Livet og ting som det inneholder eller vil inneholde om ikke så lenge kanskje :)

Heisann! Det er onsdag og jeg har vært med på siste foredrag av Sort Messe med Ida Jackson og det var kjempeinteressant, men det gjorde også at jeg syns det er litt dumt at jeg ikke bare har 20 000 kr ekstra sånn at jeg kan bli med på Heksesirkel som hun også arrangerer, for det hadde vært veldig givende (og jeg har ikke 1700 kr tilgjengelig å bare betale på avbetaling hver måned i et års tid fremover heller, så ja). Planen min er å vinne i Lotto på lørdag eller på flaxlodd i morgen i håp om å vinne massemasse penger og hvis den planen ikke virker så skal jeg håpe at det kommer til å gå til slutt. I mellomtiden skal jeg bare fortsette å være med på de kursene hun har som er gratis (som Sort Messe). 

Og ellers har jeg dilla på Balatro, det er et veldig, veldig farlig spill som man ikke bør begynne med for da får man lyst til å bare spille det hele tida, uansett om man, som meg, suger og er håpløs og aldri vinner. Og jeg liker så godt de gangene jeg er dårlig på noe og fortsatt har lyst til å fortsette og å prøve igjen for jeg har gitt opp så mange spill og andre ting fordi jeg ikke liker å være dårlig på noe, men da er det litt magisk med de gangene noe treffer sånn at man likevel har lyst til å forsøke igjen frem til den magiske dagen da det plutselig løser seg. Av andre interessante ting så har jeg antakelig fått ordnet det til sånn at jeg får sluttet en halvtime tidligere på fredag sånn at jeg får vært med på Oslo Kulturnatt. Imidlertid var jeg mest gira på å se Peter Pan på Oslo Nye, men siden de deler ut 30 billetter etter førstemann til mølla-prinsippet fra og med 17:30 og jeg ikke har mulighet til å være der før tidligst 18:15, så spøker det for den ideen (særlig siden jeg faktisk kommer til å trenge å gå innom Max for en pommes frites sånn at jeg får spist noe mat utover lunsj på Fontenehuset kl. 12). Heldigvis finnes det flere andre alternativer og for øyeblikket heller jeg i retning å dra på museer og Litteraturhuset der de har Åpen Mikrofon. Jeg føler at jeg får til skriving ganske greit for tiden, så jeg har sikkert noe jeg kan lese og det har vært kos på Åpen Mikrofon før, så det kunne vært en god mulighet. Ellers fikk jeg nylig en fribillett til kino av ene jobben, så førstkommende lørdag skal jeg se førpremiere på Den Ville Roboten, som ser sååå fin ut:


Av annet interessant så hadde jeg jo egentlig tenkt å være med på Nanowrimo igjen i år etter at jeg droppet det i fjor, men så leste jeg tankene deres om AI og etter litt research har jeg oppdaget flere skandaler de siste årene som gjør meg litt usikker. Min personlige mening om AI er at det er fascinerende og jeg syns absolutt at det er greit å leke seg med det, greia for meg er at jeg vil ikke lese bøker som er skrevet av et AI-verktøy eller at covere skal designes av AI i stedet for ekte illustratører og kunstnere. Og jeg føler at å bruke AI når man skriver Nanowrimo ødelegger litt av hele poenget, siden det skal handle om å lage gode rutiner og å utfordre seg selv. Jeg kan skjønne hvorfor folk  reagerer på Nanowrimos standpunkt rundt AI, som også tas opp i denne videoen som har flere gode argumenter mot standpunktet deres. De tidligere skandalene viser også at det er måter organisasjonen bak Nanowrimo ikke har reagert raskt nok eller godt nok og at det finnes mye forbedringspotensiale. For min del så er jeg nok antakelig like travel som jeg var i fjor, så hovedgrunnen til at jeg hadde planer om å være med i år var at det ville gi meg en unnskyldning for å sette i gang med enda et prosjekt siden det er meningen at man skal skrive en ny historie for Nanowrimo i stedet for å fortsette et påbegynt prosjekt. Jeg har begynt på to romanprosjekter i sommer som jeg ga opp fort av ymse grunner og jeg holder på med et novelleprosjekt der jeg så langt har fullført en novelle og målet er syv, så man kan innvende at jeg ikke trenger enda flere prosjekter, men så har jeg så mange ideer. 

En mulighet jeg vurderer litt er å skaffe meg en skissebok til for i oktober er det Inktober, som jeg de siste årene har blitt enda mer glad i fordi det er en ny utfordring og så skal man tegne noe hver dag. Selv har jeg et stort ønske om å utvikle meg som tegner og prøve meg på enda mer ambisiøse prosjekter, så et alternativ til Nanowrimo, er at jeg i oktober er med på Inktober som vanlig, men lager en ekstra tegning hver dag og så kan alle de ekstra tegningene være et forsøk på å lage en tegnet versjon av Nanowrimo-ideen min. For da er det såpass ulikt fra novelleprosjektet at det virker mulig å veksle mellom dem og så blir jeg flinkere til å tegne fordi jeg selvfølgelig ikke bare ønsker å skrive bøker og musikaler, men også har lyst til å skrive en grafisk roman for barn på et eller annet tidspunkt. Men vi får se hva det blir til, det hadde uansett vært en morsom utfordring å prøve å fortelle en historie først og fremst gjennom tegning. 

Og ellers er det ikke så mye spennende å nevne. Jeg jobber, tar en lunsj på Egon hver torsdag, er flink til å ta trappene fremfor heisen i blokka mi og jeg har fine planer neste uke som Elvelangs i fakkellys. Uansett, jeg ville bare bable litt siden det er en stund siden sist og så kommer neste innlegg om noen dager da jeg antakelig vil skrive om filmen jeg skal se på kino og det jeg endte opp med å gjøre på Oslo Kulturnatt. Yay! 


Kommentarer

Populære innlegg