Der jeg blant annet oppsummerer februar fordi det endelig er vår =D

Heisann og hurra for at det er mars og offisielt vår (eller i det minste en vårmåned og det er nok for meg). Og jeg skal etter hvert oppsummere februar, men før vi kommer så langt så kan jeg nevne sånn kort at det fortsatt er helt lov å ta musikalkomponisttesten min (så vidt meg bekjent har bare én person tatt den testen og jeg syns jo egentlig at den er mer enn god nok til å bli tatt av mange flere). 

Ellers så har jeg i det siste vært litt frustrert fordi jeg følte meg veldig blakk på begynnelsen av februar og så kommer jeg til å være enda blakkere nå i begynnelsen av mars fordi februar var veldig kjip økonomisk med enda mer regninger og uforutsette utgifter enn vanlig. Og det går bra, jeg får det til å gå rundt og det hjelper jo en del at jeg fortsatt har igjen 1300 kr på gavekortet mitt på Coop Mega (jeg kommer sannsynligvis til å bruke de siste pengene på gavekortet mandag 18. mars og da vil det ha vart i over to og en halv måned og det er ganske bra), men i en ideell verden hadde ting vært mye bedre. På den positive siden så er det faktisk bestilt både hotell og teaterbillett (som jeg var heldig nok til å ikke trenge å betale for selv) og i påskeferien skal mamma, Mr. D og jeg til Gøteborg der jeg faktisk kommer til å få sett Wicked på Gøteborg Operan (som jeg har hatt ekstremt lyst til å få med meg). Dette innebærer riktignok at jeg må prøve å spare litt penger fremover sånn at jeg kan shoppe bøker når jeg er der, men det burde være mulig. Og ellers har jeg bakt skikkelig gode brownies igjen, i går dro jeg på Naturhistorisk Museum for å tegne (kan dele tegninger neste blogginnlegg) og til uka starter ny sesong av Sytycd (som jeg riktignok ikke har så mye tro på siden de fortsatt bare skal ha en topp 10 i stedet for en topp 20 og det fortsatt føles som om de bare tester ut nye varianter hele tiden i stedet for å gå tilbake til formatet alle fans av programmet aller mest ønsker seg, men det kan jo hende det er noen danser som er elsk). 

Her er forresten min favoritt så langt på årets sesong av American Idol, jeg syns Abi Carter er fantastisk:

Men da tenkte jeg å oppsummere februar; en måned som inneholdt en film og hele ni (!) bøker. God fornøyelse, så kommer neste innlegg (der jeg kan dele litt tegninger og en anmeldelse av filmen Victoria må dø, som jeg skal se på kino i morgen) om noen dager :) 


Oppsummeringsinnlegg for februar 2024


BØKER


- Animorphs: Nærkontakt av Chris Grine

Dette er den tredje grafiske romanen basert på Animorphs-bøkene og det er fortsatt bøker som jeg syns gjenforteller serien godt med finfine illustrasjoner og masse spenning. På sett og vis fikk jeg egentlig mer ut av denne boka enn da jeg for rundt 25 år siden leste bokboka, fordi jeg da bare fokuserte mer på overflatiske faktorer som hvor engasjerende det var og nå så jeg liksom hvordan denne boka særlig egentlig er ganske sår fordi den formidler Tobias sin drakamp mellom menneske og fugl på en måte jeg ikke tenkte så mye over da jeg var 12-13 år, men som jeg fant fascinerende nå. Terningkast 5!

- Garlic and the Vampire av Bree Paulsen

Utrolig søtt tegnet grafisk roman om en levende hvitløk-figur som møter en vampyr og slikt. Ganske koselig og jeg likte tegnestilen veldig godt, men det var litt for lett og egentlig litt for lite som sto på spill til at det gjorde særlig sterkt inntrykk. Terningkast 4!

- If I see you again tomorrow av Robbie Couch 

En interessant og besnærende ungdomsbok med timeloop-tematikk der hovedpersonen og hans psykiske problemer var særlig godt formidlet. Jeg syns karakteren hovedpersonen forelska seg i var mer irriterende enn kul og denne boka tapte seg litt underveis, men den hadde noen aspekter jeg likte så godt likevel at det alt i alt ble en veldig fin leseropplevelse. Terningkast 5!

- Hjertet er en alien av Julia Martincik (med v-er over c-en og k-en som jeg ikke vet hvordan jeg lager)

Jeg vil starte med at jeg elsker tittelen på denne boka og jeg var veldig interessert i denne samlingen med sci-fi noveller, men jeg ble dessverre ikke like overbevist av boka i seg selv. De fleste novellene her interesserte meg helt ærlig ikke noe særlig og de var for så vidt godt skrevet, men likevel ikke så godt skrevet at språket i seg selv gjorde det magisk heller. Jeg er fortsatt interessert i å lese mer av forfatteren senere og håper hun bare skriver videre for nei, denne boka falt ikke helt i smak, men den viste fortsatt potensiale, dessuten kan jeg ha hatt litt for høye forventninger bare fordi jeg likte tittelen og ideen rundt denne boka så mye. Terningkast 3!

- Himawari House av Harmony Becker

En svært nydelig illustrert grafisk roman med sterke manga-elementer som forteller om tre karakterer og et år de bor i Japan. Ikke like engasjerende hele veien, men sår og personlig og jeg syns også at det var innmari kult at nesten alt som er på engelsk i denne boka også står på japansk. Visstnok har forfatteren ønsket å få frem språkbarrieren til karakterene og det har hun fått til veldig godt og jeg syns dette grepet løfter hele boka litt fordi man selv som leser tar en ganske aktiv part i alt karakterene finner forvirrende og vrient. Terningkast 5!

- Alma Freng og solfangerne av Ida Tufte Michelsen 

Veldig engasjerende fantasy for barn som har mange klassiske elementer, men likevel sin egen vri på det. Jeg syns hovedpersonen og karakterene generelt sett var litt flate, men det var veldig gode skildringer og finfin underholdning og det var en bok som fenget og ga meg lyst til å lese mer bøker om Alma Freng, så det er jo kjekt. Terningkast 5.

- The Frost Fair (The Miraculous Sweetmakers) av Natasha Hasting 

En sår og svært atmosfærisk bok med eventyrlig stemning og en innmari engasjerende historie. Jeg likte denne boka skikkelig godt; alt fra karakterene til omgivelsene til de historiske detaljene til savnet av en bror man har mistet og hvordan man må leve med foreldre som på grunn av dette tapet sliter sterkt psykisk, er veldig godt formidlet. I tillegg er det fine illustrasjoner av Alex T. Smith og ja, dette er bare en svært super bok. Terningkast 5! 

- Faen, faen, faen av Linn Strømsborg

Linn Strømsborg er en av de forfatterne som aller mest gir meg lyst til å skrive selv, kanskje fordi hun får det til å virke så selvfølgelig og skriver en så fin blanding av rettfrem og poetisk med en nærhet og et veldig fint blikk for detaljer. Jeg syns dette og var en innmari fin bok om sinne, om å miste seg selv og om å prøve å ta plass i livet sitt igjen. Terningkast 5!

- To say nothing of the dog av Connie Willis

Denne boka var litt utfordrende i den forstand at det er en ganske tykk bok som føles sånn og, men den var også svært underholdende og viste at Connie Willis skriver skikkelig bra og absolutt er noen jeg bør lese mer av. I tillegg var det tidsreiser, kjærlighet, en katt og en hund som på hver sin måte er elskelige karakterer som i stor grad påvirker historien og egentlig litt for mye av det gode for jeg ble tidvis litt forvirret, men uten at det påvirket kvaliteten for denne boka var alltid bra. Terningkast 5!

FILMER

- When Marnie was here

En film jeg har hatt lyst til å se lenge og som jeg syns var veldig fin og ganske søt og besnærende. Den hadde noen twister som jeg helt ærlig ikke ble særlig overrasket over, men det gjorde ikke noe. Jeg syns det fine her uansett var stemningen og den nydelige animasjonen og det er en god start på "se veldig mye mer Ghibli"-prosjektet mitt (der ting går sakte fremover, men ja ja). Terningkast 5!


Kommentarer

  1. Så utrolig kult at du skal se Wicked i Göteborg i påsken! Jeg husker rett når jeg husker at du ikke har sett Wicked før, ikke sant? Uansett veit jeg at det både er en musikal og en by du er veldig glad i, så jeg gleder meg veldig på dine vegne!

    Jeg har hatt lyst til på et gjensyn med Animorphs sjøl de siste åra. I et alternativt univers der jeg leser mye fortere ville jeg ha gitt de grafiske romanene et forsøk sjøl, men dessverre må jeg, på grunn av min ekstremt langsomme lesehastighet, gjøre knallharde prioriteringer i hva jeg leser til enhver tid, og det kommer alltid til å være så utrolig mye mer jeg har lyst til å lese enn hva som er realistisk. Jeg har også lyst til å stifte bekjentskap med bøkene til Linn Strømsborg, alle jeg kjenner som har lest henne har endt opp som superfans.

    SvarSlett
  2. Jeg har faktisk sett Wicked i London for kjempelenge siden (2010), men det er en musikal jeg er så glad i at jeg har lengtet etter å se den igjen og det blir utrolig gøy å oppleve den i Gøteborg. Og skjønner at lesehastigheten din gjør det vanskelig å kunne få lest alt du vil, men om du får muligheten eller overskudd så tror jeg både Animorphs tegneserieromanene og flere av bøkene til Linn Strømsborg ville falt i smak hos deg.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg