Der jeg oppsummerer juli, deler bilder fra en skikkelig lang tur og skriver litt om hytteferien :)

 Heisann! Det er 31. juli og nesten august med andre ord og i dag har jeg vært skikkelig flink, for Fontenehuset har sommerplaner hver onsdag og i dag var målet å gå fra Frognerseteren til Sognsvann der det var muligheter til å bade. Dette var veldig slitsomt og jeg merker det en del nå i ettertid, men det var en skikkelig fin tur i herlig vær og jeg kommer til å dele noen bilder senere i dette innlegget. 

Først kan jeg bable litt kort om Stavern, som var elsk. Å spre asken etter Andreas var jo en litt overveldende start på hytteidyllen, men det var mer fint enn vondt og vi gjorde det til et ganske fint øyeblikk. Og så var det 15 dager der jeg leste flere bøker OG hadde gjensyn med flere av bøkene vi har stående på hytta, jeg så mye strømmetjenester (for vi har innmari bra internett på hytta nå), jeg leste masse Donald Pocket-er, jeg fikk til tidligere umulig hjernetrim og jeg og mamma spilte mye Maxi Yatzy og Scrabble, i tillegg til at det ble mye god mat, mye hvitløksbaguetter og mye kafekos. Været var dessuten mye bedre enn i fjor sommer, et par gråværsdager ja, men mye behagelig vær og. Og sånn helt i begynnelsen av hytteferien så var jeg bittelitt misunnelig på Nord-Norge, for jeg er ikke flink nok til å unne dem å ha det beste sommerværet, men jeg tror det handler mer om at jeg føler normalen er at det beste været skal være sør og øst i landet og når de i nord har hatt best sommervær to år på rad så kan det betegnes som en ny normal og jeg har et lite problem med å akseptere nye normaler i livet mitt når jeg trivdes veldig godt med den forrige. Det er jo litt som med hvordan pandemien kanskje ville vært lettere å takle for meg om jeg hadde vært mer åpen for andre normaler, men så ville jeg så inderlig ha den normalen med bokhandler, åpne biblioteker, å kunne ta hvitløksbrød-lunsjer på Peppes og å bare kunne dra på teater eller kino i stedet for at det var stengt og slet med å være åpen for at det kunne være noe som helst fint med en normal som var litt annerledes og en hel del strengere. Jeg vet ikke, uansett så kom jeg fort over Nord-Norge-misunnelsen da jeg begynte å bare nyte finværet når det var fint og å finne mye glede i tv-serier og slikt inne når det var mer grått, jeg hadde det liksom finfint på hytta uansett. Ting som ikke var så fint på hytta var at mamma fikk en skade (en tung lem/døra til partiet under hytta falt på leggen hennes og det ble visst et sprengt blodkar så det var ømt og blåmerkepreget i over en uke), at det var en dag strømmen gikk i område (men heldigvis var den borte i kun en time), at oppvaskmaskinen klikka (siden hytta ofte leies ut når ingen i familien er der så må det nå brukes ganske mye penger på en ny oppvaskmaskin til hytta) og at jeg fikk mitt første vepsestikk siden jeg var 12 (jeg var dog veldig heldig for jeg reagerte veldig fort så den rakk ikke å stikke så hardt om en kan si det sånn, i tillegg fikk jeg jo da bevisst en gang for alle at jeg ikke har utviklet vepseallergi og detvar mindre vondt enn fryktet så jeg trenger kanskje ikke å være like livredd veps som jeg ofte har pleid å være). I all hovedsak var det to herlige uker som jeg er veldig takknemlig for <3

Denne uka har jeg fortsatt fri fra Norsk Gallup, men jeg har to arbeidsdager i andre jobben og ellers fri, som i dag altså ble brukt til langtur. Før jeg driver med oppsummering av juli og sånt så tenkte jeg å dele noen bilder fra dagens ekskursjon, god fornøyelse!

Noen bilder fra tur fra Frognerseteren til Sognsvann


Utsikt fra Frognerseteren t-banestasjon. Man ser så mye av Oslo, det er så fint <3


Dette fikk meg bare til å tenke at om man trengte en billedlig illustrasjon til ordet "flisespikkeri" så hadde dette vært ganske passende ;)


Dette bildet inneholder en frosk. Jeg fikk ikke til å zoome på mobilkameraet i stad da jeg skulle ta bilde av den, så jeg tror ikke den er særlig mulig å finne, men jeg vet at den finnes her et sted. (En annen som var med på turen så også en slags orm og vi så alle en død mus.)


Da vi gikk fra Frognerseteren til Ullevålseter Sportsstue så ble jeg veldig, veldig sliten, men på et tidspunkt løste jeg dette problemet med å synge musikalsanger høyt for meg selv for å endre fokus fordi jeg da tenkte mer på å huske tekstene og det hjalp. Det var uansett veldig deilig da vi endelig var på Ullevålsseter, der vi tok en velfortjent lunsj.


Kanelbolle og kakao <3


Et innmari fint tre <3 Det hører til historien at en gutt som så ut til å være rundt åtte år på et tidspunkt klatret i dette treet og det aktiverte angsthjernen min for jeg endte opp med å følge ganske intenst med mens han var i treet fordi jeg så for meg scenarioer der han falt og slo seg skikkelig oppe i hodet og jeg er veldig glad ingen av de tingene jeg bekymret meg for at skulle skje skjedde, alt gikk bra.


Ikke så lenge før Sognsvann så vi denne fine lille fossen. 


Og endeligvis Sognsvann etter at vi hadde gått i over en mil visstnok. Jeg er veldig stolt over at jeg ble med selv om jeg er ganske sliten nå og antakelig vil være støl i morgen og jeg er veldig lettet over at det finnes t-banestasjon ved Sognsvann fordi jeg var litt redd for at vi skulle måtte gå hele veien tilbake til Frognerseteren. Ellers badet jeg ikke for det var litt vind og jeg er pyse når det gjelder temperaturer, men jeg fikk lyst til å dra tilbake en annen gang, kanskje i løpet av august.

*

Ellers har jeg et par fine planer denne uka utover jobb i morgen (som å titte litt i bokhandler, teste pariserhjul i Bjørvika, ta lunsj på Egon etter jobb i morgen og å teste ut Hovedbanen Spiseri på lørdag (siden jeg tilfeldigvis vant et gavekort der som en av premiene i en konkurranse jeg vant i juni og derfor burde teste den ut, selv om de i utgangspunktet ikke har noe mat som frister veldig og jeg blir nødt til å være tøff og teste nye ting, les Fish & Chips). Men nå tenkte jeg omsider å komme til sakens kjerne, å oppsummere juli. Og juli har vært en måned med mye fint, deriblant flere tv-serier (har sett gjennom alt av Hazbeen Hotel, Snowflake Mountain, My Lady Jane og The Big Flower Fight der jeg likte My Lady Jane desidert best), men også altså fire filmer og hele ti bøker. Nå tenkte jeg å oppsummere måneden og så kommer neste innlegg (som antakelig vil handle om høydepunkter fra første halvdel av 2024) om noen dager. Yay!

Oppsummeringsinnlegg for juli 2024


BØKER


- Covid Chronicles: A Comic Anthology

En grafisk roman som samler tegneserier med korona som tema som kom ut da pandemien var i full gang. Jeg likte jo ikke alle historiene like godt, men det var noen veldig fine tegneserier her som var ganske personlige og interessante og det var mindre ubehagelig enn forventet å forholde seg til en bok med en pandemi jeg intenst mislikte i fokus. Terningkast 4!

- The Tea Dragon Festival av Kay O'Neill 

En ganske lett grafisk roman som jeg leste mest fordi jeg har en greie med å starte hver måned med to grafiske romaner fordi jeg leser det særlig fort og jeg da alt andre dagen i måneden kan starte på månedens tredje bok. Men denne boka var søt og hadde mye sjarm og jeg syns det var et fint univers å være i, det var bare ganske forglemmelig sånn ellers. Terningkast 4!

- I hope this doesn't find you av Ann Liang

En skikkelig fin ungdomsbok med en hovedperson som var lett å relatere seg til. Søt kjærlighetshistorie, svært godt skrevet og sår og veldig super ungdomsbok av en forfatter jeg fikk lyst til å lese mer av. Terningkast 5!

- A Quantum Love Story av Mike Chen

Besnærende, geeky og smart timeloop-historie som jeg likte veldig godt. Den hadde dessuten en hovedperson som var veldig interessant å lese om. Om jeg skal kommentere på noe så var denne boka også på mange måter en kjærlighetshistorie, men jeg merket ikke så mye kjemi mellom de to karakterene det liksom skulle være kjærlighet, men i følge forfatteren var dette hans første forsøk på å ha en kjærlighetshistorie i fokus og jeg velger å gi ham tvilen til gode siden alt det andre med denne boka var veldig fascinerende. Terningkast 5!

- Pablo and Splash av Sheena Dempsey

Det fine med at det tross alt ikke finnes så veldig mange grafiske romaner om tidsreisende pingviner, er at jeg derfor med rette kan si at dette er den desidert beste boka med det temaet som jeg har lest. Men altså, denne boka var herlig tegnet, fryktelig sjarmerende, hadde fine pingvinkarakterer i fokus og var en veldig søt bok om altså pingviner som ønsker seg ferie og ender opp med å få det, men i en helt annen tid altså enn forventet. Terningkast 5!

- Just for the Summer av Abby Jimenez

Denne boka var nok månedens største positive overraskelse for jeg trodde det ville være en søt, men litt teit romanse, men så var denne boka såpass godt skrevet og den hadde så mye dybde utover det romantiske elementet at det ble en skikkelig super leseropplevelse. Jeg likte karakterene innmari godt, romansen er søt, men nesten underordnet fordi dette i nesten enda større grad er en bok om familie og om traumer og om å takle uforutsette situasjoner og sånt. Alt dette er skrevet om med klokskap, varme og humor og jeg likte denne boka masse. Terningkast 6!

- I'm afraid you've got dragons av Peter S. Beagle

Mannen som skrev boka "The last unicorn" i sin tid har her skrevet et eventyr om drager og prinsesser og liknende og jeg elsket coveret og tittelen og dragene på omslaget, men selve boka var litt tregere enn ønskelig. Denne boka har noen beskrivelser som er veldig gode og Peter S. Beagle kan definitivt skrive, men jeg ble ikke så fenget som ønskelig, det var litt for omstendelig fortalt og det er ikke så morsomt som tittelen gir forventninger om. Like fullt var det likevel mange fine øyeblikk her og jeg likte alle dragene. Terningkast 4!

- Vampires, hearts & other dead parts av Margie Fuston 

Jeg liker premisset her innmari godt (tenåringsjente drar til New Orleans for å bli vampyr for å bite faren sin sånn at han ikke dør av kreft) og dette var også en sår og tidvis vond, men alltid engasjerende bok om å miste noen, om vampyrer og om å finne igjen en tidligere venn som man har mer enn vennskapelige følelser overfor. Jeg likte også veldig godt hvordan hovedpersonen her mye av tiden var ganske usympatisk på en måte som føltes svært realistisk fordi det handler om mestringsstrategier mer enn det føltes bevisst. Om noe så slet jeg en del med å forholde meg til kreft-elementet i boka bare fordi jeg takler å lese om, høre om, forholde meg til den sykdommen mye dårligere etter at onkel Andreas døde av kreft, men jeg var så interessert i vampyrelementet og de andre aspektene ved denne boka at jeg holdt ut. Terningkast 5!

- Everyone on this train is a suspect av Benjamin Stevenson 

En herlig fortalt krim med mye breaking of the fourth wall (man enten elsker eller hater hvor mye Benjamin Stevenson henvender seg til leseren og leker med sjangerkonvensjoner og jeg er heldig og liker det veldig godt) og en alltid engasjerende historie. Selve løsningen syns jeg ikke funket like godt som alt som førte til den, men jeg syns alt i alt at denne boka var veldig underholdende. Terningkast 5!

- Dungeons and Drama av Kristy Boyce 

Ungdomsbok om fake dating som fører til ekte kjærlighet (sjokk og vantro), musikaler og Dungeons & Dragons. Ekstremt forutsigbar om sant skal sies, men jeg koste meg så mye med fortellerstemmen til hovedpersonen og alle musikalreferansene at det liksom ikke gjorde noe, dessuten var denne boka veldig, veldig søt og den har et herlig cover som en fin bonus. Terningkast 5!

FILMER

- The map of tiny perfect things

En søt timeloop-historie (har jeg nevnt hvor mye jeg elsker timeloop-elementer i historier, jeg er veldig villig til å lese de fleste bøker og å se de aller fleste filmer jeg kommer over med det som et element i historien) om to ungdommer som er fanget i samme timeloop og som prøver å finne alle de perfekte små øyeblikkene sammen og så er det kjærlighet og slikt, men samtidig dypest sett en mer sår historie når man finner ut årsaken til timeloop-en og hvordan man kan være i en timeloop og ønske å bare bli i den fordi det man er så redd for å miste den man vil miste når timeloop-en blir brutt. Terningkast 5!

- A man called Otto 

Amerikansk remake av den svenske filmen basert på boka En mann ved navn Ove. Jeg elsker jo akkurat den boka innmari mye (sånn har fortsatt mål om en dag å skrive en musikal basert på den liksom-elsker den) og elsket både svenske filmen og teaterstykket, men akkurat denne remake-en er litt mindre bra. Den er fortsatt fin og den reddes mye av hvor himla god skuespiller Tom Hanks er, men jeg føler at den var litt mer overfladisk enn den svenske filmen var i behandlingen av materialet. Det er likevel innmari fint å endelig ha fått sett denne filmen (hilsen "skulle se den i januar 2022 og så var det så mye forsinkelser og t-banekaos den dagen at jeg ikke rakk kinoen og var veldig lei meg og frustrert"). Terningkast 4!

- The other Zoey 

En veldig fin ungdomsfilm jeg kom over på Amazon Prime om en gutt som er sammen med en Zoey og så mister han hukommelsen og møter en annen Zoey som blir med ham og familien på fjellet en helg og så er kanskje hun den ideelle Zoey fremfor den egentlige Zoey-en og det oppstår kjærlighet og hovedpersonen Zoey lærer at ikke alt kan regnes ut eller systematiseres eller handler om hvor like man er når det gjelder kjærlighet og sånt. Litt teit, ganske søt og svært sjarmerende. Terningkast 5!

- The Impossible 

Svært engasjerende om tsunamien romjulen 2004 og en familie som rammes av den mens de er på ferie der og sånt. Interessant, velspilt og godt laget film som jeg ikke har så mye å si om, men som jeg fant svært spennende. Terningkast 5!

Kommentarer

  1. Fine bilder fra tur! Likte spesielt godt bildet av fossen :) Det er fint på Sognsvann, har ikke vært der i år fordi jeg har vært så opptatt med kattepassing, men har bada der flere ganger tidligere år. Kult at du både har fått lest en del og sett en del film og at hytteoppholdet var bra. Jeg tenker jo ofte at jeg er ganske heldig som har såpass mange interesser som ikke er avhengig av sommer og varmt vær, sånn at det sånn sett skal mye til for meg før jeg blir skuffa over sommerværet. Og takk for at du minte meg på pariserhjulet i Bjørvika, det har jeg også lyst til å sjekke ut :) Og angående timeloops: nå husker jeg ikke i skrivende stund om du har sett Russian Doll på Netflix, men den anbefales :) Hvert fall første sesong, andre sesong var mer forglemmelig (og fullstendig overflødig).

    SvarSlett
    Svar
    1. Fint at bildene falt i smak, likte fossen selv :) Og er veldig fornøyd med at jeg har fått lest mye og sett et par fine filmer i tillegg, det har vært kos. Har enda ikke sett Russian Doll, men det burde komme med på den lange uskrevne lista over serier som er verdt å sjekke ut etter hvert. Og egentlig er jeg jo ganske fornøyd med sommerværet, jeg blir bare veldig fort lei med en gang det regner og det syns jeg dessverre det har gjort litt for ofte de siste månedene.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg