Seks ting jeg er særlig takknemlig for i 2023 =D

Heisann og hurra for fra og med i dag har jeg juleferie fra begge jobbene mine frem til januar, nå kan alt bare være kos og jul og hygge <3 Ellers har det ikke skjedd så mye spennende siden sist, men jeg har finfine planer for morgendagen om å være på Fontenehuset fra tidlig morgen til ettermiddag før jeg skal til Nydalen for der har jeg, etter anbefalning grunnet en medisin jeg går på, bestilt time til å få en ny dose med koronavaksine (forrige dosen var i januar 2022, så det er nok på tide med en oppfriskning). Deretter skal jeg på Storo, kjøpe en julegave, kjøpe masse blader som jeg skal kose meg med i romjula og ta en lunsj på Egon. Det blir kjekt :) Og fredag ettermiddag skal jeg dra innom kontoret til ene jobben min for der ventet det visst julestrømpe før jeg har tenkt å spise middag på Paleet. Utover det så gleder jeg meg til jul, samtidig som jeg (som alltid) gruer meg til jul utelukkende fordi jeg er så veldig glad i julekalendere at jeg alltid er litt sånn æsj 25. desember, ikke minst fordi jeg liker å ha muligheten til å vinne konkurranser selv om jeg tydeligvis ikke lenger er et sånt menneske som noen gang vinner konkurranser siden det er 8 måneder siden sist. Ellers prøver jeg fra og med i går en prøveuke med Amazon Prime (det blir nok med den ene uken fordi hvordan de organiserer episoder av tv-serier irriterer meg så mye, men jeg har et utvalg planer for hva jeg skal få sett i løpet av den uka) og jeg har passelige doser julestemning :) 

Her er den julefilmen som er en av mine fremste juletradisjoner (ser den hvert år selv om den egentlig ikke er så koselig som den virker og slutten er litt slem, dog på en fornøyelig måte):


Anyway, siden neste blogginnlegg mest sannsynlig kommer etter julaften så tenkte jeg å bruke dette innlegget til å først ønske god jul til alle som en =D 

Og så er jo en greie med 2023 at det på mange måter har vært et litt kjipt år for verdens del (sånn alt som skjer på Gaza, vulkanutbrudd på Island, alle som må stå i matkø i rike Norge osv.) og et irriterende år værmessig sett (sånn f.eks. i Oslo med at vi hadde en sen vår, en grå juli, en skikkelig regnfylt august og deretter en ålreit nok september før det fra slutten av oktober alt var full vinter; ikke noe av dette ting jeg var særlig fornøyd med), men samtidig har jeg selv hatt et ganske fint år rent personlig. Og siden det finnes nok av folk som vil fokusere på det negative, så har jeg lyst til å bruke resten av dette innlegget til å trekke frem de seks tingene med 2023 som jeg er mest takknemlig for. God fornøyelse!

Seks ting i tilfeldig rekkefølge som jeg er særlig takknemlig for i 2023 =D

1) Ekstra jobb  

Jeg havnet i Nav-systemet i 2008 etter å ha strøket på en eksamen for mye under mitt forsøk på bibliotekarstudiet og har etter det vært på utallige tiltak, hatt flere praksisperioder og søkt og søkt med varierende motivasjon. Og i 2018 fikk jeg omsider en fast jobb som telefonintervjuer, men det var ikke nok til at det gikk rundt og jeg har derfor trengt en jobb til. OG i år fikk jeg den. Intervjuer på kollektivtrafikk. Og jeg trives så godt med det, jeg føler jeg får det veldig godt til og greit nok, så har det ikke gjort meg så mye rikere enda nødvendigvis, men det er likevel innmari fint å ha noe å gå til som gjør at jeg nå kan jobbe minst fire og ofte fem dager i uka som gjør at det tross alt går rundt uten at jeg trenger å forholde meg til Nav. Det sistnevnte er helt ærlig det beste av alt, etter å ha sendt meldekort annenhver uke i årevis. Bare å ikke trenge det, bare å ha to jobber som begge er givende på hver sin måte. Og den nyeste jobben, bare hvordan tiden går så fort mens jeg er i gang og hvordan jeg får se så mye av Oslo og omegn og hvordan det selvsagt er irriterende når mange sier nei eller når det oppstår forsinkelser, men hvordan jeg liksom glemmer det med en gang arbeidsdagen er over for da husker jeg bare det fine. Ååå, ny jobb er noe av det beste med 2023 <3

2) Bånkallspelet 

Jeg har vært musikalfan siden jeg så Jungelboken på teater som fireåring og Annie-musikalfilmen fra 1982 som femåring, da var det gjort liksom. Musikaler er den tingen jeg elsket allerede før jeg elsket bøker og tv-spill og det er den tingen som får meg til å føle aller mest følelser på en og samme tid på en måte jeg virkelig elsker. Og en del av meg har liksom lenge drømt om å jobbe med musikaler på en eller annen måte; ideelt sett i form av å skrive musikaler selv, men jeg har også prøvd meg på å oversette musikalsanger for moro skyld og vært smått misunnelig på folk som er så flinke til sang, dans og teater at de kan leve av å stå på en scene. Og denne drømmen førte meg til audition for Bånkallspelet der jeg til min store overraskelse fikk en rolle i ensemble og det å ha vært med på det spelet er fortsatt det nærmeste jeg har kommet å jobbe med musikaler, sånn i tillegg til at det er noe av det desidert mest morsomme og givende jeg har vært med på. Det var så lærerikt, så gøy, så fine folk, så trivelig stemning. Og det ga veldig mersmak så jeg håper veldig at nye spelmuligheter etter hvert vil dukke opp og om ikke så er Bånkallspelet uansett definitivt et av årets høydepunkter. 

3) Fontenehuset

Generelt sett så har jeg det egentlig helt greit. Selvsagt er det alltid mye jeg ikke har som jeg drømmer om, men jeg er tilfreds og når jeg er positiv og entusiastisk så er det genuint og oppriktig. Samtidig så føler jeg at jeg taklet pandemien særlig dårlig mye av tiden og jeg hadde det ganske dårlig psykisk i begynnelsen av 2021. Da fikk jeg raskt god hjelp og siden så har jeg hatt det fint, men det er fortsatt en del av meg som har lett for å tenke aldritanker og jeg hadde et lite angstanfall senest i juni da jeg ikke rakk et tog pga. t-banestans og måtte stå litt for lenge på verdens mest stappfulle og klaustrofobiske buss. Perioden i begynnelsen av 2021 og senere angstanfallet jeg hadde juni 2022 da jeg skulle prøve meg i en ny jobb og begynte å gråte fordi det bare ikke gikk, var sånne episoder som gjorde at jeg høsten 2022 tok kontakt med Fontenehuset for å sjekke om det var en plass for meg der. For jeg har det bra mesteparten av tiden (samtidig som jeg anerkjenner at jeg tidvis kanskje ikke er den flinkeste til å kjenne etter hvordan jeg faktisk har det fordi jeg har så lyst til å stå for positivitet og livsglede), men Fontenehuset har definitivt hjulpet meg å holde dette ved like takket være måten det har gitt meg et sted å møte mennesker, være kreativ (via blogginnlegg og Canva) og være nyttig. Det er et så utrolig fint sted, det er en plass der jeg har følt meg så satt pris på og jeg tror det virkelig hjelper veldig mye på psyken å ha et sted å gå der man aldri trenger å føle seg aleine. Å bli medlem på Fontenehuset var det smarteste jeg gjorde i 2022 utenom å dra på audition for Bånkallspelet ;) 

 4) Kreativiteten min 

Jeg har alltid vært veldig kreativ og også ønsket å være veldig kreativ. Jeg elsker å tegne, skrive, fargelegge og tidvis får jeg alt dette dessuten veldig fint til. Og i år har kreativiteten min blitt en enda viktigere del fordi jeg har prioritert den oftere fremfor andre ting. Der jeg vanligvis har pleid å finne frem boka med en gang jeg ikke har hatt noe å gjøre, har jeg funnet frem mobilen og skrevet sangtekster og lengre historier (denne julehistorien var først 10(!) sider tekst skrevet på mobilen min i løpet av t-baneturer og bussturer i løpet av et par dager) eller funnet frem notatboka for å tegne. Jeg har liksom hatt lyst til å være kreativ omtrent hele tida i enda større grad enn før og jeg har følt så mye glede av å dele kreativitet ulike steder og det har vært noe av det beste med i år. Det og å føle at jeg får det til bedre enn før for jeg klarte å lage noen tegninger jeg ble skikkelig fornøyd med under Inktober og jeg føler at tingene jeg har skrevet denne høsten har vært veldig fine. Å føle at man får til noe er definitivt noe som gjør at man bare vil gjøre noe desto mer =D 

5) Mestringsfølelse

Noe av det beste med 2023 har definitivt vært at jeg har følt så mye mestringsfølelse i år. Og ikke bare når det gjelder kreativitet eller Bånkallspelet, men sånn med at jeg i den nye jobben min har funnet frem på nye steder, taklet å miste kontrollen stadig vekk (sånn om det blir forsinkelser eller den gangen jeg følte meg nødt til å ta taxi for å rekke en buss i forbindelse med jobb o.l.) og bare følt at det er en jobb jeg får til og der jeg takler det eller finner gode løsninger hver gang noe ikke går etter planen. Gjennom livet mitt har jeg tidvis tenkt at jeg er litt håpløs for jeg irriterer meg over teite småting og jeg føler at mange har lyktes med ganske mye mer der jeg liksom har vært i Nav-systemet og ikke kommet noen vei, og i år har jeg fått føle på at jeg får til ting nesten hver dag og det har føltes så fint å se at jeg slett ikke er håpløs, men faktisk flinkere enn jeg selv tror veldig ofte. Og en veldig praktisk ting med meg er at det viser seg at den tingen som aller mest påvirker hvordan jeg har det er mestringsfølelse og når jeg får lov til å føle det så ofte for tiden uansett om det er på grunn av jobb eller kreative prosjekter eller å være med på et spel, så er det noe jeg jo er utrolig glad for.  

6) At jeg har funnet ut hvilke vaner jeg virkelig trenger og hva som kan droppes 

Jeg er på mange måter et vanemenneske (spiser taco annenhver uke, spiser samme frokost hver dag, løser kryssord hver morgen med særdeles få unntak, har basically den samme ønskelisten hver bursdag og jul osv.), men i år har jeg funnet mer ut av hvilke vaner som faktisk er viktige for meg og også funnet ut at jeg kan slutte med vaner jeg har hatt lenge uten at det er noe stort savn. For eksempel pleide jeg å kjøpe tortillachips hver mandag i flere år og så var det tre uker jeg ikke fikk gjort det fordi jeg var for opptatt med prøver i forbindelse med Bånkallspelet og vips merket jeg at behovet ikke lenger var der. Jeg lar det variere fra uke til uke hva slags snacks jeg koser meg med i helgene (der jeg i årevis kjøpte drops hver torsdag og hadde potetgull hver helg), jeg droppet Nanowrimo i år og er faktisk litt stolt av det fordi jeg føler at det er en utvikling å se at man ikke MÅ gjøre noe bare fordi man har gjort det hvert år siden 2006 og jeg syns det er en fair sak at jeg i år ville prioritere jobb og Fontenehuset fremfor 50 000 ord, jeg pleide å ta lunsj på Egon hver torsdag og nå varierer det mer ut i fra jobb og andre planer og blir mer sporadisk. Det kan høres ut som småting, men for meg så føles det som en viktig endring at jeg denne høsten i mye mindre grad har følt at noe må gjøres bare fordi det har pleid å være vane, men heller tatt ting alt ettersom og funnet ut hva som virkelig ER viktig og hva jeg faktisk ikke trenger. Også har jeg fått nye vaner som å bake noe minst hver tredje uke og å danse på 5 Rytmer på Fontenehuset hver tirsdag. 

*

Som en konklusjon så er jeg i år altså aller mest takknemlig for ekstra jobb, Bånkallspelet, Fontenehuset, Kreativitet, Mestringsfølelse og å klare å endre vaner uten at det har vært noe stress. Det blir interessant å se hva jeg vil bli mest takknemlig for i 2023 =D 

Og som en liten bonus er jeg takknemlig for at denne musikalsangen har fantes i 2023, den har gitt meg mest av alle sanger i år:





Kommentarer

  1. Så godt å lese at det egentlig ikke er de kjempestore tingene som er det beste som har hendt deg. En jobb er jo stort men de andre tingene er noe mange tar som små ting og så vet du å sette pris på dem. Håper du får en fin jul. Hils til mamma. Klem Pia

    SvarSlett
  2. Hoppas du får en fin jul! :)

    SvarSlett
  3. Har en finfin jul, takk i like måte, Vargnatt. Og takk for en koselig kommentar, Pia. Julen har vært super så langt og ja, jeg setter mye pris på små ting, jeg er heldig sånn sett :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den kommentaren var fra meg og ikke anonym forresten.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg