På én betingelse og ymse annet :)

 Heisann! Det er onsdag, i morgen skal jeg jobbe sent (men før det har jeg en del timer som jeg skal bruke til viktige ting som Nintendo, å bake brownies og å ordne en middag som er klar kl. 14, siden jeg må ta buss til Furuset før jobb kl. 14:33) og ellers så gleder jeg meg til spillkveld på fredag og antakelig både tegneseriefestival på Outland OG Disney-quiz på lørdag. Utover det så får jeg ideer til drømmetv-program, jeg prøver å skrive videre på ulike prosjekter med varierende hell og jeg har det generelt sett ganske fint for tiden. 

Ellers er denne dansen på America's Got Talent rett og slett kunst, den ga meg tårer i øynene i morges fordi det var så hypnotisk og fantastisk:


Men nå tenkte jeg å dele min anmeldelse av denne boka: 

For jeg leste nylig min tredje bok av Neda Alaei og har nettopp skrevet en liten anmeldelse som jeg tenkte å dele nå. God fornøyelse og så kommer neste innlegg om noen dager :) 

På én betingelse av Neda Alaei  

 

Hvis jeg forteller sannheten, så går alt bra. Det er liksom betingelsen. Ikke sant?  

”Fortell oss hva som skjedde på festen i går”, sier etterforskeren, og jeg puster inn, veit ikke hvor jeg skal begynne, tenker på mamma før jeg endelig åpner kjeften for å forklare meg.   


Livet til Yousef dreier seg om regler, både hjemme, på skolen og i kompisgjengen. Mamma er nemlig konstant skuffa, barnevernet har allerede én fot innafor døra, og blant gutta er Yousef på vei til å bli en outsider. 

Men dette kan han fikse, tenker Yousef. Helt til en fest på Stovner endrer alt. 

* 

Det har gått noen år siden den sommeren Neda Alaei for første gang stjal hjertet mitt med en historie som fikk meg til å føle på en masse følelser og det på den beste måten. Siden har hun gitt ut to bøker til og mens en del av meg fortsatt kanskje liker “Dette er ikke oss” best, så blomstrer Neda videre som forfatter og “På én betingelse" er nok en veldig fin leseropplevelse.  


I denne boka føler vi Yousef som føler på mye press, både hjemme hos moren, på skolen og blant vennene sine. Han føler at han aldri strekker helt til noe sted, men finner trøst i fotografi, som er den ene tingen han virkelig brenner for. Likevel tenker han at han skal mestre alt som er vanskelig, helt til en fest på Stovner som gjør at alt går fra vondt til verre.  


Noen av de tingene som gjorde dette til en veldig fin leseropplevelse er hvor glad man blir i Yousef. Mens jeg ikke kan relatere meg så mye til ham og erfaringene hans selv, så er han en reflektert og velmenende karakter som man heier på hele veien. I tillegg tror jeg mange kan relatere seg til det Yousef føler overfor fotografi og jeg tror at om jeg hadde lest denne boka som ungdom, så ville jeg funnet trøst i tanken på at man kan finne en ting som man virkelig vil gjøre og at kunsten finnes, når mye annen trygghet mangler.  


Som en person fra Stovner som har hengt mye på Tøyen syns jeg også at det var fint å se skildret områder jeg selv så godt kjenner og jeg syns Neda beskriver dem godt og nært.  


Og i det hele tatt så er det mye med Nedas skrivestil som føles nært. Hun er en sånn forfatter som får det å skrive til å virke så veldig mye lettere enn det ofte er fordi det tilsynelatende faller henne så naturlig å fortelle historier gjennom litteraturen. Og jeg liker også hvordan hun også i denne boka fortsetter oppdraget sitt som er å vise ungdom at barnevernet kan være en redning og at det finnes voksne som virkelig forstår og bryr seg og som vil gi den hjelpen man behøver for å få det bedre. Det er et veldig sympatisk prosjekt og jeg tror det er mye av grunnen til at Nedas bøker fenger mange, meg inkludert.  


Jeg syns noen ting mangler for at denne boka likevel skal være helt elsk og kanskje handler det litt om at de andre bøkene til Neda gjorde sterkere inntrykk på meg, selv om jeg ikke vet helt hvorfor. Samtidig så vet jeg at denne boka var en bok som jeg leste i et jafs og som var både velskrevet, fengende og med en karakter som jeg er glad for at har fått sin egen historie. Jeg syns derfor denne boka definitivt er verdt å lese og gleder meg til enda flere bøker av Neda Alaei.  


Terningkast 5! 

Kommentarer

  1. Det låter som en väldigt intressant bok! Tack för tipset :)

    SvarSlett
  2. Fint at tipset falt i smak og takk selv for kommentaren :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg