Honeycomb er elsk :)

Heisann! Det er onsdag og jeg gleder meg til helgen fordi jeg endelig vil få sett nyeste Spiderman-filmen og har hørt mye bra om den. Utover det skal jeg i dag hente den nye ruteren min og dra innom leiligheten min for å se om den får internett til å virke igjen, jeg har antakelig tenkt å levere noen åpne søknader og i tillegg dra på hovedbiblioteket og låne masse bøker i morgen og ellers skjer det ikke så mye spennende. Men jeg har det fint og det har vært hyggelig å bo hos moren min de siste dagene. 

Ellers har jeg lest denne boka nå:


Det er Honeycomb av Joanne M. Harris, jeg elsket den og jeg har nå tenkt å dele min anmeldelse av denne boka og så bables vi om noen dager :) 

Honeycomb av Joanne M. Harris


The beauty of stories; you never know where they will take you. Full of dreams and nightmares, Honeycomb is an entrancing mosaic novel of original fairy tales from bestselling author Joanne M. Harris and legendary artist Charles Vess in a collaboration that’s been years in the making. The toymaker who wants to create the perfect wife; the princess whose heart is won by words, not actions; the tiny dog whose confidence far outweighs his size; and the sinister Lacewing King who rules over the Silken Folk. These are just a few of the weird and wonderful creatures who populate Joanne Harris’s first collection of fairy tales.

*

Jeg vet jo at det er mange bøker jeg sikkert kommer til å like skikkelig godt i år, men dette er yndlingsboka mi så langt. Dette handler veldig mye om at denne boka er veldig mye jeg liker; eventyr, stemning, illustrasjoner, at alt ender opp med å henge sammen som om hele boka er som et edderkoppnett av historier. I tillegg så har denne boka et skikkelig pent cover, som for så vidt var mye av grunnen til at jeg kjøpte den.

Uansett, dette er en bok som har samlet en hel masse nyskrevne eventyr og så dukker karakteren The Lacewing King opp ganske ofte og det viser seg at selv mye man ikke tror har med ham å gjøre ender opp med å handle litt om ham likevel. Og jeg liker veldig godt hvordan alt pusles sammen og hvordan The Lacewing King utvikler seg fra en ganske usympatisk karakter i begynnelsen, til noen man på slutten heier på. Jeg syns også det er kult hvordan mange av historiene har en ganske klar moral og lett kan tolkes mer politisk, samtidig som de er åpne nok til å leses kun som eventyr og. Denne boka er sånn sett veldig smart. Utover det likte jeg veldig godt hvordan boka hadde et lesbisk forhold som var helt selvfølgelig og elskbart og jeg liker hvordan denne boka fikk meg til å tenke at insekter er feer på en helt naturlig måte.

Med det sagt så er jeg litt usikker på målgruppen for Honeycomb for jeg elsket den og særlig de eventyrene som var ganske mørke på en veldig tilfredsstillende måte, men det er en bok som mange kan tenke at er for barn fordi det er eventyr og dette er en bok som klart er ment for voksne slik jeg ser det, ikke minst på grunn av en tidløs og presis skrivestil som jeg nok ville funnet kjedelig om jeg var et barn. Samtidig så er det ikke nødvendigvis alle voksne som er så glad i eventyr som meg.

For meg var denne boka likevel veldig klok og vakker og jeg kunne gjerne blitt værende i denne bokas univers mye lenger.

Terningkast 6!


Kommentarer

  1. Dette er nok mer din type bok enn min, men du fikk meg likevel til å bli veldig nysgjerrig på den, og den hørtes veldig fascinerende ut ut fra denne anmeldelsen. Jeg er enig i at det var ei utrolig pen forside :) Dette med målgruppe er forøvrig noe som irriterer meg, mer som skriver enn som leser, for jeg har fått høre noe av det samme (og det har jeg kanskje sagt før), at det ofte er uklart om jeg skriver for voksne eller for ungdommer, og jeg ser i all oppriktighet ikke at det er et problem (utover for forlaget som "må" markedsføre den som det ene eller det andre), for det vil alltid være glidende overganger og man liker det man liker, uavhengig av alder. Jeg går bevisst ikke til YA-avdelinga når jeg ser etter bøker, fordi jeg tenker at de ikke er for meg, men jeg ville sikkert lest langt flere av bøker som regnes som ungdomsbøker hvis ikke bokhandlere og forlag var så opptatt av å putte dem i den ene eller andre kategorien. Men nå sporer jeg veldig av her… Syns uansett dette var en fin anmeldelse som gjorde meg veldig interessert, men uten at det er et problem, så var den veldig kort til deg å være, jeg blei litt overraska over at den var så fort ferdig, men det er mest fordi jeg er mer vant til at du skriver lengre anmeldelser.

    SvarSlett
  2. Det med lengden på anmeldelsen var mer tilfeldig, jeg hadde ikke mer å si akkurat da. Ellers så skjønner jeg frustrasjonen rundt målgruppe, jeg kjenner jo på det litt selv siden min ideelle leser er barnlige voksne og jeg har ikke så lyst til å kategorisere bøker nødvendigvis selv. Fint at jeg vekka nysgjerrigheten din selv om det nok er mer min typen bok ja.

    SvarSlett
  3. Nu blev jag ännu mer sugen på att läsa Honeycomb :) Den nya Spiderman-filmen vill jag också se! Hoppas det blir tillfälle att göra det snart, den verkar så bra :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg