Der jeg oppsummerer august før jeg går søndagstur, god fornøyelse =D

Heisann og velkommen september! Jeg håper begynnelsen på høsten blir fin og noe som hjelper på september er jo at Plucky Squire endelig kommer, som er et spill jeg har veldig lyst på. Hva angår tv-spill er jeg forresten veldig ubeslutsom, for jeg veksler nå mellom så mange spill samtidig etter hva slags modus jeg er i og nå har jeg i tillegg begynt med Balatro på grunn av alle Youtube-videoene som har pratet om hvor brilliant det er og jeg skjønner allerede greia skikkelig. 

Ellers har jeg i det siste skrevet en sang der man kan finne teksten på Instagram og skrevet enda et "Karoline klager over at Norge safer for mye med musikalproduksjoner mens Sverige er mye mer kule" fordi jeg fant ut at de våren 2026 skal sette opp &Juliet (som jeg har sååå lyst til å se) i Stockholm, mens vi her i Norge neste år frir til nostalgikerne og setter opp en musikalversjon av Dirty Dancing (siden jeg som musikalgeek ikke kjenner noen sanger og knapt visste at det fantes musikalversjon av Dirty Dancing, tenker jeg at målgruppen åpenbart ikke er de største musikalelskerne, men folk med et avslappet forhold til musikaler som ikke bryr seg så mye om musikken, men bare vil se et kult løft på scenen, dvs. en helt annen målgruppe enn meg). Jeg har også jobbet, lest, fargelagt og generelt sett hatt det ålreit nok, godt hjulpet av hvor mye mer kosete Luna er når jeg må sitte kattevakt for henne fordi mamma trenger å dra på hytta for å ordne noen ting, noe som denne helgen er tilfelle. 

Jeg har også blitt litt fascinert av denne spilltraileren:


Ikke fordi jeg egentlig nødvendigvis har så stor interesse for spillet i seg selv, men fordi det er så mood whiplash her, sånn så armageddon alt går til helvete først før alt i to minutter er bare sukkersøtt. Det gjør meg så nysgjerrig på hvor mye starten vil referes til i resten av spillet. 

Og ellers så er det jo altså slutt på august; en måned der jeg begynte å spille Persona 5 (som er innmari kult, men litt overveldende, så jeg må være i riktig modus og det har jeg ikke vært så mye nå i det siste), har sett første sesong av The Boys ferdig og så vidt begynt på sesong 2, der jeg har vært inspirert og kreativ og der jeg også har avbestilt Disney + av ymse grunner (det kan godt hende jeg skaffer det igjen senere, men da med månedsabonnement i stedet for årsabonnementet jeg har pleid å ha og som for øyeblikket blir alt for dyrt for meg) og for en periode har tenkt å klare meg med Netflix, Prime og Dropout, som alle uansett er strømmetjenester jeg bruker mer. 

Men da tenkte jeg å oppsummere august, en måned som inneholdt såpass mye bøker at jeg har endret lesemålet mitt på Goodreads for i år fra 75 til 90, siden jeg medregnet de ti(!) bøkene jeg leste i august allerede har lest 73 bøker i år ;) God fornøyelse, så setter jeg i gang :) 

Oppsummeringsinnlegg for august 2024


BØKER


- Rune: The tale of a thousand faces av Carlos Sánchez

En veldig fint tegnet grafisk roman som likevel nok var ganske forglemmelig for jeg husker ganske lite detaljer. Det som VAR ganske fint dog var hvor naturlig forfatteren har integrert døvheten til den ene hovedpersonen, det syns jeg var flott å se. Terningkast 4!

- Spider-Man: Quantum Quest! av Mike Maihack

Svært sjarmerende liten grafisk roman om Spider-Man og andre Marvel-karakterer som havner i en annen dimensjon for å løse et mysterium. En veldig lettlest og enkel bok, men den var innmari mye mer fornøyelig enn forventet og var en fin leseropplevelse. Terningkast 5!

- Bury your gays av Chuck Tingle

En sjangerlek av en bok som kombinerer skrekk-elementer med å være en kommentar til tropes og Hollywoods behandling av homofile karakterer i fiksjon, i tillegg til å være superunderholdende. Denne boka er skikkelig godt skrevet, et fint første møte med Chuck Tingle som forfatter hvis man vil lese noe uten erotikk-elementer, og den ga meg en så god følelse på slutten at jeg må være veldig snill tilbake. Terningkast 6!

- New Adult av Timothy Janowsky 

Denne bok var smart og underholdende med tidsreise-elementer underveis, samtidig som det aller mest var en ganske søt bok om homofil kjærlighet. Vi følger en stand-up-komiker som ofte prioriterer humordrømmen fremfor bestevennen han har elsket i hemmelighet i årevis og familien og som lærer om hva som egentlig teller etter å uvillig ha havnet i en fremtid der han har masse suksess, men ikke noen andre av de han bryr seg om i livet sitt. Terningkast 5!

- Animorphs: Budskapet av K.A. Applegate og Chris Grine

Bok fire av de grafiske romanene basert på Animorphs-serien og ikke den grafiske romanen i serien som har interessert meg mest, skjønt den åpenbart var veldig fengende (var randomly innom et bibliotek for å få litt tid til å gå og så var denne boka der og jeg leste den i et jafs sittende ved et bord på biblioteket). Fortsatt fint tegnet av Chris Grine og jeg liker at denne boka introduserte min absolutte yndlingskarakter i Animorphs-universet, nemlig Aximili. Terningkast 4!

- Yours Truly av Abby Jimenez

En ting jegliker innmari godt med de romantiske bøkene til Abby Jimenez (har lest to bøker av henne i sommer) er at de avslutter med at hovedpersonen begynner å gå i terapi. Jeg liker det med at å være klar for kjærligheten i hennes bøker også handler om å være klar for å jobbe med seg selv, det gir meg mer tro på at forholdene vil vare. Ellers var denne boka fengende, søt og den inneholdt noen som skrev såpass søte brev at jeg fikk lyst til å ha noen å skrive søte brev til selv, sånn jeg har ikke lyst på kjærlighet, men bare å gi noen komplimenter og å skrive søte tankespill til dem. Terningkast 5!

- Dørene lukkes av Maren Skolem

Siterbar, relaterbar, ærlig og en ypperlig kombinasjon av humor og sårhet; dette var en innmari fin leseropplevelse. Jeg har anmeldt den her allerede og fikk vel sagt det meste da, men jeg liker Marens skrivestil veldig godt og er glad hun er et sånt supermenneske som kommer ut med enda en bok(!) denne høsten som jeg fikk tak i for noen dager siden og allerede har planer om at skal være septembers tredje bok. Terningkast 5!

- Zero stars, do not recommend av M.J. Wassmer

Hvis man skal lese en bok om class warfare fordi sola eksploderer når man er på Syden-ferie og vil lese noe som er både spenningsfylt, engasjerende og smart, så er dette et veldig godt alternativ. Terningkast 5!

- Cybjørg av Ida Therese Klungland

Inspirert av at jeg har begynt å følge forfatteren på Instagram (og fått veldig lyst på ungdomsboka hun nylig ga ut), så testet jeg hennes første bok og jeg liker noen ting her ganske godt, deriblant de søte illustrasjonene som er tegnet av forfatter selv. For min del ble denne boka kanskje litt for lett og rett frem skrevet, med forbehold om at jeg heller ikke er i målgruppen, men det var fortsatt en sjarmerende nok leseropplevelse. Terningkast 4!

- All this & more av Peng Shepherd

Siden jeg ELSKET Book of M av samme forfatter og er ganske obsessed med choose your own adventure-bøker, så var jo hennes forsøk på sjangeren noe jeg var ganske interessert i og jeg har brukt hele sommeren til å ha kjempelyst til å lese denne boka. Imidlertid er jeg litt blandet for det er fengende skrevet og jeg liker ideen bak denne boka veldig godt, men jeg merket at jeg egentlig ikke brydde meg så mye og dette var et sånt tilfelle der choose your own adventure-elementene var mer slitsomme enn kos å forholde seg til. Jeg likte heller ikke noen av de tre mulige sluttene særlig godt, men boka skal ha at den ellers var ganske engasjerende. Terningkast 4!

FILMER 

- Love at first sight 

En veldig søt liten ungdomsfilm med sympatiske karakterer, mange finurlige øyeblikk og en kjærlighetshistorie jeg virkelig brydde meg om. Bare en film som var skikkelig herlig og sjarmerende. Terningkast 5!

Kommentarer

  1. Kult at du har fått lest Bury Your Gays :) Jeg har hørt en del av de erotiske bøkene til Chuck Tingle som lydbok, og blei veldig overraska over hvor dype og mangefasetterte de var, for man kan få inntrykk av at de bare er tull og tøys ut fra titlene. Han har forøvrig også skrevet erotiske bøker for aseksuelle (!), som kanskje ikke gjør dem til erotiske bøker i det hele tatt, men de foregår i det samme universet som erotikaen hans gjør, så de hører på en måte til likevel, selv om de ikke inneholder sex. Veit ikke hvor lange erotikaen/aerotikaen hans er som vanlige bøker, men lydbøkene varer hvert fall typisk mellom tjue og førti minutter, så de er veldig raske å lese, om du skulle være interessert.

    Forøvrig var også Ax en av mine to yndingskarakterer fra Animorphs, på delt førsteplass sammen med Tobias :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bury your gays var veldig fin og takk for tips om andre ting av Chuck Tingle å sjekke ut. Og gøy at du også var veldig glad i Ax som karakter.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg