmari velskrevet og på mange måter en super dystopi for kidsa, samtidig som det likevel var en del modne og kloke betraktninger som gjorde sterkt inntrykk. Terningkast 6!

FILMER 

- The Notebook

En søt og ålreit nok film der det jeg likte best var scenene der karakterene var gamle fordi det var der det føltes som om historien hadde noe den ville si, mer enn bare å være nok en klassisk kjærlighetshistorie. Jeg må innrømme at jeg følte mye mer av sangene fra musikalen basert på The Notebook enn med filmen og om noe så eksemplifiserer det bare for meg at musikaler er den mest effektive måten å få meg til virkelig å leve meg inn i en historie for da føles alt så mye mer viktig, med en gang noe formidles via sang og musikk så føles det som om det er så mye mer som står på spill for meg. Terningkast 4!


Kommentarer

  1. Jeg var på Disney-quiz på lørdag da du var på Legally Blonde, vi begynte å snakke om den og den ene lagkameraten min fortalte at flere hun synger i kor med var med i den, så det var jo litt artig :)

    Og jeg er i stor grad enig med deg angående The Notebook, for jeg syns også de scenene der hovedpersonene er gamle er cirka det eneste som gjør at filmen er noe mer enn en veldig klassisk kjærlighetshistorie de fleste av oss har hørte mange ganger før. Selv om jeg ikke føler det samme for musikalmusikk som det du gjør, har jeg også opplevd at musikken kan være en like viktig del for meg av filmen som historien, jeg er for eksempel ikke sikker på om jeg hadde likt Mandy like godt hvis det ikke hadde vært for musikken, som for meg antakelig er 50% av grunnen til at jeg elsker den filmen.

    Forresten drømte jeg om musikaler i natt, sikkert på grunn av deg. Jeg drømte at jeg plutselig var skuespiller i en musikal som både var Tangled, Into the Woods og Les Miserables på én gang, men at vi bare hadde øvd på én scene og ikke hele stykket, og så plutselig skulle vi framføre det uten at jeg visste at vi skulle det, og så blei jeg bare dytta ut på scena vel vitende om at jeg bare kunne replikkene mine, men ikke sangen min, så jeg holdt manuset framfor meg mens jeg sang og improviserte litt, pluss at jeg hadde glemt melodien, så jeg baserte den på I Dreamed A Dream, og av en eller annen grunn gjorde jeg det likevel kjempebra og de andre i produksjonen mente at det ikke var noen skam i å lese fra manus under ei framføring, haha.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy med at mange lagkameraten din kjente var med i Legally Blonde. Syntes det var litt synd å gå glipp av Disney-quiz, men det måtte bare bli sånn fordi teater er enda mer viktig for meg å få med seg når muligheten byr seg. Og det du sier med musikk i film gir veldig mening. Ellers var det gøy å høre om drømmen din, den drømmen hørtes veldig fascinerende ut å ha.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg