Syv ting som er topp =D

Jeg har det ikke så bra for tiden av mange grunner, noe jeg har skrevet en del om i det siste, men én veldig fin ting er at jeg alt har vært veldig flink mange ganger i det siste (ikke bare det at jeg har vært ærligere enn jeg pleier). I en del måneder har jeg ikke kildesortert og nå har jeg vært flink og begynt med det igjen, jeg har anskaffet en ny lader til nettbrett som jeg også bruker til å endelig lade Kindle-en jeg ikke har brukt på et par år og jeg har dessuten besluttet noen ting. For jeg har et lesemål på Goodreads i år også (72 bøker), men jeg har besluttet at når jeg fremover skal skrive månedlige oppsummering så skal jeg skrive korte kommentarer med terningkast til bøker jeg har lest ut slik som jeg har pleid, men også skrive et lite avsnitt om bøker jeg holder på med ellers (bøker jeg ikke har stresset med å lese ut, men holder på med mer enn en måned). Jeg har dessuten funnet ut at jeg nå gir mye mer blaffen i hvor mye jeg leser hver måned, jeg mener: det er gøy om jeg leser masse, men jeg MÅ ikke nå lesemål for måneden eller året lenger, det tar jeg heller som det kommer. I tillegg har jeg hatt dårlig samvittighet fordi jeg ikke skrev ferdig Nanowrimo-historie i fjor, samtidig som pandemi, å være delvis sykmeldt og å være veldig sliten gjør at moren min mener det egentlig er BRA at jeg bare skrev 50 000 ord, men ikke fullførte. For jeg var så sliten i fjor høst at jeg egentlig ikke orket Nanowrimo (men så insisterte jeg på det likevel), dessuten har jeg en historie som jeg VET jeg kommer til å fullføre etter hvert, jeg bare kan ta det når jeg orker, det er ikke noe stress. Som en annen god utvikling så føler jeg ikke lenger noe press på å blogge så og så ofte og å få masse kommentarer og jeg har for tiden ingen interesse av nettkonkurranser fordi det egentlig ikke er noen ting jeg trenger (utenom skjørt som ikke er for store og selv det trenger jeg ikke fordi jeg har noen skikkelig fine bukser nå). 
*
Ellers tenkte jeg at jeg nå ville nevne 7 ting i tilfeldig rekkefølge som jeg syns er topp for tiden, for jeg skulle gjerne hatt det bedre, men det ER fortsatt en del ting som er topp:

1) Hank Greens videoer på Youtube:


Jeg har vært fan av forfatter, John Green, i mange år og han har en vel så kul bror som jeg har blitt like mye fan av. Og for ikke så lenge siden fant jeg ut at han har den samme kroniske sykdommen som jeg OG at han har laget videoer om det, som denne. Og jeg liker at, når jeg først må få en teit sykdom, så kan jeg dele den med noen som virker så awesome som Hank Green ;)

2) Baby Yoda



Jeg har posta denne videoen før, men den bare understreker hvor mye jeg syns Baby Yoda er noe av det søteste i verden. Nå har jeg en episode igjen av første sesong og så gleder jeg meg til andre sesong av Mandelorian. Som jeg ville sett bare for Baby Yoda, men jeg syns faktisk alle episodene jeg har sett har vært ganske perfekte på den måten at jeg ikke finner noe som føles overflødig i episodene.

3) Finishing the hat

Nå virker Kindle-en min igjen og jeg lasta i går kveld ned Look, I made a hat av Stephen Sondheim og nå kan jeg lese sangtekster til bl.a. Into the Woods MED kommentarer fra forfatteren og det finnes ikke noe mer perfekt enn bok AV mitt største forbilde om blant annet min favorittmusikal. Jeg minnes på hvorfor jeg elsker sangtekstene til Sondheim (og har sååå lyst til å skrive som ham), jeg får gode tips om skriving og musikaler OG jeg får kombinert bok og musikal. Jeg sov litt dårlig i natt, men jeg hadde en skikkelig fin natt, mye fordi jeg brukte masse av den til å lese om Into the Woods på Kindle OG å highlighte basically alt. Himla hattifnatt så mye jeg elsker musikaler <3

4) It's all right


Jeg SKAL skrive anmeldelse av Soul snart, men i mellomtiden så kan dere kose dere med denne sangen, for ååå  så fin den er. Soul, Jingle Jangle og Little Women var nok de tre beste filmene jeg så i 2020 =D

5) Gode planer angående brus/snacks

I år skal jeg kutte en del ned på brus, snacks og godteri av mange grunner, MEN jeg har fortsatt tenkt å drikke brus av og til og det blir nok NOE godt hver uke. Det er bare andre ting som har frista mer i det siste og HVIS man har fruktmiks tilgjengelig og det frister mer enn godteri, så er det veldig idiotisk å insistere på å spise godteri bare fordi det er vane. Og det fine er at om brus blir når jeg faktisk vil ha det og ikke fordi det er fast brusdag, så vil jeg takle det bedre (i det siste har brus og godteri ofte gitt vond ettersmak og gjort meg uggen, men det gjør visst ikke det i like stor grad hvis jeg har spist noe næringsrikt og så noe snacks og det er kjekt) og nyte det enda mer.

6) Hamiltons koreografi



Selv om jeg elsker SYTYCD, så er det generelt sett skuespill og sang jeg syns er mest viktig når jeg ser musikaler. Og likevel finnes det noen eksempler der jeg syns dansen er superelsk og en fascinerende ting med de tilfellene er at det da er snakk om musikaler der dans ikke er "dans". For det er mye dans i musikaler som er ganske klassisk og jeg kan kose meg skikkelig med det, men det er ikke noe som er det jeg ender opp med å digge mest. Derimot er en greie med musikaler at de ALLTID har koreografi, men i de musikalene der jeg elsker dansen mest så handler dansen alltid om noe mer enn å være dans. I Spring Awakening er det bevegelser som jeg ikke tenkte på som dans da jeg så Spring Awakening første gangen, men som jeg elsket etter hvert. Og mye av grunnen er at det jeg elsker mest med musikaler er formidlingen av en historie og når dansen har en annen funksjon enn å være "bare" dans, så føles det enda mer som også dansen forteller en historie. Og etter å ha sett Hamilton på Disney + har jeg funnet ut at den er det beste eksempelet jeg vet om på dette. For det er jo dansere og man ser jo at de danser, men rollen deres i historien er ikke tilfeldige dansere, de er viktige karakterer. Og hver bevegelse er en forlengelse av noe annet, de er ikke bare dansere, men rekvisitter og aktive deltakere på en måte som jeg elsker. Dette gjør at for øyeblikket er Hamilton den musikalen der jeg elsker koreografien mest :)

7) Alle menneskene i livet mitt

For hver gang jeg er ærlig og personlig så minnes jeg på at jeg har et større nettverk enn jeg husker på og at det er skikkelig mange som vil at jeg skal ha det bra <3

Yay!


Kommentarer

  1. Godt å høre at det går bedre med deg! Det virker som at du er motivert til å ta tak i de tinga som gjør at du ikke har det bra nok, og bare dét trur jeg er et tegn på at du er på bedringas vei. Og selv om du må spise sunnere framover, trur jeg også det er en god idé å ikke nekte seg sjøl de tinga man egentlig liker, for jeg trur man fort blir demotivert hvis man plutselig bare må spise ting man egentlig syns er ganske kjipt. Jeg har sånn sett mye større tru på moderasjon enn på avhold. Jeg har sjøl funnet ut at jeg ofte egentlig heller vil ha iste enn brus, men så ender jeg opp med å drikke brus likevel fordi det er det jeg er vant med. Og jeg har pleid å bare drikke brus i helgene, og da har det nesten blitt sånn at jeg drikker det da uavhengig av om jeg faktisk har lyst på eller ikke, og så nekte meg sjøl det i ukedagene når jeg har skikkelig lyst på. Sånn sett mer fornuftig å gi meg sjøl lov til å drikke så og så mye brus i løpet av ei uke, men at jeg kan bestemme litt friere akkurat når jeg gjør det.

    The Mandalorian her jeg vage framtidige planer om å få med meg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg tror ikke planen er å nekte meg selv ting, men heller se etter om jeg virkelig har lyst på noe eller ikke. Sånn, før har jeg tenkt at den og den dagen er brusdag og så insistert på å drikke brus de dagene selv når jeg ikke egentlig har hatt lyst på brus (jeg har selv hatt for tvangsmessig forhold til vaner). Og ting går bedre nå. Det er fortsatt mye som er vanskelig og overveldende, men jeg er motivert og tror det vil bli lettere <3

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg